Cauta in 21.294 retete
... . Daca iti este dor de marmelada copilariei, acum ai propria reteta ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... romanesti. Astfel ca am facut marmelada si gem ceva mai mult ... camara. In acest ultim caz, marmelada se poate taia cu cutitul ... cam face confuzie intre marmelada si gem. Marmelada este un produs ... de 5 Kg din lemn, cu marmelada multifruct, care se gasea din ... usor de pe lingura. La marmelada si gem se poate adauga ... majoritatea populatiei, iar prepararea lor destul de...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa ... 10 minute inainte de servire. Coltunasii se servesc ca prim fel ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg morcovi, 1/2 kg zahar, 3 lamiie Mod de preparare: Morcovii rasi se pun la fiert cu apa cat sa-i acopere, impreuna cu doua lamii rase intregi. Cind sunt bine patrunsi, se amesteca cu zaharul si se fierb la foc domol 3-4 ore, amestecand mereu. Se adauga zeama de la o lamiie inainte de a se fi legat pe deplin. Se incearca la fel ca orice alta marmelada.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... la fiert (o folosim la fiertul coltunasilor). Pe fiecare cerc de aluat ... unei furculite se unesc buzele coltunasilor. Coltunasii se fierb in apa ... care ajunge atat pentru umplutul coltunasilor, cat si pentru servirea lor ... . Ambele variante sunt delicioase, insa coltunasii in sos de carne si ... in jur de 25 de coltunasi) Oricum i-ati servi , va asigur ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
1 aluat dospit, 2 linguri ulei de masline, 2 cepe, Mod de preparare: Se prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4 patrate egale. Se incinge uleiul, se taie ceapa marunt si se caleste in acesta. Ardeii se taie in cuburi, se adauga la ceapa si se prajesc impreuna. Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Se pun legumele intr-un castron, se condimenteaza, se adauga casul taiat in cuburi, se presara cu patrunjel si cu boia si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca putin. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, Mod de preparare: Se fierbe carnea de vaca si cartofii. Se dau carnea si cartofii separat prin masina de tocat. Intr-o lingura de ulei se prajeste ceapa,auriu. Carnea, cartofii si ceapa se amesteca impreuna si se adauga sare si piper dupa gust - amestecul trebuie sa fie mai sarat si bine piperat. Se intinde aluatul de taitei (cca. 2 mm gros) si se taie in patrate de 10x10cm sau cu un pahar in cercuri cu d=12cm. In mijlocul fiecarei bucati de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de a se servi la masa, coltunasii se pun in apa clocotita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... unge cu un strat de marmelada de caise si pe deasupra ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , in care se vor fierbe coltunasii. Din aluat se intind foi ... cca 10 minute. Se scot coltunasii cu o lingura cu gauri, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . Cind stropii nu mai curg, marmelada este suficient de legata. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluatul:2 oua, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml untdelemn. Tocatura:200 g vitel,50 g ceapa, 2 linguri untdelemn, un ou, un varf de cutit de piper,20 g faina,sare. Sosul:3 linguri untdelemn, 25 g faina, 300 ml suc de rosii, ceapa, marar si telina. Mod de preparare: Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute ,la foc mic, pana cind scade complet apa pe care o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1,5 kg de fructe, 6-700 gr zahar Mod de preparare: Se curata de coaja si de simuri merele si perele. Se curata de pileita prunele si piersicile. Se amesteca cu zaharul, se lasa putin sa-si lase zeama, apoi se fierb impreuna si se leaga cat trebuie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg malai, 4 oua, 1/2 l lapte, 3 linguri unt, 3 linguri grasime, 150 gr. branza de oi, 3 linguri pesmet Mod de preparare: Se fierbe malaiul in lapte, se adauga untul, patru oua pe rind, unul cite unul si se amesteca bine. Pe planseta presarata cu faina se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie forme rotunde sau patrate, se pune in mijlocul lor branza amestecata cu ou, se indoaie aluatul peste branza si se lipeste, apasindu-se cu mina, ca sa nu iasa branza. Se dau prin ou si pesmet si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
cantiati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un kg de fructe-zeama unei lamii Mod de preparare: Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamiie, amestecand din cind in cind;in momentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca mereu; este gata cind lingura lasa o dira alba pe fundul cratitei. Este
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg mere, 1 kg pere, 1 kg prune, 1 1/2 kg zahar, 1 pahar apa Mod de preparare: Se curata de coaja merele si perele, se scot simburii(si la prune). Se taie fructele bucati si se dau prin masina de tocat, se amesteca cu zaharul si cu un pahar cu apa. Se pun sa fiarba la foc mic pana se ingroasa bine. Se asaza fierbinte in borcane incalzite. Se leaga dupa ce s-a racit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se curata dovleacul de coaja si se taie cubulete de circa 1,5 cm. Se spala portocalele, se sterg si se cojesc. Cojile se taie stifturi subtiri, se lasa 1 min. in apa clocotita, apoi se scurg. Se storc portocalele si se taie batoanele de vanilie in cate 3-4 bucati fiecare (dupa ce au fost despicate pe lung, ca sa iasa aroma). Se pune zaharul intr-o cratita cu fundul gros, se toarna deasupra apa si sucul de portocala si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa ca un sirop. Se introduc...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... bine. Ungeti cu ou suprafata coltunasilor si dati-i 20-25 de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... bine marginile (prin apasare). Asezati coltunasii pe o tava infainata, ungeti-i cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasandu-i in apa ... 10 minute inainte de servire. Coltunasii se servesc ca prim fel ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro