Cauta in 21.294 retete
320 gr faina, 320 gr zahar, 2plicuri de maia sau maia cat o nuca mare, 8 oua. Mod de preparare: Ingredientele sunt pt un vas cu diametrul de 26 cm.. Se bat toate ingredientele cu mixerul, 2 minute. Se rastoarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se pune in cuptorul incins pentru 30-40 min la foc potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente 1/2 kg visine 8 oua 1 cana zahar 1 cana faina Mod de preparare Scoatem samburii visinelor si le lasam la scurs. Batem ouale cu zaharul pana ce se topeste zaharul. Adaugam faina si omogenizam. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Presaram visinele cu faina si le punem din loc in loc. Dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste usor deasupra. Lasam sa se raceasca apoi taiem cuburi.
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
sursa bucatar maniac 7 oua 7 lg zahar 7 lg faina 2 plicuri zahar vanilat 1 lgt rasa praf de copt Zeama de lamaie 3 lg ulei floarea soarelui Coaja portocale si lamaie 1 vf cutit de sare Putina faina pentru fructe Fructe proaspete sau congelate 500 gr Albusurile la temperatura camerei se separa de galbenusuri cu ajutorul palmei . Zaharul, galbenusurile, sarea, coaja de citrice, 1 plic zahar vanilat, praful de copt stins si cele 3 lg de ulei se mixeaza la viteza maxima pana se obt o crema. ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... volumul trei din ,,Povestile bucatariei romanesti". O editie completa, reasezata in pagina ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... incerca in rubrica blogurile culinare romanesti,( situata in coloana din dreapta ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... Unisol de a promova retetele traditionale romanesti, gatite insa intr-o maniera sanatoasa ... .ro puteti gasi retetele clasice romanesti, pe care le iubiti si ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
6 oua, o cana de faina, o cana de zahar, 3 pliculete de zahar vanilat, coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Se separa albusurile, se bat spuma tare , se pune treptat zaharul si cu zaharul vanilat, se amesteca bine, se pune treptat faina, galbenusurile , apoi coaja de lamaie rasa. Compozitia se toarna intr-o forma de chec tapetata cu unt si faina, se baga in cuptorul incins la foc mic pt 30-35 min (se incearca cu scobitoarea). In primele 25 de minute nu se deschide usa cuptorului , pentru a...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Un aluat pufos, moale si elastic ca un burete, de unde si denumirea in engleza de spongecake, folosit la prajituri si tarte. Varianta mea e foaaaaaaaaarte simpla si rapida (si ieftina!): 4 oua (albusurile batute separat), galbenusurile se amesteca cu 8 linguri zahar, 6 linguri faina si 4 linguri de apa rece. Se incorporeaza si albusurile cu un praf de copt dizolvat in suc de lamaie si se coace in forma de tarta aprox. 20 min. in cuptorul preincalzit.
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
5 oua, 150 gr zahar, 125 gr faina alba, 1 pliculet de zahar vanilat, coaja de la o lamiie sau o portocala rasa Mod de preparare: Se bat galbenusurile de oua cu zaharul pana se face o crema, apoi se adauga faina, zaharul vanilat si coaja de lamiie data pe razatoare, iar la sfirsit albusurile de oua batute bine, separat. Se unge o tava cu margarina apoi se toarna compozitia si se da la cuptor la temperatura moderata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se porneste cuptorul ca sa se incalzeasca bine. Se unge o forma (dupa dorinta) cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se separa ouale,galbenusurile se dau deoparte si se presara putina sare pe ele, albusul se bate spuma foarte bine, (daca se intoarce castronul nu trebuie sa pice din el), se adauga tot zaharul odata plus romul. Se bate pina se topeste zaharul. Se adauga toate galbenusurile si faina cu praful de copt (praful de copt se amesteca in faina, nu se stinge) si se amesteca prin ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai amintit ... - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp Loredana ... in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National si ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
by Alice albinutza Astazi in micul nostru proiect vine ca un simplu si talentata profan in ale cucinatului, Radu Lacatusu . Este un bun prieten al nostru, plecat peste ocean, tocmai hat-departe in diaspora din S.U.A So, let's see... ce ne-a pregatit azi, Radu al nostru. dar.... mai inainte sa va mai spui ca Radu e cel ce tine in "proprietate" Masivul Ceahlau . Deci...muntzomanul nostru s-a apucat de gatit si sigur nu se va opri aici. Acesta e doar inceputul . Insa, stim bine ca atunci cand ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Intr-o cratita de 2 l, se pune apa sa fiarba impreuna cu o lingurita rasa de sare si cu 2 linguri de otet, care au proprietatea de a coagula mai repede albusul. Se sparge fiecare ou, pe rand, intr-o ceasca, pentru a evita riscul ca vreunul sa fie alterat. Cu ceasca, se da drumul mai usor oului sa alunece chiar la suprafata apei. Cu fiecare ou se procedeaza la fel. Se fierbe fiecare numai 1-2 minute, pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale. Daca se tin mai mult in apa ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . Articolul se numeste "Cartierul blogurilor romanesti" publicat de Emanuel Ciocu. Fraza ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... cu piper. Se pregatesc ochiuri romanesti si se aseaza intr-un ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana; la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi. In fiecare cuib, se pune cite un ochi. Se pot servi ca atare sau asezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns putin cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, in care sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele. Se presara cu cascaval ras. Se dau la cuptor...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Am ajuns la o lista foarte lunga, peste 180 bloguri, dar cand voi ajunge la 200, va trebui sa creez o alta lista. La inceput, le voi inregistra cum vin, in ordine alfabetica, dar cum trebuie sa incep a doua lista, nu va fi totul in ordine. Daca cunoasteti posibilitatea de a face doua coloane in partea dreapta a ecranului, mi-ar fi de folos, astfel blogurile culinare, vor avea o coloana separata. Stiu ca trehuie sa adaug ceva in program, dar cum anume? Va multumesc, daca aveti o solutie...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com