Cauta in 20.694 retete
Meteorologii spun ca in acest week-end gradele vor sari peste 35 de grade Celsius si se vor apropia vertiginos de 40. Asa ca, desfata-te cu un coktail Curacao la care adauga si multa gheata. Ingrediente si cantitati: 40 ml vodka Absolut 20 ml Curacao 7-up sau Sprite Mod de preparare: In paharul aprovizionat cu cristale de gheata toarna vodka Absolut si Curacao. Adauga 20 ml de Curacao si 7-up sau Sprite. Ca sa fie mai apetisant, garniseste marginea paharului cu o felie de lamaie si o cireasa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
O bautura cremoasa, fructata, pentru zilele fierbinti de vara... Ingrediente si cantitati: 1 banana 2 cesti cu suc de portocale 2 cuburi de gheata o felie de lime (lamaie verde) Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un blender (cu exceptia feliei de lime) si amesteca-le la viteza medie pentru cateva secunde. Pune bautura rezultata intr-un pahar cu picior, apoi adauga felia de lime.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se lansa prima provocare Dulce Romanie , initiata de Mihaela . Cu timpul ... ca reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012 cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mi-e dor in fiece clipa. Chiar daca nu sunt prezenta activ in dor, el este acolo si macina in maduva fiintei mele. Alteori imi sopteste pervers despre lucruri si fiinte dragi mie. Sau mi le arata pe rand in fotografii usor deteriorate de vreme, semn ca memoria nu-i asa de fidela precum imi place sa cred. Si rand pe rand trec prin mine amintiri si dorul se hraneste cu ele si ranjeste satisfacut. Mi-e dor de primele raze de soare calde din mai, de florile pomilor fructiferi, de bulbucii pe...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
... 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla ... tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de ... , primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende! Vineri, 27 ... volumul 7, dedicat sarbatorilor crestine, la romani, si bucatelor ritualice care le ... nationale, scrisa de Radu Anton Roman. Traditia...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
1 ou, o lingurita unt, 2 lingurite faina, 100 ml lapte, 50 gr. branza telemea, sare Mod de preparare: Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga branza rasa. Se serveste sosul alaturi de un ochi romanesc, fiert in apa cu sare, in care s-a pus si o lingurita de unt sau margarina, sa nu se lipeasca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cel mai popular cocktail pe baza de tequila, Margarita, este nelipsit ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cand afara sunt 40 de grade, ai nevoie de o bautura ca gheata. Noi iti recomandam sa incerci o combinatie intre vodka si apa tonica. Ingrediente si cantitati: 40 ml Absolut Vodka Apa tonica Mod de preparare: Amesteca vodka si apa tonica. Nu uita sa pregatesti o cupa cu multe cuburi de gheata!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sa vezi si sa nu crezi, dar 123 de bloggeri au raspuns initiativei lui Chinezu si au facut un top al cartilor citite in 2013. Topul meu il gasiti aici . Mai jos va las infograficul realizat pe baza preferintelor bloggerilor. Eu recunosc ca in urma acestuia mi-am cumparat cartea Alinei Nedelea, Soseaua Catelu 42, si urmeaza sa achizitionez si alte titluri care mi-au atras atentia. Ma bucur ca lumea citeste si sper ca 2014 sa fie un an si mai bogat in lecturi (pentru mine anul a inceput bine...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Dupa cum sugereaza si titlul, coktailul "Briza Marii" se potriveste de minune cu serile petrecute pe faleza, sau, de ce nu, pe canapea vizionand filmul "Falci". Pentru prepararea lui raciti bine un pahar gen cupa. Puneti in shaker 45 mililitri de Vodca, 90 mililitri suc prospat de coacaze si 90 de mililitri de suc de grep. Amestecati bine in shaker continutul si treceti-l prin gheata pisata. Se orneaza cu cirese confiate. Se toarna ingredientele intr-un pahar inalt plin cu gheata si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Simplu si gustos! - rondele de calamari - 1 ou batut - faina - sare - apa - lamaie, optional Se face o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite, se dau calamarii prin ea si se prajesc in ulei incins. Se scot pe foaie absorbanta si se aduc la masa cu o jumatate de lamaie, pentru cei care doresc sa serveasca cu lamaie stoarsa .
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
pulpa de vitel, branza prosciutto, frunze proaspete de menta, faina, unt, vin alb sec, sare, piper Mod de preparare: Se taie pulpa felii foarte subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga doua frunze de menta (uscat doar in utlimul caz, pentru ca nu mai au aroma) si o felie de branza pe fiecare felie. Se indoaie feliile in doua si se prind cu scobitoare dupa care se trec prin faina. Se topeste untul intr-un vas mare la foc destul de puternic, se adauga carnea , se lasa cite doua minute pe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... parte din proiectul ,,Biblioteca Bloggerului Roman", Editia a II-a. Contributia mea la ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... . Chinezu a lansat prococarea Biblioteca bloggerului roman si ma simt oarecum obligata ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... . Intre timp, se prepara sosul romanesc. Faina se amesteca intr-o tigaita ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se pune la foc in 3 l de apa rece. Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru. Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi, tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 passion fruit pulpa 60 ml takamaka rom alb Busuioc proaspat Menta proaspata 1 lgt zahar 1 lime Apa minerala Gheata Zdrobesti in mojar menta cu busuioc, adaugi zahar, pulpa de p f. Le pui impreuna cu restul ingredientelor (mai putin apa minerala) intr-un pahar de blenduit. Agitam bine. Adauga apa minerala si decoreaza cu menta si busuioc.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa circa o ora, cind s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in cite 2-3 bucati si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert carnea si fasolea, se adauga sucul de rosii si o mica ramurp de cimbru. Faina se rumeneste intr-o tigaita fara grasime, pina ce capata culoarea maro deschis, amestecind mereu, la foc mic (nu direct pe flacara), altfel se va arde repede. Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Faina se prajeste la foc mic, nu direct pe flacara, amestecand mereu, pana cand se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Se trage tigaia de pe foc, se adauga ceapa si grasimea si se amesteca un minut. Se stinge cu suc de rosii, se pune iar pe foc si se amesteca sa nu se faca cocoloase si apoi se toarna peste mancarea pentru care a fost pregatit. - 20-25 g faina, o lingurita de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa, patrunjel, telina, marar, sare. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
200 ml. martini, 50 ml. gin, felii de portocala si lamie, afine si stafide, gheata Mod de preparare: Gheata cu afine si stafide se agita intr-un mixer si se adauga martini si gin Mod de servire Se serveste cu 1-2 cuburi de gheata, ornat cu felii consecutive de lamie si portocala
Reţetă de pe www.retete-bune.com