sincer sarat can tulcea
Pagina 3 din 5
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pufos si buuuun. Ingrediente (pentru o cana) 4 linguri rase faina 4 linguri rase ... de preparare Se amesteca intr-o cana ingredientele uscate,apoi se adauga ... se mesteca bine. Se introduce cana in cuptorul cu microunde si ... la 3 minute.Daca faceti doua cani le coaceti pe rand. Se ... si se extrag checuletele din cana.Canile arata cam ca dupa ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Reteta am gasit-o la Andreea pe blog (vezi aici ) si mi-a starnit o pofta nebuna. Am sarit peste paprika dulce, branza Cheddar si mac. In schimb am fost generoasa cu sarea, susanul si branza Gruyere. Este dificil sa dai gres cu ele. Sunt excelente pentru rontait la film seara, tolanit pe canapea.
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
...cele mai bune din lume (sau asa mi s-or fi parut mie, acuma dupa post :P) Ce mi-a placut mult la ele e faptul ca ies extraordinar de pufoase si ca sint fara praf de copt... Cu ele am aparut in revista "Apostolat in Tara Fagarasului", despre care va povesteam aici :) Eu le-am facut in portie dubla si de sarbatoare, in forma de bradut :P Ingrediente pentru o portie: - 250 g. cascaval - 200 g. faina - 1 lingurita boia dulce (optional) - sare - 200 g. unt rece - 1 galbenus - sare sau susan/ ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... ales sa fac acest burek sarat, umplut cu carne si cu branza sarata, "Burek sa mesom" si "Burek sa sirom" pe limba ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ingrediente: - 2 kg scoici (midii) intregi - 20 cl de vin alb sec - 1 ceapa micuta - 30 g unt - 1 lingura bombata de faina - 1/2 litru de lichid (apa sau apa rezultata dupa fierberea scoicilor) - piper - 1/2 sucul unei lamai - 1 galbenus de ou - 4 linguri de smantana - 2 linguri de patrunjel tocat Spalati scoicile, frecati bine cochilia. Saplati cu apa multa. Daca sant curatate, le treceti un pic in apa. Intr-o oala mare puneti scoicile sa se deschida cu 2 paharele de vin, o ceapa tocata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Un pictor talentat a pictat pe panza O rumena coronita cu branza Apoi s-a pomenit cu niste ageamii Care voiau sa taie panza in felii. INGREDIENTE pentru blat 250 gr faina 1/2 pliculet de drojdie uscata 1 praf sare apa calduta (aproximativ 120 ml) 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita usturoi granulat (optional) pentru [&] Post-ul CORONITA CU BRANZA DULCE SI SARATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smantana, 1/2 lingurita de sare, 1 lingura de chimen Mod de preparare: Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smantana si sarea. Se framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cat se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Probabil ca multi dintre voi veti fi surprinsi de faptul ca va recomand de pe acum retete pentru Paste :P, dar eu una planuiesc un astfel de eveniment cu cel putin o luna inainte (pana ajung sa ma hotarasc,"listuta" pe care imi notez retetele devine indescifrabila :D) Oricum, pana la sfarsitul lunii va voi ademeni cu multe alte retete festive, asa ca pregatiti-va cuptoarele!!! :))) Va urez multa inspiratie in alegerea meniului perfect de Paste :) ...si stati prin preajma caci revin imediat cu...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
A fost odata ca niciodata O prajitura care-n tava nu voia sa sada cu toate celelelate... se simtea unicat, Asa ca intr-o cana s-a mutat. INGREDIENTE 2 oua 6 linguri de zahar 8 linguri (rase) de faina 4 linguri cacao 1/2 plic praf de copt 6 linguri de lapte 6 linguri de ulei fulgi de ciocolata [&] Post-ul MUG CAKE (PRAJITURA RAPIDA LA CANA) apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Multumesc inca o data, pe aceasta cale celui sau celei care a inventat foitajele congelate, pt ca m-a scutit de treaba in cazul musafirilor "pe nepusa masa" :D Am folosit asa: - un pachet de foietaje patrate (le-am apreciat cu atat mai mult cu cat au fost gata taiate) - carnaciori afumati - salam picant - felii de cascaval (ei zic ca e Gouda, eu ma indoiesc amarnic) - dulceata - branza dulce Nu are rost sa ma complic sa va expic ce si cum am facut, caci pozele sunt elocvente, zic eu: Cam asa...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Ce film avem pentru seara asta? Film avem, fara doar si poate, dar la film ce avem? Ce rontzaim? Ca mandibula are Parkinson non-stop si desi ochii-s lipiti de ecran ca niste ventuze, mana, scapata de sub controlul mintii, face ce vrea ea si tot cotrobaie, doar, doar da peste ceva... crocant, cald si mult. Deci crocant am zis, da? Ei, atunci crocant sa fie. Si mai ales rapid, ca-ncepe filmul. Da,
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
Cand soarele ma cheama la o bere Accept intotdeauna cu placere Nu uit sa iau cu mine toate cele: Crema de plaja, ochelari de soare, saratele& INGREDIENTE 150 gr. faina 80 gr unt (am folosit specialitate de la Koliba) 100 gr cascaval (am folosit de la Koliba) 1 ou 50 gr telemea de vaca 2 [&] Post-ul SARATELE FRAGEDE KOLIBA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Quiche cu branza Tarta cu brocoli Tarta cu dovlecei si busuioc Tarta cu praz si branza Tarta cu rosii si mozarella Tarta cu ratatouille Tarta fara aluat - cu cartofi, ardei si bacon
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se omogenizeaza margarina cu cantitatea de sare mare si cu 2 oua, dupa care se adauga faina si drojdia dizolvata in lapte, obtinindu-se o coca cu consistenta potrivita, care se va tine la rece 15 minute. Din aceasta coca se vor intinde foi pe care le ungem cu ou si, dupa dorinta, se presara chimen, cascaval ras sau brinza. La final, se decupeaza fie cu forma, fie cu rotita zimtata diverse forme sau fisii, care se coc la foc potrivit pina se rumenesc. - 1,5 kg faina, 3 oua, 400 g margarina, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
250 g faina, sare, un mar, 100 g telina, 80 g alune, un ou, 50 ml ulei, 200 g zer, praf de copt. Mod de preparare: Se rade marul si telina. Se amesteca cu faina, praful de copt si alunele. Uleiul untul si zerul se freaca bine apoi se amesteca cu oul. Se incorporeaza usor restul ingredientelor. Se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel verde tocat. Se umplu formele de muffins pe jumatate si se coc acestea la foc potrivit. Pentru sos se amesteca branza rasa cu cascavalul, creme fariche si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. faina de patiserie, 250 gr. margarina, 300 gr. untura, 5 linguri de smantina, o lingura sare fina, 20 gr. drojdie, 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute, o lingura cafea filtru, chimen, 100 gr. cascaval ras Mod de preparare: Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 cescute orez, 7-8 bucati peste, 1 ceasca ulei, sare, piper Mod de preparare: Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea citeva clocote pana ce orezul este bine fiert Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 heringi, 1 ou, 2 felii piine alba (miezul), 1 ceapa, 1 lingura patrunjel si marar tocat, 2 linguri ulei, pesmet Mod de preparare: Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se indeparteaza toate oasele. Apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa cruda si miezul de piine muiat in lapte sau apa si bine stors. Se amesteca bine tocatura cu oul si verdeata si se fac chiftelute ca cele din carne. Se dau prin pesmet si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. faina de patiserie, 250 gr. margarina, 300 gr. untura, 5 linguri de smantina, o lingura sare fina, 20 gr. drojdie, 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute, o lingura cafea filtru, chimen, 100 gr. cascaval ras Mod de preparare: Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com