Cauta in 21.294 retete
...mi-ar fi placut mult de tot sa am ocazia sa va servesc cu un mar, proaspat cules din pom... ...are un gust ce nu poate fi descris in cuvinte... ...toate compoturile din anul asta s-au bucurat de-un mare succes in sanul familiei :P...dar cel mai mult ma bucura faptul ca Bogdi le-a savurat, pe fiecare-n parte, cu mare pofta :)) Tipareste
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1/2 kg. gutui, 200 gr. zahar, 3 pahare apa, putina scortisoara Mod de preparare: Se curata gutuile de coaja si simburi si se taie felii potrivit de groase. Se pun in apa rece. In acest timp, se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cind siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit la foc incet pana se inmoaie. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fructe de sezon (prune, caise, visine etc.), zahar dupa preferinta, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe in apa in care au fiert, se pune zahar dupa dorinta, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si se fierbe sa se topeasca. Se da la rece, se amesteca continutul, se toarna in sticle si se tine in frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... compotiera. Se lasa sa stea compotul la rece (fara sa fie ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cind incepe sa fiarba, se adauga merele lasind sa mai fiarba acoperit la foc mic, pana se moaie fructele. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 kg. prune bistritene, otet, apa, sare, zahar, scortisoara Mod de preparare: Prunele bine spalate se asaza in borcane de 800 ml. Se masoara cantitarea necesara de lichid de care avem nevoie. 1/3 din cantitate va fi otet, iar restul apa. Sare aprox 30 g. la litru, zahar aprox. 150 g la litru. Se adauga scortisoara si se da un clocot. Dupa racire se toarna peste prunele din borcane. Se leaga cu celofan dublu si se fierb in bain marin timp de 25 minute. Se acopera si se lasa sa se raceasca. Mod...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... migdale. Se servesc fierbinti, cu compot rece de prune sau de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
150 gr. pere, o lingura zahar, 1 pahar apa, vanilie Mod de preparare: Se pune apa cu zaharul si vanilia sa fiarba. Cind da in clocot, se adauga perele curatate si taiate sferturi. Se lasa sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. struguri, 1-2 linguri zahar, 1 pahar apa, vanilie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul si vanilia. Cind incepe sa clocoteasca, se adauga boabele de struguri spalate. Se lasa sa fiarba incet 5-10 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg gutui, 1/2 kg zahar, 3 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2-3 cuisoare Mod de preparare: Se curata gutuile de coaja si simburi si se taie felii de grosimea unui deget. Se pun in apa rece. In acest timp se fierbe zaharul cu apa si scortisoara. Cind siropul este pe jumatate gata, se adauga gutuile si se lasa sa fiarba acoperit, la foc mic pana se moaie. Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg prune, 1/2 litru apa, 300 g zahar, zeama de la o lamiie, vanilie Mod de preparare: Se pun la fiert zaharul si apa. In acest timp se curata fiecare pruna de pielita si se moaie in zeama de lamiie. Astfel pregatite, se pun prunele in sirop, se adauga vanilia si putina zeama de lamiie. Se lasa sa fiarba 5-6 minute, din momentul cind incepe sa fiarba, luind spuma care se formeaza Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. miere, 400 gr. struguri, 2 cuisoare, apa Mod de preparare: Se spala boabele de struguri. Se toarna deasupra apa in care am fiert cuisoarele. Se acopera si se fierbe la foc mic. Dupa ce s-a racit, se adauga mierea, se amesteca bine si se lasa sa stea 2-3 ore.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3/4 kg prune, 150 g zahar, 1 pahar si jumatate de apa Mod de preparare: Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La prunele necuratate, se scot sau nu simburii, dupa dorinte, dar este mai bine ca simburii sa fie scosi, iar prunele curatate. Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga prunele, se fierb la foc mic.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... aluatul.) Clatitele se servesc cu compot de mere, presarate - eventual - cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ore. In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gutuile se spala si se curata de coaja, se taie in sferturi si li se scoate mijlocul tare si pietros. Din coji si din partea din mijloc cu simburi se prepara peltea. Restul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Siropul se fierbe cu vanilia si cind da in clocot,se adauga feliile de gutui, cite incap, ca sa fie bine cuprinse de sirop.Se lasa sa fiarba circa 10 minute, in clocote mici,acoperite,pina se inmoaie putin,apoi se scot cu spumiera sau cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite, se spala si se aseaza in borcane, nepresate. Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pina cind se topesc fara sa se mai fiarba siropul sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pina la nivelul acestora. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. - 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele curatate de coaja si de simburi si taiate in jumatati sau sferturi (perele) se aseaza suprapuse, in borcane, cu partea bombata in sus. Siropul rece se toarna peste ele, cit sa le cuprinda, pina la 2-3 cm sub gura borcanelor, ca sa ramina loc sa se dilate lichidul la fiert. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. Daca piersicile si caisele, mai tari, se pun intregi, sint necesare borcane mai mari, deoarece ramine mult spatiu gol intre ele. Se pot opari in sirop clocotit un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100 g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cind incepe sa fiarba, se adauga merele lasind sa mai fiarba acoperit la foc mic, pina se moaie fructele. Se serveste rece. - 3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro