Cauta in 21.436 retete
Faina,margarina si coaja de lamaie se amesteca bine. Incorporam ,zaharul,smantana,laptele caldut,drojdia dizolvata cu o lingura de zahar si ouale.Framantam un aluat bine lucrat,pe care il lasam sa se odihneasca 20-25 min. Impartim aluatul in bucati cam cat un ou mai mare din care intindem foi rotunde pe care le taiem in forma de triunghiuri.Punem dulceata la baza triungiului apoi rulam. Coacem la foc mediu si apoi le pudram cu zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara un maiaua amestecând zaharul, 2 linguri faina, drojdia si putina apa calda. Maiaua se lasa la crescut 10 minute apoi se amesteca cu restul ingredientelor cu exceptia brânzei. se framânta un aluat elastic care se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Se rup bucati de marimea unui mar, se întind sub forma unui disc de cca.0,5 cm si se taie sub forma unor ,,raze,,. Telemeaua se taie in bastonase potrivite si se învelesc în aluat. Se coc 30-35 minute in cuptorul încins la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
250g margarina 120gr zahar 1ou 450-500 gr faina , 1/2praf de copt, un virf de sare Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga oul, faina, praful de copt, sarea si se framinta bine, la nevoie se adauga putin lapte pana obtinem un aluat moale, nelipicios.. Se lasa la rece o ora . Se intinde o foaie subtire si se decupeaza cu o cana sau un pahar mai mare. Pe fiecare bucatica se pune nuca macinata amestecata cu zahar, esente, cacao. Se lipesc marginele apasind usor furculita. Se pot umple si cu...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
300 gr. faina, 200 gr. smantana, 200 gr. unt, sare, rahat Mod de preparare: Se cerne faina pe o planseta, la mijloc se pune untul taiat in bucate, smantana si sarea. Se framinta un aluat care se da la rece o noapte. Se intinde o foaie care se taie in patrate cu laturile de cite 4 cm, pentru a se obtine cornulete foarte mici, si la mijloc se pune o bucatica de rahat. Se rasucesc incepind cu un colt al patratului. Se coc la foc potrivit si se tavalesc fierbinti in mult zahar...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Deja incepem sa ne pregatim pentru Craciun! Am facut bradul si am impodobit toata casa, asta ca sa avem Craciunul cat mai mult cu noi. Biscuitii de azi sunt perfecti pentru a-i lasa langa geam, alaturi de ghetute, pentru ca Mos Nicolae sa guste ceva bun in timp ce lasa micutilor cadoul in pantofiori. Aceeasi biscuiti ii puteti folosi si pe post de ornamente pentru brad, trebuie doar sa le faceti o gaura folosind un pai inainte de a-i coace, apoi ii lasati sa se raceasca bine si treceti o ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
300 gr. faina, 150 gr. unt, untura, un ou, un galbenus, 1 praf de vanilie, praf de copt, 1 lingura apa, 100 gr. zahar, marmelada Mod de preparare: Se framinta toate ingredientele (in afara de marmelada) bine, se intinde o foaie de aproximativ 0,5 cm, se taie in patrate care se umple cu marmelada groasa. Se ruleaza si se dau la cuptor, la foc potrivit, sa nu se rumeneasca prea tare. Calde, se tavalesc in zahar pudra vanilat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare Se dizolva drojdia in cana de apa, pe care o incalzim. Adaugam sarea, zaharul, uleiul si faina. Se framanta un aluat tare. Se lasa la dospit cam 30 minute. Se intinde o foaie subtire; din care se taie triunghiuri; se asaza pe fiecare triunghi cate o bucatica de rahat apoi se ruleaza. Se coc la foc mic pentru 15-20 minute. Le pudram cu zahar si le putem servi in orice perioada fiind o reteta buna si pentru cei care tin post si doresc totusi ceva dulce!
Reţetă de pe retete.eva.ro
600 g faina 200 g nuca macinata 250+150 g zahar praf 2 oua 4 linguri smantana 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 250 g unt esenta de rom esenta de vanilie coaja de la o lamaie Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ouale, smantana, nucile, esentele, coaja de lamaie si faina. Se framanta un aluat moalesi se da la rece 1 ora. Se formeaza suluri cu diametru de aproximativ 1cm si lungi de 5-6 cm, se da forma de semicerc. Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc Calde se tavalesc...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1 pachet aluat foietaj gem, rahat, nuca ... Se taie aluatul in doua cercuri, care se impart in 8 raze fiecare Fiecare raza va primi o lingurita de gem la baza, apoi se va rula si se va aseza in tava 15 min, 230 gr Pofta buna! :))
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... cind sa racit se dau cornuletele prin sirop si nuca/cocos ... se va da forma de cornulet. Dupa care se coc la ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... fiecarui patrat si se fac cornulete. Se coc la foc ceva ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si le rulam pentru a forma cornulete. Le asezam in tava acoperita ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
Aluatul: 1 ceasca caimac, 1 ceasca faina, un praf sare; Umplutura: sunca tocata, 1 ou Mod de preparare: Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul forme rotunde. Se pune peste fiecare bucata o lingurita de sunca tocata, se fac suluri, intorcind capetele in forma de corn. Se ung cu ou batut si se coc in tava bine unsa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . Se infasoara in forma de cornulete si se coc la foc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... rahat colorat zahar pudra tavalit cornuletele coapte * am amestecat totul intr ... zaharul intr-un castron, adaugam cornuletele fierbinti si le amestecam acolo ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... li se da forma de cornulete. Se tapeteaza o tava cu hartie ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pana se ingroasa. Se fac cornulete care se pot umple cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se caramelizeaza intr-o craticioara 4 linguri de zahar, apoi se stinge cu putina apa, se lasa sa fiarba incet, pana se topeste tot zaharul si se lasa sa se raceasca. Se framanta faina cu untura (osanza de pe burta), restul zaharului, ouale, zaharul caramelizat, praful de cuisoare si de scortisoara. Se intinde o foaie cu sucitorul, se taie covrigei cu o forma (sau rotunduri cu o gura de paharel), se tavalesc prin zahar tos si se coc la foc moale. - 500 g faina, 2 linguri untura, 250 g zahar, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ruleaza aluatul pe diagonala formand cornulete. Se ung cu galbenus, se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro