Cauta in 16.331 retete
Se freaca 2 linguri de zahar cu galbenusurile pana cand amestecul devine spumos, apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine, folosind mixerul. Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Albusurile se bat bine cu un varf de sare. Cand s-au intarit, adaugam 2 linguri de zahar si zaharul vanilat si batem in continuare cu mixerul pana cand devine suficient de tare ca sa nu cada din vas. Spuma de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam. Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca putin si adaugam la compozitia de frisca. Mascarponele il mixam pana devine cremos. Adaugam peste compozitie. Dizolvam pliculetul de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie. Luam...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Roquefort este una din cele mai cunoscute branzeturi cu mucegai albastru. Din lapte de oaie, roquefort este o branza traditionala maturata din regiunea Combalou, sudul Frantei. Branza roquefort se produce prin stropirea cheagului de lapte cu mucegaiul Penicillium roqueforti . Se lasa la maturat 3 luni, in folie, se spala in saramura ceea ce ii confera un gust intens sarat si o consistenta cremoasa. Roquefort este o branza fara coaja, de culoare alb-galbuie, strabatuta de firisoare de mucegai...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Origine: Cimbrul, denumit si cimbrul de vara, este originar din Iran de unde s-a extins atat inspre vest, in intreaga Europa, cat si inspre Est, pana in Orientul Indepartat. Nordul Americii si cel al Africii sunt de asemenea zone care cultiva si folosesc calitatile deosebite ale cimbrului. Prezentare: Planta anuala, cu tulpina de aproximaiv 50 de centimetri, cimbrul se regaseste in 48 de varietati. Cimbrul poate fi plantat in ghiveci sau in gradina alaturi de fasole pe care o protejeaza ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
La sfarsitul acestei saptamani, sambata, 17 septembrie 2011, in localitatea Saschiz din judetul Mures, va avea loc Sarbatoarea Rabarbarului. Pe parcursul intregii zile, la Hanul Cetatii din centrul comunei, localnicii vor oferi spre degustare si vanzare produse care au un singur numitor comun: rabarbarul (revent). Localnicii promit sa ofere dulceturi si compoturi de rabarar, tarte si prajituri, inghetate si chiar mancaruri care sa aiba in compozitie planta dulce-acrisoara pentru care...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
A patra editie a Targului Bianual Raw Generation va avea loc pe 25 martie 2012 la Rin Grand Hotel, Bucuresti. Targul de Primavara Raw Generation este organizat de Ligia Pop si va deschis pentru public intre orele 10:00 si 20:00. Intrarea libera. Expozantii vor oferi vizitatorilor o gama larga de produse pentru o viata si dieta sanatoasa. Vor avea loc prezentari despre raw food, degustari de produse, demonstratii culinare si workshops. Mai multe detalii pe website-ul targului  www. ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... facem sau pretindem ca facem ceva mai mult de atat. Ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta de exceptie atunci cand vreti sa va bucurati de creveti intr-o combinatie foarte gustoasa si rapid de gatit  risotto cu creveti. Ideala pentru un pranz sau cina dar si pentur momente mai speciale. Daca nu aveti la indemana un orez carnaroli sau arborio , incercati un orez cu bobul cat mai mare si mai rotund, care sa absoarba cat mai mult din gustul ingredientelor. [readalso] Vezi aici si reteta de Risotto cu pui si ardei copt. [/readalso] Reteta: Risotto cu creveti Ingrediente: 400...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Oameni hotarati si dintr-o bucata, bloggerii clujeni in frunte cu Adrian Hadean va invita in acest weekend sa vedeti cu ochii vostri cum se insira cea mai mare frigaruie din lume. Evenimentul se va desfasura sambata, 28 mai, in centrul orasului Cluj-Napoca, pe strada Kogalniceanu, incepand cu ora 17.00. Puteti sa va bucurati din plin deoarece martorii evenimentului vor putea sa guste din munca bloggerilor clujeni  intreaga frigaruie va fi scoasa la vanzare. Si, pentru ca toata lumea sa se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mai multi cititori mi-au reprosat ca nu public mai multe retete "neaose" romanesti. Incerc sa le satisfac dorinta cu o reteta foarte veche (de prin cronici) de pe vremea lui Brancoveanu Voda... Dar mai intai vreau sa le prezint o masa boiereasca descrisa cu mult talent de romancierul Nicolae Filimon. "Masa era asezata intre doua paturi si impregiurata cu scaunele pe care erau sa saza onorabilii oaspeti... Pe masa erau randuite o multime de farfurii cu mezelicuri de tot felul, marinata de ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
Inca putin pana la dezlegarea la peste de Florii si inca o saptamana pana la Paste. Postul e greu, dar primavara ne ajuta cu legume si verdeturi proaspete. Va propun o salata foarte usor de facut, o reteta satioasa ce intremeaza puterile celor ce tin tot postul. Portii : 2 Timp preparare : 10 minute Ingrediente: 1 conserva mare de fasole alba, boabe 1 tulpina de telina 1 ceapa mica rosie 1 ceapa alba 2 rosii mari patrunjel verde sare, piper, ulei si otet pentru vinegreta aditional, 1 mar...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru ca nici macar noi nu le stim chiar pe toate - chiar nu - am deschis un loc public, dedicat celor care iubesc cu adevarat mancarea si doresc sa le impartaseasca si celorlalti experientele lor. Mai placute sau nu prea Sunteti invitati asadar sa folositi din plin acest spatiu pentru a va posta retetele, cu sau fara poze. Libertatea si responsabilitatea pentru texte si imagini - copyright-ul- va apartin. Construiti-va profilul - daca doriti ca ceilalti sa stie cine sunteti - adaugati...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente: 6 galbenusuri 200 gr zahar 2 linguri lapte 500 gr mascarpone 400 ml frisca lichida 2 pliculete zahar vanilat 2 cani cafea tare un pachet mare piscoturi cacao Mod de preparare: Mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc si devin cremoase. Adaugam laptele amestecam si punem pe foc la bain-marie. Fierbem amestecand pana nu se mai simte zaharul fara a da insa in clocot. Dam deoparte si lasam comp ozitia la racit. Cand compozitia este rece adaugam branza mascarpone si mixam bine....
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
Unul dintre multele mezes (aperitive grecesti) care pun in valoare  se putea altfel!  versatilitatea branzei feta. Preparata rapid, in cuptor sau pe gratar, feta picanta are cam tot ce trebuie ca sa te duca cu gandul catre Grecia: rosii, ulei de masline, oregano. Portii: 2 Timp preparare: 15 minute Ingrediente: 300 grame branza feta (de capra sau de oaie) 1 ardei iute rosu 1 rosie 1 lingurita de oregano 2 linguri ulei de masline Preparare: 1. Incalziti cuptorul la 170-180 de grade ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O garnitura universala, simpla si eficienta, potrivita cu aproape orice tip de carne atata timp cat aromele acesteia nu intra in conflict deschis cu gustul rozmarinului. Portii: 4  5 Timp preparare: 35-40 minute Ingrediente: 1 kilogram de cartofi (de preferinta rosii, care sa nu se sfarame la fiert) 50 ml ulei de masline 3 catei usturoi 1 crenguta rozmarin (sau o lingurita de rozmarin uscat) sare piper Preparare: 1. Cartofii  daca nu sunt noi  se curata se coaja si se taie in bucati mari,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
ALIMENTA 2011, targ international pentru industria alimentara, este un eveniment dedicat furnizorilor de tehnologie de procesare si producatorilor de produse alimentare si bauturi. Ce puteti gasi la targul ALIMENTA: o Alimente o Bauturi o Tehnologie de procesare alimente o Igiena, Siguranta alimentara, Transport, logistica, depozitare o Gastronomie, Literatura de specialitate/Carti de bucate o Echipamente si utilaje uzate Perioada : 19-23 octombrie 2011 Locatia : Bucuresti, Centrul...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
E cool , si in acelasi timp hot , sa mananci  vorba reclamei- ca odinioara. Curentul nu e nou si nici macar original. Poate doar la noi.A fost anuntat de miscarile care propovaduiau slow-food-ul ca alternativa sanatoasa la fast-food si organicul ca replica la mancarea ultraprocesata. Cu siguranta ca nu e mai ieftin sa mananci organic, poate nici macar intru totul sanatos, regimul alimentar traditional romanesc era solicitat de regimul de viata, ultra-activ fizic, al vremurilor pe care le ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru inceput separam albusurile de galbenus, galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da compozitia la rece pentru un sfert de ora. Cat crema sta la rece vom prepara cafeaua unde vom adauga si acel 50 ml de amareto cand este rece ne vom apuca de piscoturi.Am folosit o forma de copt cu peretii detasabili ,am asezat pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sosurile marine asiatice (peste, stridii, creveti) se simt foarte bine in wok alaturi de legume dar, mai ales, de carnuri. O reteta clasica a bucatariei chinezesti este, cu siguranta,vita in sos de stridii. De data asta va recomandam insa o combinatie de carne de porc cu ciuperci inotand in acelasi sos dens si onctuos . Portii: 2 Timp preparare: 30 minute Ingrediente: 450 grame carne de porc (spata este o bucata potrivita) 350 grame ciuperci de cultura (cele albe, cunoscute generic ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru iubitorii de peste, exista viata si dincolo de clasicul peste prajit in tigaie sau fript de gratar. File-urile de peste preparate la cuptor cu legume sunt din ce in ce mai cautate. Se pregatesc cat ai zice peste ;-). Portii : 2 Timp de preparare : 30 minute Ingrediente : 2 file-uri maricele de halibut (aproximativ 350 -400 g in total) 250 g spanac congelat 1 ou 1 lingurita rasa de mix de condimente: coriandru, piper alb, lemon grass, cardamom. 2 linguri de ulei 20 g unt 50 g mozzarella...
Reţetă de pe www.cevabun.ro