Cauta in 20.694 retete
Taiati rosiile în jumatate si scoateti pulpa, saratile si dati deoparte. Între timp, fierbeti cartofii si preparaticu ei un piuree, adaugând ceapa,calita in putin ulei de masline.Condimentati pireul cu sare piper si unt. Umpleti fiecare gol din rosie cu piure . Apoi, acoperiti partea de sus cu pesmet. coaceti in cuptorul incins pana se rumenesc. Se serveste cu o salata de rosi si castraveti.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dupa cum o sa observati in imagini, am pregatit un vas de lut in care am adaugat untul topit si am taiat rondele fiecare leguma si le-am asezat uniform. Am inceput cu cartofii, urmati de morcov, gogosar, vanata, dovlecelul, prazul, apoi am presarat cu sare si busuioc si am asezat rondelele de rosii si firul de patrunjel. Am invelit vasul de lut cu folia de aluminiu si am dat la cuptorul incins la 180 grade cam 25-30 minute. Dupa parcursul celor 25 de minute se scoate vasul din cuptor, se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... eu, aduce cu gustul conopidei gratinate, o alta leguma care imi place ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... frunzulitele si se aseaza pe gratin (eu am folosit rozmarin macinat ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
500 gr. muschi de porc, 2 cirnati cabanos, 2-3 castraveti murati taieti in felii, 100 gr. masline fara simburi, 1/2 ardei rosu taiat feliute, Mod de preparare: Carnea se taie in felii. Cirnatii se taie in felii si se prajesc pe jumatate. In uleiul ramas se prajesc feliile de carne. Carnea, cirnatii si celelalte ingrediente se pun intr-o tava la cuptor pentru gratinare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente : 200 g tagliatelle 150 g kaizer/muschi file 250 g varza de bruxelle 200 g branza moldovita 100 g telemea de vaca 2 oua sare , piper, oregano Mod de preparare: Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei. Le lasam la scurs si le stopim cu putin ulei pentru a nu se lipii. Curatam de impuritati varza, o spalam bine si o punem la fiert in apa clocotita cu sare. Taiem kaizer-ul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Amestecam ouale, branza, kaizer-ul si condimente...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
... frunzulitele de fenicul tocate. Feniculul gratinat se serveste ca aperitiv sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente pentru 4 persoane : - 700 g cartofi nesfaramiciosi - 250 g spanac - 400 g piept de pui - 200 g smantana - 3 oua - 80 g de cascaval - 2 linguri de ulei - sare si piper - usturoi 2-3 catei Incalziti o apa sarata intr-o oala, cauratati cartofii si taiati in felii subtiri. Puneti cartofii in apa fiarta timp de 5-6 minute. Spalati si curatati foile de spanac, puneti la oparit timp de 2 minute, dupa care il puneti intr-o strecuratoare si raciti cu apa rece. Stoarceti bine spanacul....
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
De cand am descoperit cat de bune sunt ouale la cuptor nu ma mai satur sa le incerc in diverse combinatii. Asadar iata o noua varianta foarte gustoasa! Ingrediente oua piept de pui rosii cateva frunzulite de marar sare, piper putin ulei Pregatiti un vas termorezistent. Tocati rosiile, verdeata si pieptul de pui. Separati ouale. Amestecati albusul cu sunca, rosiile, uleiul si verdeata. Turnati amestecul in vas. Deasupra adaugati galbenusurile si dati la cuptor pana se incheaga si se rumeneste...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ingrediente: - 4-5 pulpe de pui - 4 linguri de smantana - un ou - 3 linguri de fulgi de porumb - 3 linguri de pesmet - cascaval ras - condimente dupa gust Se spala bine pulpele si se curata de piele. Intr-un vas se amesteca smantana cu fulgii si pesmetul. Peste pasta mai groasa obtinuta se sparge un ou si se pune cascavalul ras. Se amesteca toate impreuna. Se dau pulpele prin compozitie si se dau la cuptor intr-o tava cu putin ulei si putina apa. Cand pulpele devin aurii se intorc si se mai...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Bine v-am regasit ! Pentru azi va propun sa incercati o reteta usoara dar foarte gustoasa. Niste vinete cu mozzarella si sos de rosii la cuptor . Ingrediente : 1 kg vinete 350 g mozzarella 1 conserva (400g) rosii decojite, cubulete 4 catei usturoi 1 ceapa mica sare, piper busuioc uscat ulei de masline Pentru inceput, taiem vinetele pe lungime, in felii de cca. 1 cm grosime pe care le asezam intr-un bol. Presaram sare pe feliile de vinete si le lasam deoparte 15 minute, pentru a iesi amareala...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Saptamana trecuta, pe grupul meu de pe Facebook , am votat sa gatim ceva bun cu spanac. Cum am "sursa" mea de spanac proaspat si iarna, abia am asteptat sa gatesc ceva gustos. Ingrediente 400 gr ciuperci 300 gr spanac 2 catei usturoi putin praz putina feta 2-3 oua sare, piper cascaval Am inceput prin a cali usturoiul, peste care am adaugat ciupercile si le-am lasat la foc mic pana au lasat apa. Am adaugat spanacul si prazul si le-am mai lasat putin pe foc sa amestece aromele. Am pus spanacul...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Timp de preparare: 40 minute Mancare aceasta poate parea saracacioasa, lipsita de stralucire. Nu e, ii lipseste doar poleiala, altfel, e o mancare absolut respectabila, satioasa si gustoasa. Se face din lucruri putine si fara mare efort. E nevoie pentru ea de trei-patru cartofi medii, fierti in coaja. Fiertul lor ia aproape o jumatate de ceas, timp in care se poate incinge cuptorul si se pot face celelate lucruri trebuitoare pentru mancarea aceasta. Adica, se poate procura laptele (o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Desi vara este pe sfarsite si perioada dovleceilor din gradina a cam trecut, eu va propun aceasta reteta delicioasa. Am preparat-o in urma cu o luna, inainte de concediu, dar neavand timp sa o postez, am pastrat-o pentru momentul potrivit. Si iata ca acest moment a sosit, timpul acestor legume nu este trecut, fiindca dovlecei se gasesc din plin in piete sau supermarketuri (aici, ce-i drept, ii gasim aproape tot timpul anului). Ingrediente pentru 4 - 5 persoane: - 3 - 4 dovlecei (aprox. 900...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Ingrediente: 500 g ciuperci ceapa praz ardei crutoane cascaval 2-3 oua Incepeti prin a curata si toca ciupercile. Caliti-le incetisor intr-o tigaie cu putin ulei, pana cand se evapora zeama lasata de ele. Adaugati apoi ardei, ceapa si/sau praz si caliti-le impreuna pentru inca cateva minute. Pregatiti o forma pe care o ungeti inainte cu unt si turnati acest amestec in ea, amestecand si crutoanele de paine. Separat, razaliti cascavalul si amestecati-l cu ouale. Turnati compozitia peste...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1 cana de orez pentru pilaf 300-500 gr ciuperci 1 ceapa mare alba 1 ardei capia rosu 1 morcov mediu Patrunjel, pastarnac, telina 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 lgt vegeta 4-5 masuri de supa Orezul se spala in 3 ape si-l punem la inmuiat in ultima apa. Ciupercile se taie felii, ceapa si ardeiul cubulete mici iar radacinoasele se dau prin razatoarea mare. Calim usturoiul, ceapa, ardeiul si radacinoasele. Dupa ce s-au inmuiat bine punem la calit si orezul bine scurs. Urmeaza...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... pun in cuptor sa se gratineze. Cu 10 minute inainte de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g cartofi, 400 g spanac, 2 cepe, o capatina usturoi, o lingura de unt, sare, piper, 150 g emmentaler, 100 g branza feta rasa, 300 ml smantana Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se opareste in apa cu sare. Se decojesc cartofii si se taie felii. Ceapa si usturoiul se toaca si se pun la calit. Se adauga spanacul tocat si se lasa sa scada. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi,jumatate din cantitatea de spanac, jumatate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 andive, 10 felii de sunca de Praga, 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 3 cani de lapte, 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras, sare, piper, nucsoara. Mod de preparare: Se prepara andivele natur. Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pana la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras. Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com