compot de agrise pentru iarna
Pagina 3 din 5
Te-ar mai putea interesa:
salate pentru iarna cu gogonele gogosari si ceapa, fasole congelata pentru iarna, garnituri pentru friptura de porc, crema de menta pentru prajituri, sosuri pentru spaghete din bulion, compot de gutui pentru iarna, gogosele pentru umplut, tocana de legume cu orez pentru iarna, bait pentru miel
Una dintre cele doua metode de murare a castravetilor alaturi de cea in saramura consevarea in otet da un gust mai proaspat si mai acidulat. Iar castravetii murati in otet au un gust deosebit. O reteta clasica, mereu la moda. Reteta: Castraveti murati in otet Ingrediente: 4 kilograme castraveti cornison 4 litri apa 1 litru otet de buna calitate 1/2 cana de sare grunjoasa, neiodata 4 linguri de zahar 3 radacini de hrean 2 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana boabe de mustar 1 lingura boabe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Continuand ideea lansata saptamana trecuta (cititi aici primul articol), va propun din nou un meniu economic, potrivit sezonului si bland cu bugetul! :) Probabil ca cea mai buna metoda de a economisi gatind este sa tineti un meniu saptamanal si sa cumparati doar strict ce puneti pe lista si sa construiti meniul in functie de ceea ce aveti deja in casa. De exemplu, in cazul supei recomandate de azi, ea consuma extrem de eficient o mana de mazare congelata ramasa de la o alta mancare, ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de dulceata lor si la iarna. Portii: 7,5 kilograme Timp de preparare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: - 1 kg. kiwi - 700 ml apa (aprox.) - 180 g.- 200 g. zahar maxim(45 g/ borcan) - 4 borcane + capace cu filet Se curata kiwi de coaja,apoi se trec sub un jet de apa rece,pentru indepartarea pufului ce ramine pe fruct la curatat. Apoi se taie felii,care se aseaza in borcane.Deasupra se pune zaharul. Apoi se toarna apa. Borcanele se inchid bie cu capacele cu filet,apoi se introduc intr-o oala,in care se pune atita apa,cit sa acopere borcanele. Se pun la fiert.In momentrul cind apa ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Caisele se spala bine, se desfac in doua, se aseaza cu partea unde a fost samburele in jos in borcane de 800 ml. In fiecare borcan se pun 3-4 linguri de zahar, in functie de cat de dulci sunt fructele, care de preferinte trebuie sa fie mai tari, nu foarte coapte. Nu se inghesuie prea mult fructele pt ca se vor strivi. In fiecare borcan se presara peste zahar un varf de cutit de conservant. Se completeaza cu apa, lasand cam doua degete pana la gura borcanului. Se capseaza sau se leaga cu ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
by Alice albinutza Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda... colinde... si asteptarea lui Mos Craciun. Asadar ingrediente : 300 gr faina 150 gr unt 150 gr zahar pudra 2 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt un varf de cutit de sare Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
...mi-ar fi placut mult de tot sa am ocazia sa va servesc cu un mar, proaspat cules din pom... ...are un gust ce nu poate fi descris in cuvinte... ...toate compoturile din anul asta s-au bucurat de-un mare succes in sanul familiei :P...dar cel mai mult ma bucura faptul ca Bogdi le-a savurat, pe fiecare-n parte, cu mare pofta :)) Tipareste
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Varianta I : 1 kg ardei iute 1 l otet de 9 grade 8 lgt rase de zahar alb sau brun 4 lgt rase de sare pentru muraturi 4 lgt bobite de mustar piper boabe foi de dafin Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Asta primavara am primit "cadou" o sticla de suc de rosii facut in casa. Pana aici nimic deosebit... doar ca l-am folosit la o supa de rosii si a fost cea mai buna supa pe care am mancat-o vreodata! Nici macar supa de vara cu rosii proaspete nu era asa de buna :) Trebuie sa recunosc ca pentru mine este o reteta de suflet, la fel de draga si de buna ca si doamna care mi-a dat-o! Secretul consta in adaosul de ardei rosu care ii confera un gust mai bun si o culoare mai vie. Postez reteta putin...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin. Vinete,ardeiul galben,gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... migdale. Se servesc fierbinti, cu compot rece de prune sau de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dulceata de cirese amare, profunda si parfumata, este una dintre cele mai deosebite si rare tipuri de dulceata, deoarece se prepara din cirese salbatice, mai greu accesibile decat cele de cultura. Este o dulceata excelenta pentru clatite, dar si pentru alte combinatii rafinate (vezi tartinele cu gorgonzola si dulceata ) Portii: aproximativ 2 kilograme Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 1,3 kilograme de cirese amare 1 kilogram zahar 1 lamaie Preparare: Spalati si alegeti fructele....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
10 ardei capia rosii sau cat doriti 1 ceapa mare 4-5 catei mari de usturoi 1/2 legatura marar 1 legatura patrunjel 1/2 frunze de la o telina coriandru piper boabe cimbru 1 lingura rasa de sare mare pentru muraturi ardei iute fara samburi taiat felii optional Calim usturoiul zdrobit in ulei de masline impreuna cu boabe de coriandru, adaugam apoi ceapa rosie macinata si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza ardeiul dat prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Am fiert vreo 50 de minute cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
... aluatul.) Clatitele se servesc cu compot de mere, presarate - eventual - cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa 15-20 de minute ca sa intre bine in zarzavat. - 1 ridiche neagra, 1 telina, 1 morcov mai mare, 1 radacina de patrunjel, 1/2 pastarnac, 1 sfecla rosie, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ore. In ziua cand preparati compotul, scufundati piersicile 30 de secunde ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gutuile se spala si se curata de coaja, se taie in sferturi si li se scoate mijlocul tare si pietros. Din coji si din partea din mijloc cu simburi se prepara peltea. Restul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime. Siropul se fierbe cu vanilia si cind da in clocot,se adauga feliile de gutui, cite incap, ca sa fie bine cuprinse de sirop.Se lasa sa fiarba circa 10 minute, in clocote mici,acoperite,pina se inmoaie putin,apoi se scot cu spumiera sau cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ceapa se curata sub un robinet intr-un curent de apa. In felul acesta se evita lacrimarea ochilor si se ia din usturimea cepei. Se taie felii groase care se sareaza si se rumenesc usor intr-o tigaie cu untdelemn. Cind sint gata, se toarna in salatiera impreuna cu uleiul in care au fost rumenite, se gusta de sare si se stropesc cu zeama de lamiie. Cine doreste poate presara putin piper negru. Se consuma rece, imediat. - 8 cepe albe, 3-4 cepe rosii, ulei, 2 linguri zeama de lamiie, eventual...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite, se spala si se aseaza in borcane, nepresate. Siropul rece sau caldut (facut din apa, zahar si vanilie; zaharul si vanilia amestecate, pina cind se topesc fara sa se mai fiarba siropul sau amestecate pe foc, ca sa se topeasca mai repede si, apoi, siropul racit) se toarna peste fructe pina la nivelul acestora. Borcanele se leaga si, apoi, se sterilizeaza. - 3 kg visine sau cirese sau combinate intre ele, 1 kg zahar, 3 l apa, un plic cu zahar vanilat. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro