Cauta in 21.294 retete
Ingrediente si cantitati: 4-5 cotlete sau felii de muschi; 100 g unt; 150 g cascaval; 1 lingura cu pesmet; sare, dupa gust; piper. Mod de preparare: 1. Cotletele sau feliile de muschi se bat putin cu ciocanul de lemn, se sareaza, se pipereaza si se dau prin cascaval ras amestecat cu pesmetul fin. 2. Untul se pune intr-o tigaie, la incins, dupa care se adauga carnea si se prajeste pe ambele parti.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastaile, se caleste o ceapa intr-o tigaie, se adauga bulionul se amesteca si se adauga peste pastai.Se da in 2 clocote, faina se amesteca cu putina apa dupa care se toarna peste pastai.Se lasa sa mai fiarba la foc mic, se adauga sarea dupa gust, mararul tocat marunt si cateii de usturoi dupa ce au fost curatati si pisati. Pofta buna !
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg. ficati de pasare, 2-3 linguri faina, 150 gr. unt, 150 gr. ulei, 5 buc. rosii, sare, piper, 1 catel de usturoi, patrunjel verde Mod de preparare: Se iau ficateii de pasare, se sareaza, pipereaza apoi se tavalesc in faina si se prajesc intr-o tigaie in unt si ulei in parti egale. Intr-un alt vas se pregateste urmatorul sos: rosiile fara pielita si seminte, tocate, se sareaza, pipereaza si se pun in ulei cu sare, piper, si usturoiul tocat si putin patrunjel. Se acopera cratita si se lasa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
SE IA COPANELE DE PUI SE SPALA SE STREG INTR-O CIRPA CURATA SE DA CU PIPER SI USTUROI PRAF SE SPARG 2 OUA SE BAT CU UN PRAF DE OREGANO;CIMBRU;BUSUIOC SI CONDIMENTE DE PUI SE PUNE INTR-UN CASTRON SUSAN SI PESMET SE AMESTECA -SE PUNE O TGAIE CURATA CU ULEI SE INCINGE SI SE DAU COPENELELE PRIN PESMET PRIN OU APOI PRIN PESMET SI SUSAN SE PRAJESTE PE TOATE PARTILE APOI SE PUNE MARAR TOCAT GHIVECIUL SE FACE IN FEL URMATOR; SE CURATA CEAPA ;MORCOVUL GOGOSARUL SI VINETELE SE CURATA SE MAI LASA CITE...
Reţetă de pe retete.eva.ro
muschi de porc, ou, faina, sare, condimente Mod de preparare: Muschiul de porc, fasonat, se taie in felii transversale de aprox. 3 cm grosime. Se sareaza si condimenteaza. Feliile se tavalesc alternativ prin faina si ou pana ce se formeaza o coaja consistenta. Se pun la prajit intr-un ceaun cu ulei la temperatura mica (aprox 120 grade), timp de 60 min. Apoi se muta in ulei bine incins pt a se rumeni. Se scurg pe hartie de filtru. Mod de servire Se servesc cu legume gratinate
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 g ficat de vaca, porc sau vitel, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, sare Mod de preparare: Se spala ficatul, se sterge bine cu un servet curat, se taie bucati de grosimea unui deget, se tavalesc prin faina, se scutura bine si se prajesc in ulei incins. Ficatul nu se sareaza decit dupa ce a fost prajit, cu citeva clipe inainte de a fi servit Se serveste cu garnitura de legume asortate.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g peste file, 1 albus de ou, sare, cate un varf de cutit de piper negru macinat, chimion macinat, coriandru, 1 lingurita de amidon alimentar, 3 linguri ulei Mod de preparare: Pestele se zvanta si se taie in bucati cat sa incapa in gura. Albusul de ou se bate spuma, se amesteca bine sarea, toate condimentele si amidonul alimentar. Bucatile de peste se dau mai intai prin albusul de ou, apoi prin amestecul de condimente. Uleiul se infierbanta intr-un vas si se parjesc in el pe rand bucatile...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... : Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se ... aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se incinga cat mai ... nu se scurga zeama. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. crap, 1 dl ulei, o lingura faina, boia de ardei dulce, patrunjel verde, o lamiie, sare Mod de preparare: Pestele curatat si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da prin faina amestecata cu boia si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti. Se aseaza bucatile pe un platou garnisit cu frunze de patrunjel verde si felii de lamiie. Mod de servire Se serveste cald, dar este bun si rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: 4 pulpe pui sare pasta ardei iute ( Eros Pista ) ulei Pentru fasole: 1 ceapa sare, piper, ulei 1 frunza dafin 3 linguri pasta de tomate rozmarin cimbru fasole boabe alba gata fiarta Dupa ce ati spalat pulpele de pui sarati-le usor si frecati-le cu pasta de ardei iute. Atentie insa sa nu aveti ceva rani la mana! Daca aveti pielea mai sensibila folositi eventual manusi chirurgicale. Dupa ce ati frecat bine in carne pasta de ardei, stropiti putin cu ulei si dati la cuptor - la foc...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Spala dovleceii si taie-i în lungime, în fâsii subtiri si late. Taie mai multe felii de mozzarella, cu o grosime de jumatate de centimetru. Pune doua felii de dovlecei în forma de cruce, iar acolo unde se întrepatrund acestea asaza o felie de mozzarella. Aduna pe rând cele patru capete ale feliilor de dovlecel si pune-le peste mozzarella, dar ai grija sa pui mai întâi capetele feliei de dedesubt, pentru ca "pachetelul" sa reziste mai bine. Înfige o scobitoare în dovlecelul umplut...
Reţetă de pe retete.eva.ro
cozonac, inghetata, esenta de vanilie, ou, drojdie uscata, faina de grau, zahar, baie de ulei(2 l) Mod de preparare: Cozonacul se taie felii nici prea groase nici prea subtiri, se stropesc cu esenta de vanile diluata cu apa. Se ia cate o lingura de inghetata si se pune pe felia de cozonac care se strange foarte bine in mana incat sa nu se desfaca si se face ca o sfera (ca o bila), apoi se pun intr-o punga de celofan. Se dau la congelator la temperatura foarte scazuta -35 C (de preferat) apoi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg salau, 2 capatani medii usturoi, 4-5 buc. rosii, ulei, sifon Mod de preparare: Se alege un salau de cca 1-1.5 kg, se curata, se fileteaza si se prajeste in ulei. Separat se piseaza usturoiul si se face un mujdei, adaugind putin cite putin ulei La sfirsit se adauga putin sifon. Cind e de consistenta unei maioneze, se adauga rosiile coapte si sfarimate. Se asaza intr-o tava cite un strat de mujdei si un file (fierbinte) de peste. Primul si ultimul strat trebuie sa fie de mujdei. Se lasa sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. antricot, 2-3 cepe, o lingura grasime, 2 linguri ulei, sare Mod de preparare: Se frig antricoatele la tava sau la gratar. Se taie cepele in felii foarte subtiri. Se pune sa se infierbinte o lingura de grasime cu 2 linguri ulei. Cind acesta a clocotit, se pune ceapa la prajit. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, pana cind e bine rumenita, fara insa sa fie arsa. Se asaza antricoatele pe farfurie si se pune ceapa deasupra. Mod de servire Se servesc cu cartofi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5-6 buc. vinete, 250 ml ulei, 3 capatini usturoi, 2 linguri otet, sare, piper. Mod de preparare: Se taie vinetele in felii rotunde, groase de un deget, se sareaza, se lasa sa se scurga, se sterg. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se aranjeaza intr-o salatiera. Deasupra se toarna un sos facut din usturoiul pisat, frecat cu uleiul in care am prajit vinetele, sare si otet. Mod de servire Se serveste peste cateva ore
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg crap, 3 linguri ulei, 2 linguri faina, zeama de lamiie, sare Mod de preparare: Se curata pestele, se spala, se taie bucati, se sareaza si se lasa 10-15 minute ca sa patrunda sarea. Se sterge apoi fiecare bucata cu un servet curat si uscat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele parti. Mod de servire Dupa gust, se poate servi cu zeama de lamiie. Se serveste cald, cu cartofi prajiti si salata verde.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 vinete mari, 5-6 cepe, 5 linguri ulei, 750 gr. rosii, 5 ardei copti, sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata fierbinti si se lasa sa se scurga pe o planseta de lemn. In acest timp se fierb rosiile si se trec prin strecuratoare, se coc ardeii, se curata si se taie felii subtiri ca taiteii. Se taie ceapa marunt, se prajeste in ulei fierbinte pana ce se inmoaie, se adauga vinetele tocate, ardeii taiati, bulionul de rosii si sarea. Se lasa sa se prajeasca amestecand mereu cu lingura,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1-2 gulii mari, 1 ceapa, sare, piper, ulei, 2 catei de usturoi, 1/2 pahar smantana, citeva linguri supa de zarzavat, 1 lingurita faina, zeama de lamiie Mod de preparare: Se curata guliile si se taie felii, apoi se prajesc impreuna cu ceapa tocata in ulei incins. Se scot feliile de gulii, iar in uleiul ramas se presara faina, se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se stinge cu supa de zarzavat si se potriveste gustul cu zeama de lamiie. Mod de servire Se servesc cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ficat, 1/2 kg ciuperci, 2-3 cepe, 2 linguri unt, 1 pahar vin, patrunjel verde, 1-2 rosii sau bulion, sare, piper Mod de preparare: Se inabusa in unt ceapa taiata fin, se adauga ciupercile taiate, se inabusa si ele, se adauga apoi vinul, piper, sare, putin bulion de carne, 1-2 rosii sau bulion de rosii si se lasa sa scada. La apropierea mesei, se prajeste ficatul tavalit in faina, fiecare bucata. Mod de servire Se asaza pe farfuria de servit, iar pe deasupra se toarna sosul cu patrunjelul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se fierbe bine fasolea(se schimba apa de 3 ori),intr-o tigaie calim usor ceapa si o adaugam si pe ea la fiert,dupa ce fierbe bine adaugam 2 linguri de secretul gustului si 2 frunze de dafin si lasam sa fiarba.Apoi dupa ce a fiert bine si zeama devine tulbure adaugam si bulionul si bagam crenguta de cimbru si o lingura doua de ulei.Dupa ce a fiert de tor scoatem cimbrul si frunzele de dafin si adaugam carnatii pe care i prajim separat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro