Cauta in 16.331 retete
... si, peste aluat, asaza caisele bucati. 3. Printre caise, presara si miezul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in apa este recomandata in special pentru legume si fructe congelate ... din congelator, se pun cu tot cu ambalaj intr-un vas ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dezvoltare, unde rata obezitatii, in special in randul copiilor, creste an ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ricotta in majoritatea retetelor, in special in cele cu umplutura de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... in localitatea Gemmano (luna august) . Tot satul se umple de mese ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ) sau congelati (decorticati sau cu tot cu crusta). In prezent, crevetii ... se doreste folosirea lor cu totul) presupune indepartarea capului, a cozii, a crustei ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Branza tilsit sau tilsiter este un sort de branza semi-tare, de origine elvetiana. Branza tilsit a fost creata de elvetienii din Valea Emmental veniti in secolul XIX sa se stabileasca in Tilsit (teritoriile Prusiei, actualmente in Rusia). Cum ingredientele pe care le foloseau in patria mama nu erau toate identice sau disponibile, , branza tilsit a fost maturata cu alte tipuri de mucegai si bacterii, rezultatul fiind o branza cu gust intens. Branza tilsit se caracterizeaza prin gauri...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Rucola ( Eruca Sativa ) este o planta comestibila, din familia Brassicaceae (familia verzei). Creste in bazinul Mediteranei si lungimea sa variaza intre 20 si 100 cm. Denumirea de rucola a intrat in limba romana din italiana, desi in limba romana exista termenul de voinicica pentru aceasta planta. Denumirile acestei plante in alte limbi: garden rocket sau rocket salad (in engleza  UK), arugula (in engleza  SUA), rauke (in germana), roquette (in franceza), oruga sau arugula (in spaniola)....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... folosit doar in literatura de specialitate. Calmarul se comercializeaza proaspat sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... regiunile tropicale. Se cultiva in special in India, China, Indonezia, Nepal ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de lamaie in literatura de specialitate. Atentie, lemon grass nu este ... varianta de lemon grass, in special in Malaysia (Malaezia) si Indonezia ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inapoi la pagina principala despre paste . Penne - tip de paste scurte, de forma tubulara, ce se comercializeaza ca paste uscate. Numele de penne provine de la latinescul penna care inseamna pana de scris. Exista doua tipuri de penne: penne lisce (netede la exterior) si penne rigate (cu striatii la exterior), cele din urma fiind cele care se gasesc, de regula, in magazine. Se gatesc al dente cu diverse tipuri de sos (pesto, etc). Datorita striatiilor exterioare si a formei lor tubulare,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... iesi pufoase. [/tip] Impartiti aluatul in 6 bucati egale. Formati din fiecare bucata cate un rulou gros de 2-3 cm diametru. Presarati blatul de ... scurte. [/tip] Taiati rulourile in bucati egale de maxim 2-3 cm lungime. Fiecare bucatica de aluat trebuie rotunjita pe blatul de lucru, ruland ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ramekin (sau ramequin ) este un vas cilindric, cu rezistenta termica, in care se gateste si se serveste o singura portie. Vasul ramekin este din ceramica, portelan sau sticla si este folosit mai ales pentru prepararea mancarurilor ce se preteaza la a fi servite in portii individuale: sufleuri, mousse, budinca, creme brulee . Vasele ramekin se vand, de obicei, la set si au culori si marimi variabile (intre 50 si 250 ml capacitate). Cele mai cunoscute vase ramekin sunt rotunde, de culoare alb-...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Numele acestui preparat simplu, foarte iubit de copii pentru gustul dar mai ales pentru dimensiunile lui, vine din franceza  goujon  si a ajuns sa desemneze bucatelele (fasiile) de pui sau peste. Gujonul de peste se prepara aproape exclusiv din fasii de peste alb, codul fiind cel mai la indemana. Ieftin si rapid de preparat, gujonul de peste poate fi servit ca gustare/antreu, dar si ca fel de sine statator, insotit de un sos de unt cu capere , sos de lamaie cu ardei iute sau aioli (chiar si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Avocado (Persea americana) este un arbore originar din America Centrala si de Sud. Numele desemneaza atat arborele, cat si fructul de forma unei pere. Arborele subtropical de avocado creste pana la 20 de metri si face anual aproximativ 120 de fructe. Fructele au o lungime ce variaza intre 7 si 20 cm, cu un sambure mare in mijloc. Avocado este folosit atat ca fruct (consumat ca atare), cat si ca ingredient la supe creme, sucuri, deserturi, sosuri sau sandvisuri. Una din cele mai cunoscute ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sunt ciuperci comestibile, folosite in special in bucataria asiatica. In limba ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... se comercializeaza in magazinele de specialitate (inclusiv din Europa, dar mai ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Una din cele mai nobile plante folosite in bucatarie si cea care a dat si denumirea examenului celui mai important  balalaureatul, dafinul (laurul) este originar din bazinul Mediteranei, dafinul mediteraneean este raspandit din Turcia pana in Maroc, dar este cultivat si in Statele Unite si regiunile din sud-vestul Rusiei. Prezentare: Dafinul (Laurus Nobilis) este un arbore care ajunge pana la 10-18 m inaltime. Are flori alb-galbui si fructe albastru-negre de marimea unor alune (se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro