Cauta in 21.294 retete
Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte bucatele si zdrobiti-le si pe acestea.Adaugati coaja de lamaie. Presarati acest amestec peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet. Rulati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza.Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un risotto cu adevarat deosebit de toate celelalte, in care gustul somonului afumat da noi intelesuri acestui preparat. O reteta excelenta pentru o cina cu musafiri, alaturi de un vin alb. Portii: 3-4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli) 200 de grame de somon afumat 1 pahar de vin alb sec 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 linguri zdravene de unt 800 ml supa de pui 4 linguri de parmezan ras piper negru proaspat macinat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Originar din Milano (Italia)- mai poarta numele de paine de Milano -, panettone isi are originea inca de pe vremea romanilor care indulceau painea cu miere. Este gatit in mod traditional, de Craciun, si in Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile si Peru, inlocuind pe alocuri traditionala roscon de reyes (prajitura regelui). O adevarata industrie cu peste 117 milioane de bucati produse in fiecare an in Italia, cozonacii panettone sunt nelipsiti de pe mesele de Craciun. Portii : 1 panettone (aprox....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... reteta italiana foarte rapida pentru a obtine un pate de somon afumat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fel simplu si prietenos, cu puternice radacini in satele italiene, pastele cu fasole ( Pasta e fagioli ) sunt un conglomerat de carbohidrati, nascut, cel mai probabil, in vremuri nu tocmai prospere. O reteta care se regaseste, cu diverse variatii, in toate regiunile italiene dar si peste ocean, acolo unde a fost dusa de emigrantii italieni. Portii: 2 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 700 grame fasole alba fiarta (de preferinta cannellini sau borlotti ) 100 grame paste scurte ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1/2 ceasca ulei, 3 lingurite otet (de preferinta rosu), un catel de usturoi, taiat marunt, o lingurita busuioc, un varf de lingurita de ardei rosu uscat, o lingurita sare, un pachet de macaroane, 1/4 de cana de branza Parmezan, 2 cani de buchetele de broccoli, 200 de grame de cirnati picanti, 5 rosii medii, 1/2 cana branza mozzarella, sare, piper Mod de preparare: Se fierb pastele al dente. Intr-un vas mare se amesteca uleiul, otetul, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul. Se amesteca sosul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Acest mic-dejun a fost o surpriza incredibila. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva bun si am incropit aceasta omleta coapta la cuptor care este atat de colorata, de delicata si de bogata incat iti tine de foame o zi intreaga. Aveti nevoie de 3 oua 100 ml lapte integral (gras) 2 zucchini micuti 1 ceapa rosie 1 ardei gras (sau jumatate - depinde de dimensiuni) 2 catei de usturoi 100 grame Mozzarella Lactitalia busuoic, sare, piper Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
O reteta simpla si savuroasa, tortellini umpluti cu prosciutto si serviti cu bacon (speck), unt si salvie ( Tortellini con burro e salvia ) au o savoare aparte. Simplu de preparat, aceasta reteta este remarcabila atunci cand e gatita cu paste proaspete. Portii: 2 Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 300 grame tortellini cu prosciutto 180 grame bacon (sau speck) 2 linguri de unt 2 linguri de frunze de salvie tocate mare piper negru macinat 2 linguri de parmezan ras Preparare: Fierbeti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancarurile din burta de vita sunt relativ rare in Europa si au aparut in locurile care au avut un contact indelungat cu populatiile arabe. Pe langa clasicele tuslama si ciorba de burta , va propunem o reteta inedita, originara din Italia. Trippa alla fiorentina (burta ca in Fiorentina/Florenta) este o mancare savuroasa, de casa, care va fi cu siguranta si pe gustul romanilor. Portii: 6 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,2 kilograme burta de vita prefiarta 3 morcovi 1 ceapa mare 5...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 pachet de paste scurte, o ceasca boabe de mazare fiarta, 2 cutii masline, o ceasca salam taiat cubulete, o legatura ceapa verde, o cana telina taita cubulete, citeva fire de patrunjel, o cana maioneza, o ceasca smantana, un pliculet de praf de sos de salata, 2 lingurite lapte Mod de preparare: Se fierb pastele al dente si se clatesc sub jet de apa rece. Intr-un bol mediu se amesteca bine praful de salata cu maioneza, smantana si laptele. Se amesteca restul ingredientelor intr-un bol, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit. Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini. Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! :) Am primit un iepuras...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
4 bucati file din piept de pui, o mozarella , 3 rosii, oregano, ulei de masline, lamiie, sare, piper, unt pentru prajit Mod de preparare: Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamiie. Se intorc pe ambele parti pana sunt aproape gata. Rosiile se taie felii se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano. Se aseaza doua-trei felii de rosii pe fiecare gratar de pui si se acopera cu o felie de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am vrut sa fac paste zilele trecute, ca sa le am in casa pentru zilele cand ni se face pofta. Fiind vorba de o cantitate mai mare, l-am rugat pe Umberto, proprietarul restaurantului Ciao Bella de la noi din sat, sa ma lase sa ma folosesc de sculele de la el din bucatarie. Claro che si! Si iata-ma eu inarmata cu faina si cu oua, ascultand atenta la Umberto cum imi da instructiuni: pui faina toata in malaxor, dar ouale le adaugi unul cate unul, dupa ce le-ai spart intr-o ceasca. Ca sa fii...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
O supa crema de rosii cu arome distincte italiene, dulce acrisoara, picanta si parfumata, servita cu ravioli umpluti cu branza. O adevarata sarbatoare de vara. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 800 grame passata de rosii (pulpa de rosii decojite) 2 cani supa de pui 1 ceapa medie 1 ardei iute 2 linguri de unt 2 linguri de faina 1 lingura frunze de busuioc tocate 300 grame ravioli Preparare: Curatati ceapa si tocati-o. Indepartati semintele ardeiului si tocati-l. Topiti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pulpele dezosate de curcan sunt predispuse pentru a se transforma intr-o friptura delicioasa. In combinatie cu gusturile italiene de usturoi si rozmarin, stropite cu ulei de masline si pudrate cu praf de chili, curcanul se transforma intr-o friptura excelenta. Portii: 4 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,4 kilograme pulpa de curcan dezosata 6 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingura rasa fulgi de chili sau boia de ardei iute (optional) 4 linguri ulei de masline 150 ml vin...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
6 oua, 6 linguri de telemea, 100 gr.sunca, 2 buc. rosii mari, 2 linguri de unt netopit, putin sos picant, patrunjel verde, sare, piper Mod de preparare: Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele parti, apoi, fiind inca in tigaie, se acopera omleta cu verdeata tocata, cu sos picant si sunca taiata in cuburi mici. Deasupra se pun rondele de rosii, apoi felii de branza. Se lasa citeva minute la cuptor sa se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta excelenta pentru a pregati cotletele de miel, cu gusturi proaspete, mediteraneene: ulei de masline, lamaie, usturoi si rozmarin. Pregatiti aceste cotlete pentru iesirile la iarba verde sau pentru un gratar in familie. Portii: 2 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 3 crengute de rozmarin 3 catei de usturoi sare piper Preparare: Preparati marinata: Curatati si pisati usturoiul. Extrageti zeama...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Prea putin folosit la noi, dar deja prezent in majoritatea supermarketurilor, feniculul este perfect pentru garnituri sau gustari deosebite. Reteta de mai jos, simpla dar satioasa, scoate in evidenta aroma proaspata, ce aduce a anason, a feniculului. Portii : 3 Timp de preparare : 50 de minute Ingrediente : 3 bulbi de fenicul 10 linguri de parmezan ras 100 grame unt sare si piper Preparare : Indepartati foile exterioare ale feniculului si taiati-l in 2 pe lungime. Taiati frunzulitele verzi si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro