tiramisu ceva gustos ana olson euforia
Pagina 5 din 5
Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 7 minute,pana se ingroasa,timp in care se adauga treptat vinul.Se lasa crema la racit.Se bate frisca. Se incorporeaza mascarpone amestecandu-se cu putere,de preferat fara mixer,cu o paleta sau o lingura de lemn.Se adauga si frisca,amestecandu-se cu grija de jos in sus. Se pastreaza in frigider pana cand ansamblam prajitura.Se pregateste cafeaua.Dupa ce s-a racit se amesteca cu vinul de Marsala/Lacrima...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dupa ce este facuta cafeaua, se lasa sa se raceasca apoi se adauga coniacul (2 sferturi de pahar de vin). Crema: 5 galbenusuri de ou frecate cu 100 de grame de zahar(3 sferturi de pahar de vin). Branza se pune intr-un castron si de amesteca bine cu lingura de lemn, pana ajunge o pasta, dupa aceea se rastoarna galbenusurile frecate cu zahar peste branza si se pun 2 esente de rom si una de vanilie si se amesteca din nou pana la omogenizare. Se bat albusurile spuma si se rastoarna peste toata...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cunoscuta aproape exclusiv ca un ingredient de baza pentru pizza, mozzarella are multe alte utilizari care trebuie luate in considerare. Calitatile mozzarellei difera in functie de tipul de lapte folosit pentru producerea ei. Cea mai simpla dintre toate este mozzarella din lapte de vaca, al carui gust aduce foarte vag cu gustul de branza si care este cunoscuta in italiana sub numele de fiordilatte. Aceasta este varianta folosita pentru pizza. Un sortiment de mozzarella de calitate superioara...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosul Bearnaise (pronuntat bernez ), ruda apropiata a sosului olandez, este in egala masura simplu la nivel de ingrediente, rafinat cat e vorba de gust si delicat cand e vorba de realizare. Acest sos este unul dintre principalele motive pentru care marile restaurante au sosieri, bucatari specializati exclusiv in realizarea sosurilor. Geniu fragil al sosurilor, bearnaise-ul este indispensabil carnii de vita sau peste, dar si legumelor, in special cartofilor copti. Imprumutand numele regiunii...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Decadenta la patrat! Cum altfel ar putea fi numita ciocolata cu ciocolata, acest pacat servit cu sos de pacat?! E suficient sa te gandesti la o negresa, cu miezul ei dens si inima de ciocolata, plutind intr-un sos de ciocolata aromat cu Amaretto di Sarono, pentru a te simti vinovat de propriile pofte. Pregatiti acesta reteta atat din negrese proaspete dar, mai ales, din cele mai uscate. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 500 grame negresa 400 ml frisca indulcita, nebatuta...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In perioada 15 18 martie 2012, in casutele de pe Aleea Negustorilor ROMEXPO, va avea loc Targul de produse traditionale, unde vor participa atat expozantii de produse alimentare traditionale cat si mestesugarii si comerciantii de obiecte de artizanat de cele mai diverse categorii. Veti putea achizitiona: Carne si produse din carne Peste si produse din peste Paine si produse de panificatie Lapte si produse din lapte Legume si fructe procesate Miere si produse apicole Bauturi Produse de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Daca nu aveti la indemana un foc bun de gratar ca sa frigeti ciuperci, puteti prepara aceasta gustare simpla si rapida la cuptor. Aveti nevoie de cateva ciuperci mari si branza. Portii : 2 Timp de preparare : 20 minute Ingrediente : 6 ciuperci mari (doar palaria) 2 rosii 1 ceapa mica (alba sau verde) 200 g branza de vaci (degresata daca doriti reteta dietetica) 4 linguri de iaurt 1 lingura de marar tocat 4-5 picaturi de sos tabasco sare si piper Preparare : Curatati ciupercile, lasati doar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mentionata inca din secolul XIII sub aceasta denumire, brie este una din cele mai cunoscute feluri de branza cu mucegai alb din lume. Exista mai multe feluri de brie, printre care cele mai cunoscute sunt cele din nordul Frantei (Seine-et-Marne) si Somerset Brie din Anglia. Brie este o branza moale din lapte de vaca, cu o coaja subtire de culoare alba (alb murdar), produsa in roti mari si turtite. Are un gust de smantana, usor acrisor, si consistenta moale, aproape tartinabila. Coaja este ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Romexpo organizeaza Targul International de Bunuri de Consum Bucuresti (TIBCO)- editia a 27-a. In cadrul manifestarii se regasesc in premiera: Salonul Gourmet, Salonul ciocolatei, cafelei, ceaiului si esentelor (editia 1). Perioada: 9-13 Iunie 2010 Locatia: Romexpo Orasul: Bucuresti
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Varianta italiana a omletei, mai lenesa in realizare decat cea frantuzeasca, frittata amesteca toate ingredientele oua si, de obicei, legume si le da la cuptor, nu le impatureste si dichiseste in tigaie ca surata ei de la vest. Aceasta frittata, care poate refolosi cu succes, resturile daca raman vreodata! ale unor [intlink id=7793 type=post]andive gratinate[/intlink] sau ingredientele de mai jos. Portii: 4 Timp preparare: 30 minute Ingrediente: 6 oua 200 grame bacon 3 andive 2 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Inca un exemplu de ce putem face cu aceaiasi compozitie, dar folosind un pic imaginatia.Acelleasi ingrediente, puteti sa le compuneti in trei moduri diferite : tartelette, sau un tort mare, verrine si fursecuri umplute. Daca nu utilizati gelatina, dresati paharele in ultimul moment. Eu prefer mai putin gelatina, pentru ca schimba textura fructelor, deci am preparat totul inainte, am pastrat in frigider si inainte de a servi am depus in pahare pe straturi cum v-am indicat mai jos. Ingrediente...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Toamna se numara vinurile bune, iar romanii au ocazia sa deguste si sa cunoasca tot ce inseamna industria vinului romanesc. Pentru prima data in Romania se organizeaza o editie a Salonului National de Vinuri al Romaniei - Vintest in Bucuresti, intre 27-30 octombrie 2011, in Sala Romaero. Creat de echipa Vinvest, aceeasi care timp de opt ani a organizat Salonul International de Vinuri -Vinvest Timisoara, evenimentul de la Bucuresti are promisiunea sa se ridice la aceleasi standarde Occidentale...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Aceasta reteta de tiramisu cu piersici a fost construita pornind de la ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Asemanatoare cu cheddar, branza provolone este de origine italiana, din lapte de vaca, cu o textura ferma si cu un gust ce variaza in functie de perioada de maturare. Provolone dolce, variantele mai tinere, maturate maxim 3 luni, au un gust fin de unt si coaja subtire. Provolone picante este varianta invechita pana la 2 ani cu un gust mai concentrat si picant, gust ce se datoreaza cheagului din lapte de capra ce e folosit la variantele ce necesita maturare mai mare. Fabricat in diverse forme...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Acest peseudo-pateu lacto-vegetarian este mai degraba o crema cruda (negatita) tartinabila. Bogata in grasimi de buna calitate provenite din avocado si iaurtul grecesc, este ideala ca baza pentru tartine decorate cu orice va place: fasii de ardei iute, rosii, caviar, felii de oua fierte, ierburi, sunca, etc. Importante pentru reusita aceste retete sunt ingredientele. Avocado bine copt dar nu trecut, la presare trebuie sa fie moale si cremos, daca este prea verde, lasati-l la copt...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ramen (????) este unul dintre cele mai colorate feluri de mancare ale unei bucatarii destul sobre si matematice cum este cea japoneza. Ajuns in Japonia impreuna cu alte feluri de origine chineza, ramen si-a facut loc in restaurantele nipone fiind unul dintre felurile populare de mancare, pe care le gasesti din cantinele studentesti si pana in rafturile magazinelor de unde il poti cumpara sub forma de supa instant. Pentru ca, in sine, ramen este o supa pe baza de taietei chinezesti din grau,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sortiment de branza asemanator cu Gruyere, Fontina este de origine italina si se prepara din lapte de vaca. Cu textura ferma si consistenta elastica, adevarata Fontina provine din nord-vestul Italiei, din Alpi, iar procesul de productie este unul special: un calup de Fontina este produs din laptele obtinut de la un singur muls, nepasteurizat; branza este presata, fiarta si maturata 3 luni. Fontina autentica are o stampila cu varful Matterhorn din Alpi pentru a fi recunoscuta ca produs...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mic dejunul campionilor din tarile anglo-saxone, terciul de ovaz ( porridge ) ar avea un succes consistent si la noi in tara daca ar fi mai cunoscut. Si sa speram ca o sa fie. Pentru ca este ieftin, satios, sanatos si foarte, foarte bun. La baza, terciul nu e altceva decat o fiertura de cereale (crupe) in lapte sau apa, pana se transforma intr-un piure. Din acest punct de vedere mamaliga, grisul sau orezul cu lapte, fiertura de mei (mai putin cunoscuta acum) si cea de pasat (porumb spart)...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O constructie primara, neschimbata de mii de ani, aluatul de pizza este, in fond, un aluat de paine de influenta mediteraneana, o coca existentiala din faina, drojdie, apa, ulei de masline, o picatura de sare si o raza de zahar. Ca in multe retete, populare si importate parca in graba, exista si aici o practica a adaosurilor frauduloase. Daca vreti sa va lasati fantezia sa zburde, puneti-va mintea cu altceva dar lasati blatul de pizza in plata Domnului. Nu are nevoie nici de lapte si nici de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Langos sau langosi, numite in orasele din Ardeal chiar placinte, sunt o friptura rapida, simpla, elastica si pufoasa la interior si crocanta la exterior. Dulci, pudrate cu zahar, sau sarate, presarate cu telemea rasa, aceste prajiturele sunt cel mai ieftin street food , excelent la primele ore ale diminetii. Secretul langosilor consta in aluatul moale, aproape fluid, manevrat pe masa unsa din abundenta cu ulei si prajit la foc iute in baie de ulei pentru a fi moi si usoare. [readalso] Vezi...
Reţetă de pe www.cevabun.ro