Cauta in 21.292 retete
... ulei pentru ca scrumbia de Dunare este un peste foarte gras ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de arta culinara "D-ale Gurii Dunarii", care a avut loc in localitatea ... , membrii ai comunitatilor din Delta Dunarii, de diferite ocupatii, au gatit ... de traditie culinara "D'ale Gurii Dunarii" a avut loc pentru prima data ... organizat de catre Asociatia Salvati Dunarea si Delta. Concursul a reprezentat mai ... sa semnaleze ca regiunea Delta Dunarii trebuie privita responsabil, din toate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de ani de bunicii nostri ca sa faca paine. In Lunca Dunarii maiaua era facuta dintr-un amestec de faina, malai si ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In anul 2010 am facut ultima croaziera pe Dunare la bordul unei mici ambarcatiuni. Atunci pe Dunarea romaneasca nu existau nici-un fel de amenajari pentru navigatia turistica. Am fost curios daca dupa zece ani s-a schimbat ceva. Mai multe cititi aici:
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... aparenta nevinovata a unei scrumbii de Dunare se ascunde o carne densa, grasa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si mac si prajitura Valurile Dunarii. Foarte multe din retetele clasice ... cu reteta de prajitura Valurile Dunarii. Ingrediente pentru blat: - 250g (un ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Cuptorul se preîncalzeste la 180 de grade Celsius. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat cu mixerul, adaugând pe rând cele 8 linguri de zahar. Apoi se adauga pe rând galbenusurile, amestecând bine cu mixerul. Apoi se adauga pe rând faina cu praful de copt, amestecând cu o spatula. Dupa ce se tapeteaza tava cu hârtie de copt se pune o jumatate din compozitia blatului. Cealalta jumatate se amesteca cu cacao si se toarna apoi în tava. Visinele din compot se storc din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... post sunt putine, va recomandam scovergi dospite, care sunt economice si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pt blat 1 borcan compot de visine 250 g unt moale 200 g zahar 1 varf de sare 6 oua 400 g faina 1 praf de copt 5 linguri lapte 2 linguri praf de cacao Untul se spumeaza cu zaharul si praful de sare, apoi se aduga pe rand ouale si la urma faina cernuta cu praful de copt. Se toarna jumatate din compozitie in tava si se presara visinele. Restul de compozitie se amesteca usor cu laptele si cacao si se torna usor peste visine. Se coace in cuptorul bine incins timp de 30 minute. pt crema 2 plicuri...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... de foaie groasa de 1 cm. Scovergile se fac de obicei ca ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Barca pe valuri pluteste usor, Comandatul comanda un desert acrisor. INGREDIENTE pentru blat 200 gr unt la temperatura camerei 4 oua 180 gr. de zahar 300 gr faina un plic praf de copt un praf de sare 150 ml lapte+ 3 linguri de lapte 2 linguri mari de cacao 500 gr visine fara samburi (se [&] Post-ul PRAJITURA VALURILE DUNARII CU VISINE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Am vazut pe multe site-uri aceasta prajitura si am tot amanat prepararea ei. Pana acum. Avand tot ce-mi trebuie m-am hotarat sa o prepar si eu. Reteta am luat-o dintr-o carte achizitionata de ceva timp, intitulata "Bunatati la cuptor". S-a dovedit a fi o prajitura buna, dar care pe mine nu prea "m-a dat pe spate", sa spun asa. Eu sunt adepta prajiturilor cu multa crema, ceva mai dulce decat s-a dovedit aceasta si cu blat insiropat daca se poate. Asa ca, aviz amatorilor de prajituri nu prea...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand am vazut (d)racii astia mici cum se jucau intr-un acvariu de le crapa coada de bucurie, a-nceput a-mi ploua in gura de pofta. si-am luat acasa vreo 10 bucati sa vad ce-as putea face cu ei. mi-a cazut cu tronc reteta de "raci frantuzesti" a lui bacalbasa, a carui carte, dicatatura gastronomica ti-o recomand cu caldura. s-a dovedit ca 10 raci e putin tare, si-ar fi trebuit sa iau macar vreo 30 ca sa fac treaba buna. noroc ca am gasit si niste cozi de...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Jurnalul National iti aduce 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla istoria bucatelor neamului tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de geniu, primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende! Vineri, 13 august, ai volumul cinci din "Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina, innobilata si ilustrata cu fotografii ale preparatelor, poze etnografice si ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Blatul: 250 gr Margarina 250 gr Zahar 350 gr Faina 6 Oua 1 Praf de Copt 1 Zahar Vanilie 2 linguri de Cacao 1 Compot de Visine( 700-800 ml) Margarina si cu zaharul se mixeaza bine . Dupa care se adauga pe rind cele 6 oua si plicul de vanilia. Separat amestecam faina cu praful de copt . Dupa care o incorporam peste compozitia mixata. Coca obtinuta se inparte in doua,prima parte o punem in tava(tapeta-ta sau cu hirtie de copt)in partea ramasa adaugam cela doua linguri de cacao si o amestecam...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Ingrediente : 4 oua 150 gr zahar 350 gr faina 150 ml lapte 150 ml ulei 1 plic praf copt 1 lingura cacao 200 gr visine pentru crema: 400 ml lapte 1 plic budinca vanilie 200 ml frisca lichida 1 plic intaritor frisca 3 linguri zahar esenta vanilie pentru glazura: 100 gr ciocolata amaruie 100 ml frisca lichida Mod de preparare Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Impartim compozitia in doua si in una...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
BLATUL: 6 oua, 150g zahar, 1 praf de copt, 200g faina, cacaua, 50ml ulei + 6 mere feliate Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si la urma faina cernuta impreuna cu praful de copt. Trei sferturi de compozitie se toarna in tava, restul se amesteca cu cacaua si se toarna usor cu atentie peste stratul din tava. Se alineaza feliile de mar cu partea exterioara in sus si se introduce tava in cuptor. Se coace prajitura la 180grade C timp de 25-30 de minute. CREMA:...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Aluat: 200 gr. unt, 200 gr. zahar, 6 oua, vanilie, 300 gr. faina, 1/2 pacet de praf de copt, 100 gr. migdale macinate, 100 gr, Nutella, visine din compot (un bocan mare). Mod de preparare: Aluat: untul se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat pana se face ca o spuma, apoi se adauga ouale unul cate unul, migdalele si faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt. Amestecul se imparte in doua parti egale, prima parte se pune intr-o tava care este invelita cu hartie de pergament,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta delicioasa si sanatoasa 6 fileuri sau rondele de crap cateva felii de lamaie optional ulei de masline condimente Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore. Ungem o foaie de aluminiu cu ulei de masline, asezam cate 3 buc de peste si-i ungem si pe deasupra. Punem lamaia peste. Strangem folia pachet si intoarcem marginile pliate in sus sa nu se scurga zeama in tava. Dam la cuptor la 200 de grade timp de 30 de minute, desfacem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... in salata orientala. - Scrumbie de Dunare, sare, lamaie, eventual ceapa. Livrare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro