compot de agrise pentru iarna
Pagina 5 din 5
Te-ar mai putea interesa:
salate pentru iarna cu gogonele gogosari si ceapa, fasole congelata pentru iarna, garnituri pentru friptura de porc, crema de menta pentru prajituri, sosuri pentru spaghete din bulion, compot de gutui pentru iarna, gogosele pentru umplut, tocana de legume cu orez pentru iarna, bait pentru miel
10 ardei capia rosii sau cat doriti 1 ceapa mare 4-5 catei mari de usturoi 1/2 legatura marar 1 legatura patrunjel 1/2 frunze de la o telina coriandru piper boabe cimbru 1 lingura rasa de sare mare pentru muraturi ardei iute fara samburi taiat felii optional Calim usturoiul zdrobit in ulei de masline impreuna cu boabe de coriandru, adaugam apoi ceapa rosie macinata si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza ardeiul dat prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Am fiert vreo 50 de minute cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
3/4 kg prune, 150 g zahar, 1 pahar si jumatate de apa Mod de preparare: Se poate face cu prunele curatate de coaja sau cu prunele necuratate. In caz ca se curata coaja se sot se scot simburii. La prunele necuratate, se scot sau nu simburii, dupa dorinte, dar este mai bine ca simburii sa fie scosi, iar prunele curatate. Se pune la fiert apa cu zaharul, se adauga prunele, se fierb la foc mic.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. ridiche neagra, 1 buc. telina, 1 buc. morcov mai mare, 1 buc. radacina de patrunjel, 1/2 buc. pastirnac, 1 buc. sfecla rosie, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, sare Mod de preparare: Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa 15-20 de minute ca sa intre bine in zarzavat.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... aluatul.) Clatitele se servesc cu compot de mere, presarate - eventual - cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa 15-20 de minute ca sa intre bine in zarzavat. - 1 ridiche neagra, 1 telina, 1 morcov mai mare, 1 radacina de patrunjel, 1/2 pastarnac, 1 sfecla rosie, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ore. In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gutuile se spala si se curata de coaja, se taie in sferturi si li se scoate mijlocul tare si pietros. Din coji si din partea din mijloc cu simburi se prepara peltea. Restul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Siropul se fierbe cu vanilia si cind da in clocot,se adauga feliile de gutui, cite incap, ca sa fie bine cuprinse de sirop.Se lasa sa fiarba circa 10 minute, in clocote mici,acoperite,pina se inmoaie putin,apoi se scot cu spumiera sau cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ceapa se curata sub un robinet intr-un curent de apa. In felul acesta se evita lacrimarea ochilor si se ia din usturimea cepei. Se taie felii groase care se sareaza si se rumenesc usor intr-o tigaie cu untdelemn. Cind sint gata, se toarna in salatiera impreuna cu uleiul in care au fost rumenite, se gusta de sare si se stropesc cu zeama de lamiie. Cine doreste poate presara putin piper negru. Se consuma rece, imediat. - 8 cepe albe, 3-4 cepe rosii, ulei, 2 linguri zeama de lamiie, eventual...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite, se spala si se aseaza in borcane, nepresate. Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pina cind se topesc fara sa se mai fiarba siropul sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pina la nivelul acestora. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. - 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Duminica dimineata trecuta m-a invitat al meu sot sa iesim la o plimbare prin Bucurestiul inzapezit. Am acceptat cam greu, ce-i drept, dar tare bine mi-a parut ca m-am lasat induplecata. In plimbarea noastra am inclus doua obiective: parcul Herastrau si parcul Moghioros, urmand sa luam masa de pranz la mama-soacra in Drumul Taberei. Desi frigul si ninsoarea abundenta ne-au zadarnicit multe
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Fructele curatate de coaja si de simburi si taiate in jumatati sau sferturi (perele) se aseaza suprapuse, in borcane, cu partea bombata in sus. Siropul rece se toarna peste ele, cit sa le cuprinda, pina la 2-3 cm sub gura borcanelor, ca sa ramina loc sa se dilate lichidul la fiert. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. Daca piersicile si caisele, mai tari, se pun intregi, sint necesare borcane mai mari, deoarece ramine mult spatiu gol intre ele. Se pot opari in sirop clocotit un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100 g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele de goji, din carti dam citire, Incetinesc procesul de imbatranire. Reduc colesterolul, protejeaza ficatul, Deci iata un desert cum nu e altul&
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Toate ingredientele se toaca la dimensiuni de 2-3 cm, se amesteca bine si se pun in borcan, butoi. Otetul se fierbe cu sarea, foile de dafin, piperul si cu apa la un litru de otet 1 1/2 apa. Cind otetul a fiert se toarna peste zarzavaturi si se acopera cu capacul. Dupa 2-3 zile, salata se poate servi. - Morcov, ardei gras, gogosari, fasole verde, conopida, castraveti, ardei iute, hrean, telina - radacina, frunze, gogonele, sfecla rosie, varza rosie, sare, otet, apa, foi de dafin, piper,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spal
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se rad morcovul, ridichea si ceapa. Cartofii fierti sau copti se taie bucatele mici, se amesteca cu usturoiul pisat, nucile macinate, zaharul si sarea, apoi se toarna untdelemnul amestecat cu zeama de lamiie. Se amesteca totul bine, se aranjeaza pe farfurie si se garniseste cu foi frumoase de salata verde. - 1 morcov, 1 ridiche neagra, 2 cartofi fierti sau copti cu coaja, 1 lingura nuci, 1 ceapa mica de apa, 1 catel de usturoi, putin zahar, untdelemn, sare, zeama de lamiie, 1 salata verde. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste ceapa tocata in untdelemn, se adauga pe rand morcovii, ardeii, fasolea si vinetele. Se amesteca toate si se fierb cam 3/4 ore, apoi se adauga 3,5 kg rosii curatate de coaja si taiate. Se fierbe totul 1-2 ore. Ghiveciul se pune fierbinte in borcane, care se fierb 1 ora in aburi. - 1,5 kg ceapa, 3/4 l ulei, 2 kg morcovi curatati si taiati rondele, 2 kg ardei taiati marunt, 2 kg fasole verde rupta bucatele, 5 kg vinete curatate de coaja si taiate cubulete, 3,5 kg rosii curatate de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata merele de coaja, se scot simburii si se taie in patru. Se lasa sa stea in apa rece. Se pune la fiert apa cu zaharul, scortisoara si cuisoarele. Cind incepe sa fiarba, se adauga merele lasind sa mai fiarba acoperit la foc mic, pina se moaie fructele. Se serveste rece. - 3-4 mere, 150 g zahar, 2 pahare apa, 1 bucatica scortisoara, 2 cuisoare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva clocote, apoi se pun in borcane. - 1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro