Cauta in 21.294 retete
3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana lapte acru, 2 oua, 2 linguri grasime(unt sau margarina), 3 linguri praf de copt, 1 lingura bicarbonat, 1 lingura sare, 1/2 lingurita scortisoara, ulei vegetal pentru prajit, zahar pudra pentru pudrat Mod de preparare: Cu 2 1/2 ore inainte de servire, intr-un castron mare, se masoara jumatate din cantitatea de faina si se adauga celelalte ingrediente mai putin uleiul si zaharul pudra. Se amesteca cu mixerul la viteza mica pana se omogenizeaza, apoi se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/4 litru rom, 2 oua intregi, 1/4 ceasca de miere, 1/4 litru lapte Mod de preparare: Se bat toate ingredientele cu mixerul, pentru a le amesteca cat mai bine. Se serveste foarte rece, adaugind cubulete de gheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Lichiorul favorit al detectivului Hercule Poirot , creme de cassis este un lichior din coacaze extrem de popular in Franta. Originar din Burgundia unde a fost mentionat pentru prima data in 1841, creme de cassis s-a raspadit in toata Franta, Luxemburg si a trecut oceanul in Quebec-ul canadian. Cu toate acestea, din 1997, asociatia producatorilor de creme de cassis a obtinut certificarea denumirii de origine controlata pentru produsul Creme de Cassis de Bourgogne. Astfel, asemeni cognacului...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
250g zahar, 3 cesti apa, 1 ceasca esenta ceai rusesc, 2 sticle apa minerala, 2 lamii, 1 portocala Mod de preparare: Zaharul se fierbe cu cele 3 cesti de apa pana se topeste. Intre timp, se pregateste o ceasca esenta de ceai rusesc foarte concentrat. Se amesteca cu siropul racit, cele doua sticle de apa minerala, sucul de la cele doua lamii si de la portocala
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300-400 g zmeura, 1/4 kg zahar, 1/2 l apa, 1 paharel de lichior, 1 litru sifon Mod de preparare: Se prepara un sirop din apa si zahar; se fierbe 2-3 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se zdrobeste zmeura, se adauga la sirop, se amesteca cu lichior si se lasa acoperit la macerat 2-3 ore. Inainte de a servi sucul, se strecoara prin tifon si se adauga sifonul. Mod de servire Se serveste cu gheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 g unt, 1 lingurita zahar vanilat, 2,5 dl zahar, 1,25 dl zahar pudra, 1 ou, 0,75 dl cacao, 2 linguri lapte, circa 4,5 dl faina, 1/4 lingurita praf de copt, 2,5 dl ciocolata pentru prajituri, taiata bucatele Mod de preparare: Se freaca untul (cu mixerul). Se amesteca in unt zaharul, zaharul pudra, oul, cacaoa, laptele. Praful de copt se amesteca cu faina inainte de a se adauga si ele, la urma se pun bucatelele de ciocolata. Se pun cu lingura pe tava de copt, se coc la 180 grade C 10-12...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 1/2 ceasca esenta tare de ceai, 4 linguri rom, 1/4 l frisca indulcita, 125 gr. zahar, 2-3 foi gelatina Mod de preparare: Din galbenusuri, zahar si frisca se face o crema care se fierbe pe aburi, apoi se da deoparte si se amesteca cu romul, esenta de ceai, gelatina dizolvata si albusurile spuma. Se pune in pahare. Se garniseste cu frisca si se da la rece. Mod de servire Se serveste cu biscuiti.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 gr. unt sau margarina, 5 dl iaurt, 5 dl faina, Mod de preparare: Se topeste margarina. Se amesteca iaurtul, ouale, faina, praful de copt si sarea. Se ia cam 1 dl aluat pentru fiecare clatita, sa se obtina o clatita pe jumatatea dimensiunii unei clatite normale. Cind aluatul s-a intarit pe partea de sus, se intoarce clatita Mod de servire Se servesc cu sirop de tei sau bacon prajit
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 pulpe de pui intregi, 400 g cascaval ras, Mod de preparare: Pulpele se spala si se curata de piele. Chipsurile (sau fulgii de porumb) se maruntesc bine. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Pulpele (trebuie sa fie nesterse) se tavalesc mai intai prin cascaval, apoi prin chips (sau fulgi). Se asaza cu grija pe gratarul cuprorului si se frig la foc iute la inceput, apoi potrivit. Sub gratar trebuie sa asezati o tava. Sint gata cand au prins o crusta aurie frumoasa. Mod de servire Se servesc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 lamaie, 2 lingurite de miere si un pic de apa minerala. Mod de preparare: Se stoarce bine lamaia si se pune intr-un pahar. Se adauga cele doua lingurite de miere si apa minerala pana se umple paharul. Mod de servire Eventual se pun si 2 cuburi de gheata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. zahar, 6 lamii, 3 portocale, 300 g frisca, 5 linguri rom Mod de preparare: Se fierbe zaharul in
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cup water, buttermilk, milk, vegetable oil = 240 ml apa, lapte batut, lapte, ulei vegetal 1 quart strawberries & other berries = 615 gr capsuni si fructe asemanatoare 1 cup strawberries & other berries = 120 gr capsuni si fructe asemanatoare 1 cup mashed bananas = 225 gr banane piure 1 cup sugar = 200 gr zahar 1 cup brown sugar = 225 gr zahar brun 1 cup butter= 220 gr unt 1 cup cacao = 87 gr cacao 1 cup all purpose flour = 128 gr. faina obisnuita 1 lb =1 pound = 454 gr
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... Se serveste iarna, fierbinte, ca bautura antigripala. - 1 lamiie, 1 portocala, 4-5 linguri zahar ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un castron, se amesteca faina, praful de copt, pudra de scortisoara si un virf de cutit de sare. Intr-un alt vas, se pun laolalta ouale, untul topit si racit, zaharul tos, un pliculet cu zahar vanilinat si o lingura de miere. Se mixeaza totul, se adauga laptele si se mai mixeaza doua minute. Se toarna totul peste ingredientele din castron si se amesteca bine. Se unge cu unt o tigaie pentru clatite, se ia compozitie cu un polonic si se toarna cite o gramajoara, fara sa se intinda in toata...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pulpele se spala si se curata de piele. Chipsurile (sau fulgii de porumb) se maruntesc bine. Cascavalul se rade pe razatoarea mare. Pulpele (trebuie sa fie nesterse) se tavalesc mai intai prin cascaval, apoi prin chips (sau fulgi). Se asaza cu grija pe gratarul cuprorului si se frig la foc iute la inceput, apoi potrivit. Sub gratar trebuie sa asezati o tava. Sint gata cand au prins o crusta aurie frumoasa. Se servesc ca atare sau cu garnitura dupa preferinta. - 8 pulpe de pui intregi, 400 g...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun bananele intr-o tavita mai mica si se coc in coaja la cuptor. Separat se cerne faina, se adauga galbenusurile, laptele si se amesteca bine. Se adauga untul inmuiat pe marginea plitei, precum si miezul bananelor taiat in rotocoale subtiri. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in compozitie. Se unge o tava cu putin unt, se baga in ea aluatul, apoi se da la cuptor. Cand placinta e gata, se lasa sa se raceasca si se serveste ornata cu frisca. - 200 g faina, 3 galbenusuri, 100 ml...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se cerne faina si se amesteca cu praful de sare. Se adauga untul, taiat in bucatele mici, care se framanta repede cu faina. Se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se framanta bine ingredientele pana ce se obtine un aluat, care se aduna in bulgare si se pune la frigider, in folie de plastic, o ora. Se porneste cuptorul. Se piseaza alunele intr-un mojar si se amesteca cu fulgii de ciocolata. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca putin. Se amesteca zaharul cu ouale pana se obtine o crema...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro