Cauta in 20.694 retete
Ingrediente 6 portii – Mancare de prune cu orez 100 gr orez, 50 gr zahar, 250-300 gr prune uscate , 25 gr faina, 50 ml ulei , 1 baton de scortisoara. Mod de preparare Orezul se fierbe in 500 ml apa cca 20 min. Prunele se tin in apa calduta cca 2-3 ore, sa se inmoaie, dupa care se spala bine si se pun la fiert intr-o cratita cu 1l apa si batonul de scortisoara. Cand prunele sunt aproape fierte se ia cratita de pe foc , se indeparteaza batonul de scortisora si scoate prunele intr-un bol. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Se prepara mamaliga dupa reteta clasica, astfel încât sa fie mai ... de unt, apoi un strat de mamaliga (nu foarte gros). Peste ... ,cât sa acopere toata suprafata de mamaliga, apoi se pune un strat ... deasupra înca un strat de mamaliga si apoi telemea, cârnaciori, bacon ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de afumatura.Cind se ia mincarea de pe foc, se presara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Noi mai mancam paste fainoase si am incercat mai multe variante dar nici una nu ne-a placut mai mult decat varianta asta cu sos de carne. In afara de faptul ca se face foarte usor este si foarte satioasa, asa ca poti sa mai pacalesti familionul sa sara peste o masa :D Ingrediente: - carne tocata (cel mai bun mi se pare amestecul de porc-vita, plus ca este si la indemana oricui) - ceapa - usturoi - rosii taiate, in suc propriu - masline - spaghete - sare, ulei Mod de preparare: Intai de toate...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
2 cesti pline de malai, 4-5 cesti apa, o lingurita sare Mod de preparare: Se pune apa la fiert, cu sare. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna malaiul in ploaie, cate putin, amestecand cu facaletul. Inainte de a fi destul de vartoasa nu se mai pune malai, caci mamaliga, fierband, se intareste. Se continua sa se amestece pana cand mamaliga este destul de fiarta, se lasa sa se rabufneasca de cateva ori, apoi se rastoarna.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Mod de preparare: Se face o mamaliga potrivita din malai, apa si ... groase. Se pune jumatate din mamaliguta pe fundul tavii, deasupra se ... si branza, apoi restul de mamaliguta si se acopera din nou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ciuperci cateva capatani de usturoi patrunjel sos de soia malai Ciupercile taiate felii sunt calite in putin ulei de masline dupa care se lasa sa mai scada din zeama dar nu de tot. Pe parcurs se adauga sos sarat de soia. Cand sunt gata se potrivest de sare daca mai este nevoie si se amesteca imediat ce sunt luate de pe foc cu usturoi pisat si patrunjel verde. Servim cu mamaliga
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , o lingurita sare Mod de preparare: Mamaliga buna se face in ceaun ... groasa sau pe un fund de lemn rotund, special pentru mamaliga ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... doua straturi iar straturile de mamaliga o sa le fac ceva mai ... . Ingrediente 1 cutie ciuperci malai ptr mamaliga 1 ceapa mare legatura marar 2-3 linguri ... se lasa deoparte. Se face o mamaliga potrivit de moale, se rastoarna ... , se pune un strat de mamaliga si apoi se pune amestecul ... pune deasupra un strat de mamaliga, se niveleaza si se da ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1/2 kg ciuperci, 1/2 capatina de usturoi, 1/4 kg de malai, sare Mod de preparare: Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi (facut cu zeama de ciuperci) si mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... a fiert supa, am fiert o mamaliga . Am intins mamaliga pe o tava si ... frunzulite de rozmarin. Crutoanele de mamaliga le-am folosit presarate peste ... si delicioasa, iar crutoanele de mamaliga sunt o alternativa excelenta la crutoanele ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... nu se arda ceapa.Se poate da la cuptor ,tot acoperita ... se arda ceapa.Carnea se poate fierbe , la fel cu 1/2 l apa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui mare, 3-4 linguri ulei, 2 cepe, 1-2 legaturi marar, 2-3 legaturi patrunjel verde, sare Mod de preparare: Carnea spalata si stearsa cu o cirpa curata se taie in bucati si se inabusa cu uleiul si ceapa taiata marunt. Verdeturile spalate si curatite de cotoarele mari se taie de citeva ori si se pun in cratita peste carnea preparata. Se amesteca, se toarna o ceasca de apa, se pune sare, se acopera si se lasa sa fiarba la foc domol pana mai scade zeama.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Stiu iubitori de mamaliga, Ar manca-o si pe paine. Un ceaun, la o adica, Dispare de azi pe maine.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... Mod de preparare: Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte ... unt, se asaza jumatate din mamaliga astfel preparata, se presara cu ... se acopera cu restul de mamaliga. Se unge cu putin unt ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7-8 buc. dovlecei potriviti, 4-5 buc. rosii, 1 buc. ceapa, 1 lingurita faina, sare, piper, ulei, verdeata, foaie de dafin, supa de zarzavat Mod de preparare: Ceapa tocata se inabusa in ulei incins. Se adauga faina, apoi dovleceii si rosiile taiate bucatele si putina supa de zarzavat sau apa, foaia de dafin, sare. Se fierbe inabusit o jumatate de ora. La urma, se adauga patrunjelul si mararul taiate marunt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se adauga apa calda. Cind mincarea este aproape gata, se pune ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg fasole, 3-4 cepe, 4 linguri ulei, 500 gr. rosii, 2 ardei, verdeata, sare, 1 lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa cu sare, ulei si apa sa fiarba pana scade. Se adauga fasolea curatata de codite, se umple cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba; cind este aproape fiarta, se adauga 2-3 rosii curatate de pielita si o parte din verdeata, iar dupa ce au fiert bine, se adauga faina amestecata cu apa rece. Se lasa sa fiarba mai departe si dupa ultimul clocot se adauga restul de verdeata...
Reţetă de pe www.retete-bune.com