Cauta in 16.330 retete
Inca o reteta simpla si gustoasa. Aceasta salata se pregateste in general cu un sos vinegrete, dar daca vreti sa fie mai legera, adaugati numai cu 2 lingurite de mustar . Ingrediente (pentru 4 persoane) : -200 g linte -1 ceapa taiata marunt -3 oua fierte -2 lingurite mustar -sare, piper dupa gust. Puneti lintea spalata intr-o oala cu apa rece la fiert. Lintea are nevoie de un volum dublu de apa. Dupa 30 minute, scurgeti restul de apa si lasati lintea sa se raceasca. Dupa ce s-a racit,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se pun cartofii la fiert in 1,5 l de apa rece cu sare, impreuna cu zarzavaturile. Cind s-au inmuiat se dau prin sita numai cartofii, zarzavaturile se strecoara. Se adauga patrunjel verde tocat. Se serveste amestecata cu un galbenus sau unt pus in farfurie. Supa se toarna peste crutoanele din piine. - 500 g cartofi, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1 buc. telina, 1 buc. pastirnac, sare, o lingura de unt (sau un galbenus de ou), verdeata, cuburi de franzela prajite. Livrare la domiciliu!...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , sare si piper. Se fac sarmalute. Pe fundul unui vas se ... frunze apoi o legatura de marar, sarmalutele si se acopera totul cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... gust, condimentele si se fac sarmale mici. Se pune la fiert ... , apoi, ordonat, in rinduri suprapuse, sarmalele. Se stropesc cu suc de ... nevoie, cu grasime. Se fierb sarmalele la foc mic, in cuptor ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , se amesteca si se formeaza sarmalele cu foile de varza alese ... jur imprejur un rand de sarmale, iar la mijloc si deasupra ... fiert, se pune cratita cu sarmale in cuptor, unde se lasa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de varza si se pun sarmalele la prajit intr-o tigaie cu ... -o tava, se pregateste sosul pentru sarmale. Se toaca marunt varza ramasa ... . In acest sos, se pun sarmalele prajite si se baga tava in cuptor 45 de minute. Sarmalele se servesc impreuna cu sosul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
O mancare lacto-vegetariana gustoasa, hipo-calorica si foarte satioasa, asa ar putea fi descris acest piure atipic, realizat dintr-o cereala aparte si o branzica de zi cu zi. Preparati aceasta reteta ca garnitura pentru pui sau peste la gratar sau pentru a o servi ca atare alaturi de o salata. Portii: 2 Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: 1 pahar de quinoa 3 cani supa legume (sau de pui) 300 grame branza dulce de vaci 2-3 linguri de iaurt 1 lamaie 1 lingura cozi de ceapa verde 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... otet si sare. Se fac sarmale de marime potrivita si se ... foc potrivit aproximativ 2 ore. Cind sarmalele sint fierte, se bat cele ... fierbinte si se toarna peste sarmale. - 1 varza dulce, 300 g carne tocata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun la fiert intr-o oala de 1,5 l apa clocotita, sare, legumele. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina, galbenusul, in vasul in care se serveste supa. Dupa ce au fiert cartofii, se adauga o lingura de smintina, verdeata tocata. In loc de smintina, se pot pune taietei, sau crutoane de piine prajita. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina de patrunjel, 1 buc. pastirnac, 1 buc. ceapa mare, sare, verdeata, 1...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se infasoara exact ca pe sarmale - de preferat capetele introduse in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... stevie, in care se infasoara sarmalutele. Pe fundul vasului se pune ... taiat fisii. Se asaza apoi sarmalutele printre ele, se pun 3-4 rosii ... cu bors si se lasa sarmalutele sa fiarba la foc domol ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de mai sus. Se fac sarmale mici care se pun intr ... alb care se toarna peste sarmale, cand acestea au scazut si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina cu galbenusul in castronul in care se serveste supa. Cind cartofii sint fierti, se bate supa fierbinte cu cite o lingura din smintina preparata. La urma, se adauga verdeata tocata marunt. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se opareste varza in apa clocotita cu sare; se desprind foile. Se inabusa cepele taiate marunt in uleiul incins, se adauga orezul spalat, ciupercile si verdeata tocate marunt, pasta de tomate desfacuta cu putina apa, sare si piper dupa gust. Se umplu foile de varza cu umplutura de mai sus, se infasoara sarmalale si se asaza intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu un strat de varza taiata marunt. Se toarna borsul si se pun la fiert 30 de minute. Se adauga rosiile curatate de pielita si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Legumele, curatate si apoi cintarite, se fierb in apa clocotita(numai citsa le cuprinda),impreuna cu o 1/2 lingurita de sare. Legumele frunzoase ca: spanacul, salata, urzicile, care scad mult (eliminind apa), se fierb in mai putina apa clocotita (cca 1/4 l). Cind sint fierte, apa trebuie sa fie scazuta sub nivelul legumelor cu cca 2 cm. Nu se scurge apa. Faina se freaca cu putina apa rece, desertindu-se in mincare, cu care se amesteca, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege sosul. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... cu tocatura si se infasoara sarmalele ca un sul, iar capetele ... se asaza afumatura, varza tocata, sarmalele, varza tocata, rosiile de-asupra, foile de dafin printre sarmale, piperul boabe, restul de pasta de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un singur rind. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita. Se servesc cu smintina sau iaurt. - 8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 g orez, 400 g rosii decojite taiate marunt (sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 g carne tocata de pui, 1 lingura...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100 g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de varza acra cu ea. Sarmalutele au un gust deosebit daca ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de orez. Se impaturesc ca sarmalele. Pe fundul unei cratite groase ... de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc ... . Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de lamaie ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro