Cauta in 16.331 retete
... Bucata de somon o spalam si o tapetam cu un servet de bucatarie ... deoparte. Asezam pe un platou bucata de somon, orezul decorat cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Telemeaua este branza romaneasca cea mai asemanatoare cu feta greceasca. Branza sarata, din lapte de vaca (sau oaie, bivolita, sau amestec), telemeaua are un continut de grasime de aproximativ 25% si o textura moale, dar mai granulata decat casul dulce. Telemeaua se matureaza in saramura, iar sortimentele din lapte de capra sau bivolita sunt considerate adevarate delicatese. Exista si variante de telemea cu seminte de chimen negru (cernusca) si/sau piper, ce poarta numele de telemea de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Cuscus desemneaza un tip de granule sferice preparate din faina de grau dur (semolina), precum si mancarurile preparate cu acest ingredient. Originar din Maroc, Tunisia, Algeria, Libia si Egipt, cuscusul a devenit un aliment folosit si in bucatariile europene. Prepararea cuscusului consta in umezirea cu apa a fainii de grau dur si formarea unor granule sferice cu diametrul de aproximativ 1 mm; pentru a-si pastra forma, acestea sunt apoi pudrate cu faina alba. Uneori, se adauga si sare in...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Uleiul comestibil este grasime vegetala ce ramane lichida la temperatura camerei. Uleiurile comestibile se folosesc in bucatarie pentru mai toate operatiunile: la prajeli, la aluaturi, la copturi, ca dressing in salate, ca liant in sosuri, in conserve, la uns. Exista foarte multe tipuri de ulei comestibil ce se pot folosi la gatit: ulei de masline, de floarea soarelui, de samburi de struguri, de arahide, de palmier, de nuci, de orez, de soia, de cocos etc. Punctul de ardere ( smoking point )...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bain-marie este atat denumirea echipamentului cat si a tehnicii de a pregati anumite feluri de mancare prin folosirea a doua vase: vasul in care se gateste mancarea este pus pentru un alt vas ce contine apa adusa la punctul de fierbere; in acest fel se poate controla temperatura iar vasul in care se gateste primeste caldura constanta din toate partile. Tehnica bain-marie a fost folosita la inceput in alchimie unde era necesara pentru topirea metalelor. In prezent, se foloseste si ca tehnica...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Jamon este cuvantul spaniol pentru sunca, dar folosit international desemneaza sunca spaniola, uscata, din carne de porc. Exista 2 tipuri de jamon : jamon serrano  sunca uscata din porc (cuvantul serrano inseamna de la munte) jamon iberico  sunca uscata de calitate superioara ce contine carne de porc iberic (se mai numesta pata negra ) Calitatea si pretul sunt date de specia de porc din care se prepara jamon-ul, dar mai ales de alimentatia porcului. Jamon iberico (varianta mai scumpa de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Specie originara din bazinul Marii Mediterane, Caperul (Capparis spinosa L.) este un arbust spinos cu frunze rotunjite si flori alb-rozalii. Caperele sunt mugurii acestui arbust, de culoare verde-masliniu, care se consuma in calitate de condiment. In prezent, caperul se cultiva in Cipru, Grecia (unde se consuma si fructul de caper si frunzele acestuia), Franta, Italia, Spania, Algeria. Caperele se comercializeaza murate in otet sau in sare; cele murate in otet au un termen de valabilitate mai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Midiile sunt scoici de apa sarata sau dulce, cu 2 cochilii simetrice. Usor alungite, midiile sunt de 2 tipuri: midii simple (pana la 10 cm lungime) si midii paroase (mai mici si cu un smoc de fire la capat). Midiile se consuma, de preferinta, gatite, pentru ca, filtrand apa, pot retine bacterii sau alti agenti patogeni. Midiile se vand vii, la saculet. Cand le alegeti, aveti grija sa nu miroasa si sa fie perfect inchise (cele usor deschise trebuie sa se inchida la atingere). Inainte de a le...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Homarul este o delicatesa culinara din categoria fructelor de mare. Crustaceu de dimensiuni mari (intre 25 si 50 cm), din familia Nephropidae, homarul are 10 picioare, din care primele 2 s-au dezvoltat in clesti. Este asemanat cu racul nu numai datorita formei, ci si datorita mersului inapoi cand fuge de pericol. Homarii se comercializeaza vii, cu clestii din fata legati pentru a nu prezenta pericol la atingere, in hipermarketuri si magazine de tip cash&carry (ex: Metro). Daca sunt tinuti mai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... gustul intepator. Se foloseste in special pentru sushi si sashimi, ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In cele 5 secole de cand a fost adus pe continentul european din America de Sud de catre conchistadori, cartoful a devenit a patra sursa de hrana de pe pamant dupa grau, orez si porumb. Cartoful ( Solanum tuberosum ) este atat denumirea plantei din familia solanaceelor, cat si a tuberculilor care sunt comestibili. Exista sute de varietati cultivate in toata lumea; in functie de continutul de amidon, unele varietati sunt folosite cu precadere la piureuri (se sfarama mai usor), iar altele...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Guacamole este o pasta pe baza de avocado, originara din Mexic, dar populara in toata lumea. Guacamole se foloseste ca ingredient in mancaruri sau ca sos pentru diverse aperitive. Se prepara din avocado bine coapte, rosii, ceapa si limete. Numele de guacamole provine de la aztecii care preparau acest sos gros cu mojarul si pistilul  de la ahuacatl (avocado) si molli (sos). Se comercializeaza si in supermarketuri gata preparat. Dupa deschiderea borcanului, se pastreaza la rece. Cel mai bun ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Planta cultivata de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscuta si sub numele de turmeric, este originara din sud-estul Asiei. In prezent, cel mai mare producator (80% din productia mondiala) este India. Curcuma se mai cultiva in Indonezia, America de Sud si sporadic in Africa. Prezentare: Planta de curcuma creste pana la 2,4 metri inaltime, cu frunze lanceolate, foarte mari. Florile sunt galbene si seamana cu cele de liliac, iar rizomul, in forma de tubercul seamana cu ghimbirul (din...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Langustinele / Dublin Bay Prawns / Scampi  sunt foarte foarte asemanatoare intre ele. Rudele mai mici ale homarilor (unii le mai numesc homari norvegieni), langustinele sunt crustacee de culoare rozalie, cu clesti lungi, ce pot ajunge pana la 24 de cm in lungime. Habitatul lor include Oceanul Atlantic si Marea Nordului, dar si Marea Adriatica  cu cat apa este mai rece, cu atat carnea langustinelor va fi mai gustoasa. [readalso] Vezi aici reteta de Langustine fripte. [/readalso] Langustinele...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... batute spuma si se amesteca totul bine. Intr-o cratita unsa cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si, spre sfarsit, se adauga bulionul, branza, cascavalul si oul si se mai coace pana e gata oul. - 1 cremwurst sau cabanos, 100 g kaiser sau bacon, telemea, cascaval, ardei din conserva sau cruzi, bulion sau suc de rosii, ceapa, 1 ou pentru fiecare portie. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat un rintas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cind rintasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pina se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Ingrediente: In afara de martisoarele speciale, cumparate de noi acum cateva ... ca se gasesc cam peste tot) - vedeti modelele pe fata fiecareia ... " facute din hartie creponata. Si tot pe aceasta cale, va dorim ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... ambalaj) si frisca. Se unesc bucatile si cam asta ar fi tot. Doua chestiuni importante: - in cazul ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... din ele; bine ca macar tot a mai ramas ceva ) verdeata (dupa ... prazul de toate cele, taiati bucati de cca 10 cm pe ... umplutura prin toata oala ). Pont: Bucatile de praz mai incapatanate si ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com