Cauta in 21.294 retete
Începe prin a da morcovul si ceapa pe razatoare si pune-le la fiert. Dupa ce apa da în clocot, adauga sare, bulion sau rosiile tocate si lasa-le în continuare pe foc. Nu uita de lingura de orez! Unele persoane pun orezul în compozitia perisoarelor, altele în zeama. În paralel, pregateste compozitia pentru perisoare. Carnea trebuie sa fie tocata marunt, ceapa deasemenea, dupa care sunt amestecate foarte bine. Se adauga sare, piper si cele doua oua pâna devine un amestec omogen....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca). Timp de pregatire: 15 minute ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... trebuie sa stii despre marinate . Romaneasca 3-4 linguri de ulei 1 lingura de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Era pe la inceputul anilor '60. Intr-un oras din Romania, era o cofetarie cu numele de Mocca la doi pasi (reali) de alta numita Macul Rosu. Cum aceasta vecinatate nu le facea bine niciuneia, s-a luat hotararea ca Mocca sa fie transformata in cafenea. Era prima deschisa in oras. A avut un succes extraordinar. Era plina permanent. Clientii, avocati, scriitori, ziaristi, actori, etc., in general lume buna. (Inclusiv cate un urechist cu ochi albastri de la secu'). Mai tarziu pe la sfarsitul...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... mai multe bloguri din blogosfera romaneasca, oameni dragi si frumosi, care ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... pe varza ramane o reteta etalon romaneasca. Preparata traditional dintr-un boboc ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bucataria romaneasca, din pacate, nu exceleaza in salate. Si asta nu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Un preparat pentru gusturi rafinate... Se prepara ca muraturi pentru iarna dar poate fi si un aperitiv la o tuica mica... Au un gust foarte bun. Ingrediente: Vinete: 1,5 Kg Gogosari: 0,75 Kg. Otet de 9*: 250 mL Apa: 500 mL Sare mare ne-iodata. Zahar: 3 linguri sau 5 pastile sucrazit. Usturoi: 2 capatani marime medie Foi de dafin: 4 Piper boabe: o lingurita. Cantitatea este suficienta pentru 4 borcane de 720 gr. Preparare: - Vinetele se spala si se curata de coaja. Se taie in felii groase de...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Sarmale ardelenesti: Acest preparat este interzis vegetarienilor, veganilor, rauveganilor si altor mancatori de iarba... Nu voi incerca sa laud sarmalele pentru-ca a facut-o mult mai bine si cu mai mult talent, Pastorel Teodoreanu. Click si cititi aici "Oda sarmalei" Ingrediente: 1-2 verze murate bine, cam 2 Kg; 500 gr. carne de porc tocata; 200 gr. costita de porc afumata; 200 gr. carnati de porc, afumati; 100 gr. slanina de porc, afumata; 1 ceapa alba mijlocie; 2 linguri cu varf de orez;...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... cozonac, pe care o stim ca romaneasca, o voi prezenta mereu ca fiind ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de asteptat ca si editia romaneasca sa se bucure de aprecierea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Am tot auzit de ceapa murata, dar recunosc, ca nu am habar ce gust are. Din ce am citit, se pare ca este buna... Asa ca m-am gandit sa pun un borcan de proba, iar peste 4 saptamani, voi afla si gustul... Public reteta pentru cei care vor sa incerce. Ingrediente: - Ceapa rosie sau alba, de dimensiuni cat mai mici. Cine are, arpagic, dimensiune mare. Nu dau cantitatea pentru-ca am uitat sa o cantaresc!... - Otet din vin, o parte, - Apa, doua parti, - O lingurita sare, - O lingura zahar, sau...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... poftele cu o mamaliguta cu branza romaneasca, cum nu reusesc sa gasesc ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Z ilele trecute am fost la pescarie si am gasit un peste pe care nu l-am mai vazut de ani de zile. Z arganul sau Stiuca de mare ( belone euxini) este un peste care traieste in Marea Neagra pe langa tarm. ( se mai gaseste in marea Mediterana si marea Baltica). Este un peste fusiform, cu capul lung si falci alungite dotate cu dinti mici foarte ascutiti. Are o carne foarte buna, placuta la gust, dar este dotat si cu o multime de oase... L-am curatat de intestine, l-am spalat bine pe dinauntru,...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... ani, am vedea ca bucataria romaneasca isi rasfata beneficiarii cu preparate ... in mare parte bucataria traditionala romaneasca, cea mai simpla placere culinara ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , etc.) intr-o prezentare rustica, traditional romaneasca ". Sper sa va placa :) Paine ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In pamant am radacina Si-un cotor mi-este tulpina. Frunzele sunt numeroase Albe, verzi, mari si carnoase. Gustul meu este dulceag Ca sa ma mananci cu drag, Preparata sau murata Proaspata sau in salata. Eu sunt varza, acum stii Si-am vitamine mii. Despre virtutile dar si beneficiile consumului de varza s-au scris carti intregi. De aceea nu voi mai pierde vremea cu descrieri si voi trece direct la Taitei cu varza... Un preparat simplu, ieftin si mai ales foarte gustos. (Poate fi si pe placul...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... de fasole este o reteta traditionala romaneasca, am incercat sa shimb un ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... , lapte de pasare in varianta romaneasca) sa scape de un adaos ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro