Cauta in 21.294 retete
1/2 kg branza de vaci, 150 g smantana proaspata groasa, chimen, ceapa. Mod de preparare: Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . taitei, 100 gr. branza de vaci, 1 ou, 1 lingura zahar, coaja de ... . Se fierb in apa cu sare si se scurg. Brinza de vaci, data prin sita, se amesteca cu galbenusul de ou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 cornuri mici, o lingurita unt, o lingura branza de vaci, 4 linguri lapte, 1/3 lingurita chimen, sare Mod de preparare: Se taie cornurile in doua, se scoate o parte din miez, se ung jumatati cu unt si se umplu cu branza de vaci, frecata cu chimen si putina sare. Se stropesc cu lapte. Se dau la cuptor, la foc mai tare, 20 minute. Mod de servire Se servesc calde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. branza de vaci, 300 gr. smantana, 5 oua, 2 pahare malai ... preparare: Se freaca branza de vaci cu galbenusurile puse pe rind ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-3 oua, 1/2 pahar smantana, 2 linguri faina sau pesmet, putina sare, 1 lingura unt, 3 linguri zahar Mod de preparare: Se freaca bine branza cu galbenusurile si cu zahar, pana nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se coace la cuptor incins.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , sare, 100 gr. branza de vaci, 10 gr. unt Mod de ... apoi clatitele cu branza de vaci amestecata cu jumatate de ou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 300-350 gr. branza de vaca, 1 lingurita zahar, 1/2 pahar smantana(iaurt ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. branza de vaci, 150 gr. zahar, 2 linguri faina, 3 oua ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg branza de vaca, 200 gr.cascaval, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 4 linguri smantana ... cu galbenusurile, smantana, branza de vaca data prin sita, cascavalul, o parte ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
75 gr. spaghete, 100 gr. branza de vaci, sare, 10 gr. unt Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa clocotita pana se inmoaie, avind grija sa nu se sfarime. Se iau de pe foc, se lasa sa stea 4-5 minute, apoi se scurg. Se clatesc cu apa calda, se strecoara si se lasa sa se scurga bine. Se amesteca cu untul topit si branza de vaci. Mod de servire Se servesc calde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 mere mari, 3-4 linguri unt, 2 oua, 5-6 linguri zahar, pesmet, branza de vaca Mod de preparare: Se fierb inabusit merele curatate si taiete felii, in putina apa. Cind s-au muiat se lasa putin sa se raceasca, se amesteca cu zaharul si untul, se adauga galbenusurile, branza de vaca frecata, albusurile spuma si atita pesmet incit sa se obtina o compozitie compacta. Se pune intr-o forma unsa si presarata cu pesmet. Se coace o ora la foc potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
700 gr. branza, 100 gr. unt, 3 oua, 3 linguri faina, 1 varf cutit sare, 2-3 linguri zahar, coaja de lamiie rasa Mod de preparare: Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga branza bine scursa de zer si trecuta prin sita, se amesteca si se pun galbenusurile unul cite unul. Se adauga sarea, faina, albusurile batute spuma si coaja de lamiie rasa. Se pune compozitia intr-o forma de budinca (cu capac inchis ermetic) unsa cu unt. Se asaza intr-un vas cu apa clocotita pus pe foc si se lasa 30-40 ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru aluatul de taitei: 3 oua, 6 linguri faina, sare. Mod de preparare: Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pana se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie romburi sau dreptunghiuri. Se lasa putin sa se usuce si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cind sunt gata se clatesc cu apa rece, se scurg bine intr-o strecuratoare. Se pun intr-un castron mare si peste ei se pune branza si smantana, se amesteca usor sa nu se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si ... in tigaie. - 1/2 kg carne de vaca, o ceapa, 1/2 kg cartofi, foaie de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pune gelatina la inmuiat iar nectarinele se taie felii. Brinza de vaci se amesteca cu iaurtul, 75 g zahar, crema de whisky ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza bine scursa de zer, 150 g unt, 5 oua, 2 linguri faina, sare, unt pentru forma Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita si galbenusurile unul cite unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac inchis ermetic, se asaza compozitia si se fierbe intr-un vas cu apa clocotita, timp de 40 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 l lapte Mod de preparare: Se pune laptele sa se prinda intr-un vas emailat sau din portelan si se lasa la temperatura camerei (20-25 grade C), pana se incheaga. Dupa 1-2 zile vara si 2-3 zile iarna, devine compact. Cind e bine coagulat, se indeparteaza smantana de la suprafata si se pune la cald pe marginea plitei, pana cind incepe sa se separe laptele coagulat de zer. Se toarna apoi intr-o strecuratoare, peste care s-a pus un tifon sau un servetel curat si se lasa pana cind se scurge...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg malai, 4 oua, 1/2 l lapte, 3 linguri unt, 3 linguri grasime, 150 gr. branza de oi, 3 linguri pesmet Mod de preparare: Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu faina se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie forme rotunde sau patrate, se pune in mijlocul lor branza amestecata cu ou, se indoaie aluatul peste branza si se lipeste, apasindu-se cu mina, ca sa nu iasa branza. Se dau prin ou si pesmet si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. branza, 2-3 oua, 1-2 linguri unt, 2-3 linguri smantana, 2-3 linguri lapte, 1 lingura gris, 1 felie de franzela muiata in lapte, sare Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita sau foarte bine sfarimata cu furculita, smantana, grisul, miezul de piine bine sfarimat, laptele si ouale bine batute. Se amesteca totul foarte bine. Se asaza aceasta compozitie intr-o cirpa curata, subtire si uda, dindu-i forma rotunda. Se fierbe in apa clocotita cca 1/2 ora. Cind...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 l lapte Mod de preparare: Se pune laptele la prins, intr-un vas emailat sau de portelan si se lasa la temperatura camerei pana se incheaga. Se adauga smantana care s-a format la suprafata si se pune la cald, pe marginea masinii, unde se lasa pana se coaguleaza. Se toarna apoi intr-un saculet de pinza sau de tifon si se lasa sa se scurga deasupra unui vas.
Reţetă de pe www.retete-bune.com