sfaturi si idei pentru grataru perfect
Pagina 3 din 5
Te-ar mai putea interesa:
salate pentru iarna cu gogonele gogosari si ceapa, fasole congelata pentru iarna, garnituri pentru friptura de porc, crema de menta pentru prajituri, sosuri pentru spaghete din bulion, compot de gutui pentru iarna, gogosele pentru umplut, tocana de legume cu orez pentru iarna, bait pentru miel
Pune pe foc o cratita mare în care încingi untul si uleiul. Adauga carnea de pui taiata cubulete, morcovul, telina, usturoiul si ceapa. Amesteca usor ingredientele pâna când puiul este aproape prajit. Adauga ciupercile si continua sa amesteci pâna când ciupercile devin moi. Mai apoi presara faina pâna când amestecul e omogen. Adauga acum apa fierbinte peste continut, astfel încât cratita sa fie umpluta pe trei sferturi. Pune si cimbrul în cratita. La foc mic continua sa amesteci....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-un blender, se adauga ouale, laptele batut, zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca aceste ingrediente la cea mai mica viteza, timp de câteva secunde, pâna când se obtine o compozitie omogena. Se adauga faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca iar toata compozitia timp de 15-20 de secunde sau pâna când aluatul este omogen. Se încalzeste o tigaie adânca la temperatura medie spre scazuta. Cu ajutorul unei perii de patiserie, se unge un inel de inox...
Reţetă de pe retete.eva.ro
AUTOR - CRISTINA P Pentru a confectiona 4 forme de cerc de mini-tian avem nevoie de 4 foi de hartie de scris, foie de aluminium si agrafe. Foile de hartie le-am impaturat in 6. Am taiat capetele de fiecare parte de 1 cm. Am invelit cu foie de aluminium, foaia de hartie impaturita. Partea lucioasa in interior si partea mata in contact cu alimentele. Am unit capetele foilor si le-am agrafat de 3 ori pentru fiecare forma. Dupa utilizare, le puteti spala, pentru o utilizare ulterioara. In reteta...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Cum este vara, cald , legumele se gasesc din belsug si sant mai ieftine, este timpul ideal pentru a prepara conservele pentru iarna. Dar congelarea pastreaza cel mai bine vitaminele fructelor si legumelor... Prefer conservarea prin congelare a fasolei pastai verzi sau galbene, pentru ca nu se schimba gustul ca in conserva si este foarte simplu de realizat, cu conditia sa aveti un congelator incapator. Curatati pastaile de codite, de ambele parti, taiati in 2 sau 3 bucati. Spalati si lasati sa...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Spalati merele, taiati ca si doua capace de fiecare parte a marului. Asezati marul pe o plansa si decupati cotorul cu cutitul special. Inlaturati cotorul. Curatati coaja cu un cutit. Taiati marul in jumatate pe verticala. Asezati marul pe plansa si decupati felii subtiri in sensul orizontal al marului, astfel veti avea felii de marime egala. Apasati lateral pe felii astfel veti obtine ca si un evantai.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Choux de Bruxelles este o legume specifica acestui sezon - iarna. Este o varza,care face parte din familia Brassicaceae, cultivata pentru mugurii care cresc la baza frunzelor. Le culegem de pe planta , de jos in sus, in functie de dezvoltarea acestor muguri, incepand cu luna decembrie. Pentru a o prepara, vom curata foile exterioare mai tari, taiam codita si facem o crestatura cu un cutit in forma de cruce, astfel cand va fierbe, apa va patrunde in interior, va fi mai repede fiarta si mai ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Acum o metoda simpla de sterilizare prin fierbere, utilizand borcane cu capace metalice. O folosesc deja de cativa ani. Utilizati borcane spalate. Incalziti intr-o oala apa. Cand incepe sa clocoteasca, puneti borcanele deschise si capacele in apa fierbinte si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Cum apa clocoteste, deci apa se evapora, temperatura apei este superioara de 100
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
De multa vreme caut o solutie cu care sa-mi curat bine si USOR mobila de bucatarie ... am tot incercat tot felul de solutii, de combinatii, cumparate, facute in casa ... nimic nu m-a multumit ... Pana intr-o zi, cand am primit de la cineva un recipient micut, cu un lichid verzui in el ... mi-a zis sa il incerc ... Ei bine, l-am incercat, si de atunci sunt DEPENDENTA !!!! Nimic nu curata mai bine, mai usor si mai frumos, mobila mea de bucatarie !!! Solutia se numeste Kitchen Cleaner si este de...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
... chestiile astea (nustiude-astea!!!:)), dar sfaturile sunt bune si m-am gandit ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Pentru prepararea aluatului se procedeaza astfel. În putina apa calduta se pun drojdia si zaharul, faina, grisul si sarea. Se framânta zece minute, aluatul obtinut se înveleste într-o foaie de plastic si se lasa pentru 20 de minute într-un loc calduros. Sosul se obtine din usturoiul taiat felii subtiri care se caleste în ulei de masline încins. Dupa un minut, se pun rosiile din conserva cu tot cu sosul în care stau. Tot acum se pune busuiocul, se pun sare, piper, se amesteca bine si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate legumele între ele, morcovul poate fi ras sau taiat rondele, si se adauga tonul împreuna cu condimentele. Pe lânga faptul ca este satios, este si foarte sanatos!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sângele proaspat de porc se pune într-o cratita si se acopera cu apa rece. Dupa ce s-a închegat, se adauga putina sare si se lasa la fiert câteva minute. Apoi se scoate cu o paleta si se pune la racit. Într-o cratita mare se fierb timp de 2 ore soriciul si carnea de porc, împreuna cu 2 linguri de sare si foile de dafin. Dupa ce s-au racit se dau prin masina de tocat împreuna cu sângele fiert. Orezul de pune la fiert la foc mic timp de 10 minute, dupa care se scurge de apa. Ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ulei de masline si a iesit perfect. Nemaipomenit de bine s-a pupat cu ...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Nautul trebuie pus în apa de seara, la fel cum se procedeaza si cu fasolea. Apoi se fierbe pâna când bobul devine usor de pasat. Împreuna cu putin din apa în care a fiert, nautul se paseaza în blender pâna când obtinem o pasta cremoasa. Daca vi se pare tot vâscoasa, mai adaugati putina apa. Se completeaza cu zeama de la o lamâie medie si cu cele 2 linguri de pasta de susan (tahini), un praf de sare si putin piper. Înainte de servire, se presara putina boia si se serveste cu mare...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... am promis ca revin cu idei pentru pachetel. Drept sa spun ... special). Azi va arat doua idei simple si rapid de facut ... , vedeti niste frigarui cu chorizo. Ideea este ca puteti servi foarte ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Zaharul se topeste pe foc mic în lapte, apoi se toarna amidonul dizolvat în prealabil în putin lapte rece. Se lasa totul pe foc mic si se amesteca în continuu pâna când se îngroasa compozitia. La final se adauga apa de trandafiri, se lasa crema la racit si se da la frigider peste noapte. În ziua urmatoare se pregateste tava în care vrei sa aranjezi straturile prajiturii. Pune lapte într-un castron si înmoaie foile speciale pentru gullac. Asaza în tava un strat de foi, urmat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Pasca cu aluat de cozonac 2. Cozonac cu fructe confiate 3. Cheesecake cu sirop de mure4. Prajitura Imperial 5. Drob din pui si porc 6. Pulpa de miel macerata la cuptor 7. Tocanita de berbecut 8. Rulada din carne tocata 9. Rulada de pui in foitaj 10. Vita la cuptor in bere Post-ul IDEI PENTRU MENIUL DE PASTE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Intr-o foarte veche carte de bucate prefata era dedicata organizarii bucatariei si a modului in care gospodina casei poate face bucataria si masa mai frumoasa. Va povestesc asta pentru ca mi-a ramas in amintire sfatul de a aseza pe masa macar o floricica, o frunza uscata sau o crenguta inmugurita pentru ca acest simplu detaliu va schimba complet atmosfera la masa. Si acesta este adevarul. Nu e nevoie de cine stie ce cheltuieli sau de elemente sofisticate (si costisitoare). Puteti obtine un ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Cand iei masa cu o persoana pe care nu o cunosti sau pe care doresti sa o impresionezi prin bunele tale maniere, nimic nu este exagerat. Nici macar atentia pe care o acorzi servirii unor lucruri marunte precum mierea, sarea sau piperul.UntulPentru a unge cu unt painea, biscuitii sau prajiturelele, foloseste un cutit si bucatele mici de unt. Sau chiar painea, biscuitii sau prajiturile pot fi portionate in bucati mai mici. Nu pune unt pe legume pentru ca ar insemna sa insulti bucatarul. ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ai stat, ai cautat retete, ai experimentat tot ce nici cu gandul nu ai crezut ca este posibil, in speranta ca masa de acest An Nou va fi una cu adevarat speciala. Pe langa traditionalele preparate pe care le pui pe masa in fiecare an, iti oferim acum trei retete inedite, care vor imbogati "oferta" pentru invitatii tai. File de porc cu mere si varza Un fel de mancare special, care se poate prepara in mai putin de 30 de minute. Ideal, nu-i asa? Unde mai pui ca ingredientul de baza este carnea...
Reţetă de pe retete.eva.ro