Cauta in 21.294 retete
Tabulet - mancare traditional libaneza - este un regal de prospetime. Ingredientele principale sunt patrunjelul si menta. Cantitatile sunt pentru opt portii. Ingrediente : opt rosii mari, coapte si tari, doua cepe, patru legaturi de patrunjel, doua legaturi de menta proaspata, doua-trei linguri de bulgur (grau decorticat, macinat mare, foarte asemanator cu arpacasul, dar mai marunt - il gasesti in supermarket), doua lamai, ulei de masline, sare. Preparare : - Pune bulgurul in apa rece si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
3 linguri ulei de masline, 4 piepturi de pui dezosate si fara pielita, 4 cepe taiate cuburi, 350 grame carne de vita sau miel tocata, 1 lingura de usturoi pisat, un pumn de seminte de pin (sau un pumn de migdale), 3 linguri de boabe de porumb dulce din conserva (optional), 2 linguri de scortisoara, 1 lingura de "toate condimentele"(All Spice), un sfert de lingurita de piper, 3 sferturi de lingura de sare, 1 ceasca de orez, 3 cesti de apa, 2 linguri de patrunjel tocat. Mod de preparare: Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se curata pepenele de coaja, i se scot samburii, se taie in cuburi, se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Se subtiaza maioneza cu caimacul si se amesteca cu pepenele. Se serveste rece. - 500 g pepene galben, maioneza preparata dintr-un ou, 100 ml caimac, sare, piper, zeama de lamaie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata coacazele si se pun la fiert intr-un litru de apa cateva minute. Din unt, faina si lapte se prepara un sos bechamel, in care se adauga sare si zahar Se toarna peste coacaze si se mai da un clocot. Se serveste calda sau rece, cu caimac sau smantana. - 500 g coacaze rosii (strugurei), 20 g unt, 1 lingura de faina, 100 ml lapte, 100 ml caimac, sare, zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pipereaza si se serveste cu caimac. Daca se foloseste porumb din ... -200 ml lapte, 100 ml caimac, sare, piper macinat, 1 legatura de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ceasca smantana (sau caimac), 1 ceasca faina, sare, 1 kg. visine, 150 gr ... un aluat din smantana sau caimac, faina si sare; se framinta ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ceasca caimac sau smantana, 1 ceasca faina, 1 praf sare, 1/2 kg prune, 2 linguri zahar Mod de preparare: Se face un aluat potrivit de tare din caimac, faina si sare. Se intinde o foaie grosuta care se asaza intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina. Pe marginile tavii se pune un sul subtire de aluat. Prunele se spala, se desfac in jumatati, se scot simburii si se asaza uniform peste aluat. In fiecare jumatate de pruna se pune cite putin zahar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aluatul: 1 ceasca caimac, 1 ceasca faina, un praf sare; Umplutura: sunca tocata, 1 ou Mod de preparare: Se face un aluat bine lucrat din caimac, faina si sare. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute. Se intinde o foaie subtire, se taie cu paharul forme rotunde. Se pune peste fiecare bucata o lingurita de sunca tocata, se fac suluri, intorcind capetele in forma de corn. Se ung cu ou batut si se coc in tava bine unsa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Voi stiati ca, in Liban, Vinetele se combina cu pasta de ...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... stie ce oala cu ciorba, libanezul era salvarea si bucuria si ...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Pentru fiecare persoana se toarna in ibric o ceasca de apa plus o lingura de apa. Pentru cescutele de marime obisnuita se pun doua lingurite de cafea si 1/3 lingurita cardamon. Fierbi apa si cand clocoteste pui toata cantitatea de cafea impreuna cu cardamonul. Cand incepe sa se umfle iei ibricul de pe foc, aduni caimacul si pui in fiecare cescuta cate putin. Picuri doua trei picaturi de apa sa se limpezeasca si acoperi cu o farfurioara. Serviti cafeaua alaturi de un fursec...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , in octombrie 2008, Asociatia Industriasilor Libanezi a solicitat Comisiei Europene inregistrarea hummusului ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... toate celelalte, indiene, chinezesti, thailandeze,libaneze, turcesti, ce sa mai condimentele ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cu diverse nuante in Turcia, Liban, Iordania, Siria, Iran, Irak, Palestina ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... kafta se serveste fierbinte cu iaurt si alte mezes-uri libaneze ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... populare aperitive in tari precum Liban, Siria sau Iran si este ... reteta de vinete in stil libanez este usor de preparat, iar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Gustare calda apreciata in restaurantele libaneze din Romania, ras asfour , tradus ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dintre cele mai iubite preparate libaneze. Portii: 4 Timp de preparare: 1 ora ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... fiert si cand este gata caimacul se amesteca in lapte nu ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... gr drojdie proaspata 350 gr caimac 3 lingurite sare 3 lingurite zahar mac ... 5 minute. Incalzim putin laptele si caimacul intr-un ibric. Punem drojdia ... sarea apoi adaugam laptele si caimacul si framantam un aluat pana ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com