cornulete cucream cheese
Pagina 3 din 5
In vasul de framantare se adauga untura, apoi se adauga borsul incalzit, drojdia, sarea, coaja de lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat asemanator celui de cozonac ca si consistenta. Eu las cam jumatate de ora la crescut. Apoi intind foaia, tai in triunghiuri, pun umplutura si rulez. Se pune tava la cuptorul preincalzit, depinde de fiecare aragaz cat lasi, eu de exemplu, las circa 20-25 minute. Se pudreaza calde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine. Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.Framantam un aluat bine lucrat,pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min. Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi rotunde pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem dulceata la baza triungiului apoi rulam. Coacem la foc mediu si apoi le pudram cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
250g margarina 120gr zahar 1ou 450-500 gr faina , 1/2praf de copt, un virf de sare Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga oul, faina, praful de copt, sarea si se framinta bine, la nevoie se adauga putin lapte pana obtinem un aluat moale, nelipicios.. Se lasa la rece o ora . Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cu o cana sau un pahar mai mare. Pe fiecare bucatica se pune nuca macinata amestecata cu zahar, esente, cacao. Se lipesc marginele apasind usor furculita. Se pot umple si cu...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... si le rulam pentru a forma cornulete. Le asezam in tava acoperita ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
250 gr. unt sau margarina,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. faina, 200 gr. smantana, 200 gr. unt, sare, rahat Mod de preparare: Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smantana si sarea. Se framinta un aluat care se da la rece o noapte. Se intinde o foaie care se taie in patrate cu laturile de cite 4 cm, pentru a se obtine cornulete foarte mici, si la mijloc se pune o bucatica de rahat. Se rasucesc incepind cu un colt al patratului. Se coc la foc potrivit si se tavalesc fierbinti in mult zahar...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Saptamana asta am fost asa de ocupata, ca n-am avut deloc timp sa scriu postari pentru blog. De luni a inceput, cu Cina Regala, din care nu mi-am revenit 3 zile, apoi azi am copt cateva tavi de muffins pentru copiii mai putin daruiti de soarta. Prin urmare, acum am pentru voi o salata de couscous rapida, ca de, in ultima vreme nimeni nu mai are timp de nimic ;) Ingrediente pentru 4 portii: 2 cani de couscous (care e grau zdrobit mic, nu paste fainoase) 4 cani de apa 1 lingurita sare 3...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Cand vii seara acasa de la serviciu si ce-ai mancarea pregatita in week-end s-a sfarsit ieri, e cazul sa treci la treaba sau sa pui mana pe telefon pentru o livrare la domiciu. Asadar daca ai o punga de melcisiori, lapte, branzeturi si sare, printeaza reteta. Ingrediente: 500 grame melcisiori 200 grame branza de vaca 250 grame telemea 100 grame parmezan 50 grame de unt 250 ml lapte 2 linguri de faina pesmet sare, piper si paprika Intr-un vas se pune apa la fiert, cu un praf de sare, iar cand...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
300 gr. faina, 150 gr. unt, untura, un ou, un galbenus, 1 praf de vanilie, praf de copt, 1 lingura apa, 100 gr. zahar, marmelada Mod de preparare: Se framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate care se umple cu marmelada groasa. Se ruleaza si se dau la cuptor, la foc potrivit, sa nu se rumeneasca prea tare. Calde, se tavalesc in zahar pudra vanilat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se prepara un maiaua amestecând zaharul, 2 linguri faina, drojdia si putina apa calda. Maiaua se lasa la crescut 10 minute apoi se amesteca cu restul ingredientelor cu exceptia brânzei. se framânta un aluat elastic care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se rup bucati de marimea unui mar, se întind sub forma unui disc de cca.0,5 cm si se taie sub forma unor ,,raze,,. Telemeaua se taie in bastonase potrivite si se învelesc în aluat. Se coc 30-35 minute in cuptorul încins la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care se taie triunghiuri; se asaza pe fiecare triunghi cate o bucatica de rahat apoi se ruleaza. Se coc la foc mic pentru 15-20 minute. Le pudram cu zahar si le putem servi in orice perioada fiind o reteta buna si pentru cei care tin post si doresc totusi ceva dulce!
Reţetă de pe retete.eva.ro
600 g faina 200 g nuca macinata 250+150 g zahar praf 2 oua 4 linguri smantana 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 250 g unt esenta de rom esenta de vanilie coaja de la o lamaie Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ouale, smantana, nucile, esentele, coaja de lamaie si faina. Se framanta un aluat moalesi se da la rece 1 ora. Se formeaza suluri cu diametru de aproximativ 1cm si lungi de 5-6 cm, se da forma de semicerc. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc Calde se tavalesc...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1 pachet aluat foietaj gem, rahat, nuca ... Se taie aluatul in doua cercuri, care se impart in 8 raze fiecare Fiecare raza va primi o lingurita de gem la baza, apoi se va rula si se va aseza in tava 15 min, 230 gr Pofta buna! :))
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Pe dumneaei draguta asta de tarta (sau quiche, ca sa ne frantuzim putin) am conceput-o special pentru provocarea lunii iulie "Dulce Romanie" . Tare mult mi-a placut tema aleasa de "Simplu si bun", aceea de a alege doua dintre : branza de capra, vanilie si zmeura. Vanilia si zmeura: piece of cake. Branza de capra cu vanilia, hmmmm merg si ele daca folosesti branza dulce. Dar eu am vrut sa fie ceva mai ... exotic, asa ca m-am gandit la branza sarata de capra + zmeura. Si, ca sa raman totusi in...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Minunata mancarea de azi a ajuns in farfurie dintr-un noroc. Si ala chior :P. Adica am vazut eu intr-un magazin niste smochine grasute, moi si nu prea scumpe si m-am gandit sa-mi cumpar vreo cateva ca tare imi era pofta. Ma gandeam la smochinele alea dulci si minunate pe care le mancasem in curte bunicilor sotului meu. Si cum anul asta sarmanul smochin inghetase peste iarna, pofta imi ramasese neindeplinita. Am ajuns acasa, le-am spalat, am taiat una mai zemoasa in jumatate si mi-am bagat ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... cind sa racit se dau cornuletele prin sirop si nuca/cocos ... se va da forma de cornulet. Dupa care se coc la ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... fiecarui patrat si se fac cornulete. Se coc la foc ceva ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Aluatul: 1 ceasca caimac, 1 ceasca faina, un praf sare; Umplutura: sunca tocata, 1 ou Mod de preparare: Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul forme rotunde. Se pune peste fiecare bucata o lingurita de sunca tocata, se fac suluri, intorcind capetele in forma de corn. Se ung cu ou batut si se coc in tava bine unsa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu pot pleca de acasa fara sa manac ceva la micul dejun. La fel si cei din familia mea. De aceea trebuie sa gasesc mereu lucruri noi sa le dau, pentru ca (recunosc) ne plictisim repede :) Branza mi se pare foarte versatila, pentru ca o poti amesteca cu tot felul de ingrediente. Pentru azi, am facut ceva extrem de simplu si care ne-a placut tare mult: o crema de branza dulce, sarata cu masline si condimentata cu putina ceapa verde. Ingrediente: 200 g branza de...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ce am facut eu aici? Hai mai, nu trisati! Daaa biine ati citit titlul. Hai sa pun poza adevarata :P Strudelul acesta e bun de facut cand ai niste branza prin frigider de ceva vreme, s-a cam invechit si nu stii la ce s-o mai folosesti. Avantajul e ca in umplutura de la strudel, branza aia e rasa si amestecata cu alte bunataturi, asa incat toate aromele se topesc si se amesteca pana ce nici nu mai conteaza ce-i pe acolo ;) Foaia de strudel e facuta in casa, tare simplu, asa cum v-am aratat si...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com