Cauta in 24.543 retete
Coace porumbul la jar pe toate partile. Marunteste brânza laolalta cu fulgii de chili, chimionul macinat si cu verdeata, apoi pune amestecul într-un platou larg. Când porumbul s-a copt, unge stiuletii cu unt imediat dupa ce îi iei de pe gratar si apoi tavaleste-i bine prin brânza condimentata. Porumbul se serveste imediat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Ingrediente si cantitati: 1/2 cana unt de arahide 3/4 cana apa 2 lingurite ulei de masline 1 cana ceapa tocata ... de preparare: 1. Amesteca gradual untul de arahide cu apa, amestecand in permanenta, pentru a impiedica aparitia cocoloaselor ... aurie. Adauga amestecul de unt de arahide si apa, sosul de soia, zaharul si ardeiul iute ... o data in foc sosul de arahide....
Reţetă de pe retete.eva.ro
250 gr. unt, 2 linguri patrunjel verde tocat, 2 linguri tarhon tocat, 2 linguri arpagic verde tocat, sare, piper, zeama de lamiie Mod de preparare: Se freaca spuma untul cu verdeturile tocate foarte marunt si se adauga sare, piper si zeama de lamiie, dupa gust. Cu aceasta pasta se fac sandvisuri.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500-600 gr. cartofi, 50 gr. unt, 1 lingura marar tocat, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piper Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se aseaza intr-un vas, se adauga untul si se presara cu piper negru. Mod de servire Cind se servesc, se stropesc cu zeama de lamiie si se presara cu marar tocat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 ciuperci de marime potrivita, 5 oua, 2 linguri unt, sare Mod de preparare: Se spala ciupercile si se taie in felii foarte subtiri. Se inabusa in unt pana se inmoaie si scade zeama pe care o lasa. Se incinge untul in tigaie. Se toarna ouale batute; cind incep sa se prinda putin, se pun ciupercile si sare dupa gust. Se coace.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. unt, 100 gr. ficat, 100 gr. ciuperci, sare, piper Mod de preparare: Se prajeste atit ficatul, cat si ciupercile, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca bine cu untul adaugindu-se sarea si piperul necesar. Se unge cu pasta obtinuta sandvisurile.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi noi, 50 gr. unt sau ulei, 1 lingura marar tocat, sare Mod de preparare: Cartofii se spala apoi se freaca intr-un prosop aspru departindu-se cu un cutit resturile de coji. Se zvinta intr-un prosop si se pun intr-o cratita cu unt bine incins. Se agita mereu vasul ca sa se rumeneasca uniform cartofii. Cind sunt gata, se sareaza, se presara mararul tocat si se mai lasa 2-3 minute pe foc.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, 150 gr. smantana, 50 gr. unt, o lingura faina, sare, 1 ou, 2 l apa Mod de preparare: Se spala bine conopida, se curata de frunze si se rupe buchetele, apoi se pune cu apa si sare la foc. Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pun citeva linguri de supa, se lasa sa clocoteasca si se toarna in supa. Se continua fierberea la foc domol, pana cand conopida este bine fiarta. Se drege cu ou si cu smantana si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 5 oua, 1 praf vanilie, 1 lingura cacao, unt si faina pentru forma Mod ... : Se freaca bine zaharul cu untul si vanilia, se adauga unul ... forma de chec unsa cu unt si presarata cu faina se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
unt, sfecla sau boia, morcov sau galbenus de ou, spanac, masline Mod de preparare: Se freaca untul spuma, iar apoi se pregatesc culorile: rosu - zeama de sfecla sau boia de ardei dulce; galben-zeama de morcov sau galbenus de ou; verde-zeama de spanac; cenusiu-masline trecute prin sita. Se taie franzela felii si se unge fiecare felie cu diferite culori de unt: in linii oblice, in linii transversale, in mozaic etc. dupa imaginatie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, sare, 2 linguri branza telemea, marar, 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou. Se presara cu branza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Taie rosiile bucati marisoare.Pune-le intr-o craticioara cu busuiocul taiat,otetul de vin rosu,uleiul de masline si putina sare si piper .Amesteca totul usor si lasa compozitia sa se odihneasca circa 5 minute. Prajeste feliile de ciabatta pe ambele parti ,apoi freaca-le pe o parte cu usturoiul taiat in doua . Daca aveti modelul de ciabatta ca in fotografie ,taiati-le in doua,pe lung ! Pune o felie de ciabatta pe fiecare farfurie pentru servit si aseaza deasupra amestecul de rosii .Aranjeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... noi cat mai mici, 50 g unt sau untdelemn, marar, patrunjel Mod ... sau din tuci impreuna cu untul topit sau untdelemnul, amestecandu-se ... vas, impreuna cu bucatele de unt , cu marar sau patrunjel taiat ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g unt, 2 galbenusuri tari, 1 lingura mustar, 1 lingura ulei, sare, piper Mod de preparare: Se freaca untul cu galbenusurile trecute prin sita, se adauga cite putin mustar si ulei ca la maioneza. Se sareaza si se pipereaza. Se ung sandvisurile cu aceasta pasta.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150- 200 gr. pastravi, 2-3 felii morcov, 5 gr. unt, sare, verdeata Mod de preparare: Se curata pastravii, se spala si se fierb in zeama in care au fiert feliile de morcov, 20 de minute, la foc mic. Se scot cu atentie ca sa nu se sfarime. Mod de servire Se servesc cu untul si verdeata deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. unt, 150 gr. zahar, 1-2 oua, 100 gr. nuci, 200 gr. rahat colorat, 250 gr. biscuiti Mod de preparare: Se freaca untul spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, rahatul si biscuitii taiati marunt, nucile pralinate putin, albusul spuma. Se amesteca totul bine, se asaza in forma si se da la rece 2-3 ore. Se rastoarna si se garniseste cu rahat si nuci.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 dovlecei mici, o lingurita unt, sare, marar verde Mod de preparare: Dovleceii curatati, taiati bucati, se fierb in apa cu sare. Mod de servire Se scurg si se servesc cu untul si mararul verde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
120 gr zahar, 3-4 linguri apa, 4 galbenusuri, 200 gr unt, vanilie Mod de preparare: Se face un sirop vanilat cu care se oparesc galbenusurile amestecand mereu. Se freaca untul. Se toarna putin cite putin din siropul rait, pana se incorporeaza la unt toata cantitatea.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. fasole verde, 2 linguri unt, 1/2 pahar smantana, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tinara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc impreuna citeva minute, scuturind mereu ca sa se amestece cu untul fierbinte. Mod de servire Se asaza fasolea pe farfuria de servit, se toarna deasupra smantana si se serveste imediat
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 -600 gr. cartofi, 50 gr. unt, o lingura marar tocat, 2 linguri zeama de lamiie, sare, pipe Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg de apa, se asaza intr-un vas, se adauga untul si se presara cu piper negru. Mod de servire Cind se servesc, se stropesc cu zeama de lamiie si se presara cu marar tocat
Reţetă de pe www.retete-bune.com