Cauta in 21.294 retete
Blat: Albusurile împreunâ cu apa se bat spuma, adaugam apoi zaharul si batem pâna se topeste. Încorporam si galbenusurile. Faina se amesteca usor în compozitie pâna se uniformizeaza. Blatul se coace în forma rotunda la foc mediu. Scoatem din forma dupa coacere si-l lasam sa se raceasca. Când blatul este rece se taie pe mijloc si obtinem doua foi. Crema: Ouale si zaharul se amesteca, apoi se pun pe baie de abur si le amestecam pâna când crema se îngroasa ca o smântâna, (avem...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca faina cu untul la temperatura camerei, praful de copt si zaharul, se adauga galbenusurile de ou usor batute. Daca aluatul este prea solid, putem adauga un pic de lapte. Punem aluatul în folie alimentara 30 minute la pastrare în frigider. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, se încorporeaza în aluat, împreuna cu nucile si stafidele. Se toarna compozitia într-un vas de sticla termorezistenta tapetat. Coaceti pâna la 10 minute la 180 grade Celsius, apoi se reduce...
Reţetă de pe retete.eva.ro
750 g miere(salcim), 1 kg piersici, 5 miezuri simbure de piersica, 0,75 l apa, 0,75 l alcool de 80 grade, un varf de cutit de tanin Mod de preparare: Se spala piersicile, se toaca, se adauga miezurile si amestecam cu siropul de miere racit, in prealabil fiert cu apa si taninul si spumuit bine. Se adauga alcoolul si se lasa sa stea 14 zile, intr-un loc mai cald. Se decanteaza, se filtreaza si se trage lichiorul in sticle. Mierea folosita trebuie sa fie de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zaharul se dizolva in apa si siropul se fierbe 2-3 clocote.Dupa ce s-a racit, se adauga romul, alcoolul, fragutele si vanilia.Se toarna in sticle cu gitul mai larg care se vor astupa bine cu dop si se vor duce in camara.Dupa 15 zile, lichiorul se poate consuma cu fragute cu tot. - 500 ml rom, 250 ml alcool, 500-800 g zahar, 1 kg fragute, 400 ml apa, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
125 gr. cafea boabe prajita, 1/2 l alcool, 300 gr. zahar, 1 1/2 l apa Mod de preparare: Cafeaua se piseaza mare si se pune in alcool, la macerat, timp de 8 zile. Se topeste zaharul in apa pe foc, se raceste si se amesteca cu primul preparat, apoi se lasa inca 3 zile. Se filtreaza printr-un tifon des, se toarna in sticle si se astupa bine.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de avocado, putina maioneza, sos cocktail (special pentru fructe de mare ... decorticati, o legatura ceapa verde, sos cocktail maioneza, sare, piper, zeama lamiie ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg cirese, 200g simburi de cirese sfarimati, 1 litru alcool de 90 grade, 1 kg zahar Se pun intr-o sticla mare 1/2 kg cirese, 200g simburi de cirese sfarimati, alcoolul Mod de preparare: Se acopera si se lasa cam 10 zile, scuturind mereu sticla. Se adauga apoi un sirop rece facut din 1/2 l apa si 1/2 kg zahar. Dupa alte 10 zile lichiorul este gata. Se strecoara si se filtreaza.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
125 gr. cafea macinata, 800 gr. zahar, 1 l alcool de 60 de grade, vanilie Mod de preparare: Se pune un litru de apa intr-un vas emailat, la foc viu. Cind apa clocoteste, se ia vasul la o parte, se pune cafeaua si se lasa sa fiarba incet 2-3 minute. Separat, se pune in alt vas
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... faina, 200 ml bere fara alcool, sare, piper, ulei. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... toarna peste portocale, urmat de alcool: damigeana se scutura bine, imediat ... se va coagula in prezenta alcoolului si, prin coagularea lui, va ... . Lichiorul se poate consuma imediat. - 1 l alcool, 1 kg zahar, 4 portocale mari (cca ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zaharul se dizolva in bere si se infierbinta pina aproape de fierbere 2-3 minute.Dupa aceea, se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat, si, facultativ, o cuisoara intreaga. Alcoolul se adauga, numai dupa ce s-a racit lichidul.Lichiorul va avea un gust placut, putin amarui de la bere.Dupa 15 zile, se poate consuma. - 500 ml bere, 300-500 g zahar, 250 ml alcool, vanilie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... vin dulce alb (16-22% alcool), 50 g miere zaharisita, 50 g menta ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... amesteca 2 parti zeama cu o parte alcool de 90 grade, adaugind 300 ... lichid (zeama de gutui plus alcool) si vanilie.Se pune la ... poate consuma. - 1 kg gutui, 1 l apa, alcool, zahar, scortisoara, cuisoare. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg. zahar, 1/4 kg. cafea, 1/2 litru alcool Mod de preparare: Cafea prajita, macinata proaspat, se amesteca cu alcoolul intr-o sticla, lasindu-se sa stea 15 zile. Se adauga apoi un sirop preparat din jumatate de kg zahar, potrivit legat si se mai lasa sa stea 15-20 de zile, apoi se filtreaza si se pune in sticle. La fel se prepara si lichiorul de cacao.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Alcoolul, cafeaua si vanilia se pun intr-o sticla de 4-5 l care se ... laptele nefiert se amesteca cu alcoolul si cafeaua si se agita ... lui, sa incorporeze toate impuritatile. - 1 l alcool, 250 g cafea macinata, 1 kg zahar ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg zahar, 0,75 l apa, 1 baton vanilie, 0,5 l alcool de 90 grade, un varf cutit tanin Mod de preparare: Se lasa batonul de vanilie la macerat in alcool, timp de 14 zile. Se amesteca cu siropul facut din zahar si apa. Se filtreaza si se pune in sticle. Se poate colora cu coloranti alimentari.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... var, zeama de lamiie sau alcool Mod de preparare: Se aleg ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... stropesc bine cu 3-4 linguri de alcool pur. Chiar la masa, se aprinde alcoolul (daca se poate cu lumina stinsa in camera) care ... clatitelor. - Clatite, marmelada, dulceata, 3-4 linguri alcool pur. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
cafea, 1/4 baton vanilie, 400g alcool de 90 grade, 200g zahar, 150g apa Mod de preparare: O sticla de 700g se umple pe sfert cu cafea risnita de cea mai buna calitate si se adauga batonul de vanilie, alcoolul si apa pana la completare (se umple sticla pana la git). Se lasa sa stea 2-3 luni dupa care se strecoara si se filtreaza. Se adauga apoi un sirop din 200g zahar si 150g apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zaharul, uleiul si berea se amesteca cu ajutorul unui tel. Apoi, turnam în ploaie faina si praful de copt pâna se obtine o pasta omogena. Foarte important este ca dupa ce amesteci toate ingredientele, sa lasi compozitia 15 minute pentru ca spuma de la bere sa se aseze. Masura cea mai buna este polonicul, asa ca umple-l si începe sa prajesti clatitele într-o tigaie abia unsa cu putin ulei sau chiar deloc. Când sunt gata, le puteti umple cu miere si nuci, fructe sau gemuri si dulceturi....
Reţetă de pe retete.eva.ro