Cauta in 123.821 retete
500 g foi de placinta , 500 g nuci, 150 g zahar. Siropul: 250 g zahar, 1/2 l apa, 1 lingura apa de flori. Se intinde o foaie de placinta. Cand s-a zbicit putin, se taie rotocoale cu ajutorul unei farfurii mijlocii si al unui cutit nu prea ascutit, ca sa nu se taie si fata de masa. Se asaza intr-o cratita, una peste alta, cu grija sa nu se sfarame. Cand toate foile sunt taiate, se pun pe rand intr-o tigaie la foc, sau direct pe masina, sa se coaca pe ambele parti, fara sa se rumeneasca. Se...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
Amestecam intr-un bol faina, cubul de drojdie dizolvat cu putina apa calduta si putina sare. Framantam bine adaugand si lingurile de zahar dizolvate cu apa calduta si framantam cat sa iasa un aluat de paine. Lasam la dospit 30 minute si il invelim cu un prosop. Pregatim o tigaie si avem grija sa fie uscata si o punem la foc. Luam o bucatica de aluat o punem pe masa de lucru tapetata cu faina si dupa o luam in mana si ii dam o forma rotunda si o punem in tigaie la foc mic.Dupa ce o coacem pe...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... sa-i rotunjesti putin varful, prin turtire. Ajuns aici, pregatesti tigaia in ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... decit marimea unui ou mare. Turtim fiecare bucatica de aluat cu ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... tavalesc in pesmet si, se turtesc pe fund cu cutitul, pentru ...
Reţetă de pe www.reteteonline.com
... Incearca si urmatoarele retete deosebite: Turta cu Zahar Paine cu Aluat Neframantat Sfintisori (mucenici Moldovenesti) Grisine Pasca Traditionala - Masa de ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... la o strasnica sesiune de gatit moldoveneste. De data asta am avut ... si muncitoare, a croit niste coltunasi moldovenesti... yummmy-yummy. Iar Monica (am ... toata lumea a intins si invartit turtele pentru Julfa. Toti erau plini ... a obtine gradul de transparenta acceptat :). Turtele se intindeau, apoi se coceau ... a ne aseza la masa :)), de turta cu malai a lui Carmen, ce ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 500 gr castraveti murati, o ceapa, 3 linguri de bulion, 1 legatura marar,1 foaie dafin, sare, piper Preparare Pentru inceput se taie rondele castravetii murati si se lasa in apa rece la desarat. Se curata ceapa si se caleste in putin ulei si apa. Se adauga aripioarele spalate peste ceapa si se lasa ~ 15 minute sa se rumeneasca un pic, intorcandu-se pe ambele parti. Se adauga castravetii murati, bulionul si foaia de dafin. Se da in cateva clocote si se...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
... de avocado (fara iaurt) Mucenici moldovenesti de post Brocoli sote cu ... si scortisoara Placin t a cu ciuperci Turte pe plita Pere in sos ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Topim la bain marie ciocolata si 150 g de unt, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn. Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma si galbenusurile le batem cu zaharul pana se inalbesc. Turnam faina peste galbenusurile batute, amestecand bine, in continuare ciocolata alba si untul topit, si pe urma cu multa grija adaugam albusurile batute. Pt terminare adaugam si macul si se amesteca cu grija. Cu cele 10 g de unt ramase ungem o forma si punem amestecul de mai sus. Introducem...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Seadauga apa calda (40 grade) ca de paine peste drojdie, se face o maia mioca cu care se framanta faina care o avem si facem un aluat mai consistent ca textura si uscat. Il lasam la dospit o ora acoperit bine cu un srergar, dupa care divizam aluatul. Bucatile mici de 100 gr, se modeleaza la rotund, si se mai lasa la dospit inca 20 de min acoperite. Se curata plita pe care se coc, se ia cate o bucata de coca se intinde foaie la 1 cm grosime si se aseaza pe plita sa se coaca. Se coace pe o...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... . Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ... . Papanasii sunt de doua feluri: moldovenesti, adica prajiti in baie de ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Bate cu mixerul ouale cu zaharul, adauga ciocolata si margarina (topite impreuna intr-o craticioara), apoi faina si praful de copt. Unge o tava rotunda de crostata (diametru 28 cm) si da la cuptor pt. 20 min. La 170?. Cand este gata, rastoarna pe un platou (partea de jos trebuie sa rezulte sus) si cu ajutorul unei farfurii de dimensiunea un pic mai mica decat torta fa presiune (in acest fel se creaza marginile tortei si crema nu iese afara). Intre timp, topeste intr-o carticioara cele 2...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro