cum arata o farfurie cu aperitiv pt nunta
Pagina 5 din 5
Ceea ce poate ai avut ocazia sa mananci prin restaurantele europene este foarte diferit de ceea ce se prepara in bucatarii. Te invit intr-un tur european, cu retete incercate si degustate, care iti pot aduce inspiratie si inedit in proria ta bucatarie. Ingredientele sunt clasice, dar savoarea o dau combinatiile. De exemplu, o salata cu doua feluri de varza, alba si rosie, sau o combinatie de oua si peste, sau berea si friptura in aceeasi tava... Incearca-le! Salata poloneza Oua cu peste ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Desfacem somonul afumat bucati, punem in robotul de bucatarie si il maruntim. Amestecam somonul cu crema de branza. Adaugam ceapa si mararul tocate fin apoi omogenizam compozitia. Daca nu doriti sa se simta bucatelele de ceapa o puteti baga la robot si o transformati in pasta. castravetele felii nu foarte groase si le asezam pe un platou. Punem crema de somon intr-un sprit si ornam feliutele de castravete. Decoram cu caviarul german si crengute de marar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente(pentru doua checuri) 300 gr salam 300 gr cascaval 3 ardei grasi 6 oua 1 praf copt 150 gr faina 1 legatura patrunjel Mod de preparare Se taie cubulete salamul si ardeii. Eu am folosit ardei verzi si rosii pentru a capata un aspect frumos al sectiunii checului Se rade cascavalul si se adauga ouale (Eu am pus opt oua fiindca erau cam mici, daca sunt mari sunt suficiente sase) Se amesteca bine,apoi se adauga faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza. Se tapeteaza doua tavi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
600 ml.frisca lichida 2 lingurite zahar pudra 100 ml smantana dulce 2-3 plicuri intaritor de frisca Se pun toate impreuna intr-un castron si se bat cu mixerul la viteza ceea mare citeva minute(atita cit v-om avea o frisca destul de tare ).Se va orna dupa preferinta tort-ul cu citeva ore inainte de servire dupa care se va pune la rece. Frisca va sta bine pe tort deoarece are in ea si smantana
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Ingrediente: 8-9 ardei 500 gr ricotta 100 gr unt 2 linguri smantana 2 fire ceapa verde 3-4 fire marar sare, piper Mod de preparare. Frecam ricotta cu untul moale, la temperatura camerei.Adaugam smantana. Si ca sa elimin comentariile rautacioase (pe care am preferat sa nu le public) revin cu precizarea ca ricotta nu e acelasi lucru cu urda dragii mei, nu sunt snoaba, cand am folosit urda in reteta am scris urda( de ex: http://www.caietulcuretete.com/2013/08/rosii-umplute-cu-crema-de-urda.html...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... la rece pana pregatim umplutura aperitivului. Amestecam ouale cu un praf ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos . Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie sunca cubulete si ciupercile felii. Se bat ouale, se adauga praful de copt, faina si iaurtul, apoi uleiul. Se incorporeaza bulionul si se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena. Pe urma se adauga condimentele, ciupercile, sunca si cascavalul ras (pastrati un pic pentru a presara deasupra) si branza sfaramata. Se varsa compozitia intr-o forma de chec si cand este aproape gata se decoreaza cu feliute de cascaval.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preincalzeste cuptorul la 160 de grade celsius si pune hartiute in tava pentru briose. Topeste untul, ciocolata si zaharul impreuna cu 100ml apa calda intr-o oala, amestecand ocazional, apoi lasa deoparte sa se raceasca. Adauga ouale si extractul de vanilie in amestecul de ciocolata. Adauga apoi si faina amestecata cu praful de copt si mixeaza pana la omogenizare. Adauga cu lingura aluatul in tava pentru briose, si lasa deoparte 5 minute inainte sa dai la cuptor pentru 20-22 de minute. Dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 200 gr somon afumat 200 gr crema branza 1 castravete 1 ceapa rosie cateva fire marar 2-3 linguri zeama de lamaie caviar german sare de mare piper alb Mod de preparare Desfacem somonul afumat bucati, punem in robotul de bucatarie si il maruntim. Amestecam somonul cu crema de branza. Adaugam ceapa si mararul tocate fin apoi omogenizam compozitia. Daca nu doriti sa se simta bucatelele de ceapa o puteti baga la robot si o transformati in pasta. Taiem castravetele felii nu foarte...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Se toaca marunt ciupercile,se toaca frunzele de ceapa si se taie ardeii cubulete.Se da branza pe razatoare si se amesteca cu restul compozitiei .Se bat ouale cu un praf de sare pana devin cremoase si se incorporeaza in compozitie. Se bat albusurile spuma si se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga faina si praful de copt apoi amestecul obtinut se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc mediu aproximativ 40 minute. POFTA BUNAA!!!!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... reteta, de data aceasta o rulada aperitiv cu cartofi si carnati de ...
Reţetă de pe bucataria-lui-vlad.blogspot.com
Reteta am luat-o din revista "Click!Pofta Buna"si e numai buna pentru a scapa de resturile din frigider Ingrediente 6 felii paine prajita 200 gr cascaval 200 gr piept pui afumat(sau orice altceva :sunca ,salam etc) 4 oua 100 ml lapte 50 gr unt topit 1 legatura ceapa verde marar si patrunjel sare si piper Mod de preparare Se taie pieptul de pui si 100 gr cascaval cubulete.Se toaca marunt ceapa ,mararul si patrunjelul, si se rad cele 100 gr cascaval ramase Se bat bine ouale cu un praf de sare...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ingrediente pentru omleta cu ardei: 6 oua 200 gr cascaval 2 ardei capia sare si piper pentru omleta cu verdeturi: 6 oua 200 gr telemea oi 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar sare si piper Mod de preparare Batem ouale si adaugam cascavalul dat pe razatoare. Punem si ardeii capia taiati cubulete mai marisoare apoi asezonam cu sare si piper .Turnam compozitia in tava unsa cu unt . Dam la cuptor la foc mic . O lasam sa se raceasca in tava apoi o rasturnam cu grija sa nu se rupa . Amestecam ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Concursul a ajuns la final, va multumesc tututror pentru participare si multumesc sponsorului pentru generozitate! Dupa ce am eliminat inscrierile duble si cele anonime au ramas 196 participanti. Lista participantilor: 1. Julie Julia 2. loredana nicoleta 3. Barcer Mihaela 4. Silvia Puiu 5. Eu Sergiu 6. Popescu Cristina 7. Daiana Vereb 8. Andreea Isbinda 9. Liana Toma 10. Emilia Iacob 11. Olguta Oana 12. Dogaru Goncea Anelia 13. Ana Maria 14. BACOS IULIANA 15. Dana Ro 16. Diana Farcas 17. Paun...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Indigriente: 2 cepe mari 2 cuti de rosii cubulete ulei,sare,piper, bicarbonat,vegeta,o lingurita de zahar ,ardei iute (dupa preferinta mai picant) Se taie ceapa se pune la prajit in ulei cind e aproape prajita se adauga rosile ,vegeta se amesteca si se lasa la foc mic circa 30 min.amestecind mereu. Se ia de pe foc se pune o lingurita de zahar si se mixeaza cu blenderul bine. Se adauga condimentele dupa preferinta se mai da un clocot la sos si se adauga bicarbonatul si se amesteca...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... -l, taiati-l felii si serviti-l ca aperitiv, cu un sos vinegreta, cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste ceapa in unt , se adauga usturoiul, dupa ce s-a calit putin se adauga ardeiul si ciupercile, se mai calesc 5 min., dupa care se adauga coniacul si se reduce focul. Cind sunt gata se lasa sa se raceasca, dupa ce s-au condimentat cu sare si piper. Smintina se omogenizeaza bine cu ouale, boiaua, sare, piper si lapte la sfirsit. Intr-o tava rotunda (se poate taia mai frumos, ca si feliile de tort) se pune aluatul, peste care adaugam compozitia cu ciuperci si apoi cea cu oua. Razuim ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata legumele si se dau prin razatoarea mare. Se taie ceapa solzi fini. Se rumenesc repede in ulei incins, se scot cu spumiera. Se sareaza si se pipereaza. Sint foarte gustoase ca aperitiv sau se servesc garnitura la friptura, chiftele, pirjoale, etc. - 1/2 kg morcovi, o capatina telina, 1/2 kg cartofi, 100 ml ulei, o ceapa. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro