Cauta in 21.294 retete
... de raft, sunt nelipsite din bucataria mea. 1. Paste Aici e o categorie mai ... si ulterior a devenit nelipsita in bucatarie. Desi folosesc si fasolea uscata ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... initiat de Jurnalul National - Povestile Bucatariei Romanesti Asa cum v-am mai ... - Surpriza - Carti din colectia Povestile Bucatariei Romanesti au plecat catre : Carp ... Vesele Suteu Paul Bogdan - Bucatar Alte carti vor fi transmise catre ... -va in promovarea traditiei si a bucatariei romanesti alaturi de Jurnalul National ...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
... viitorul buctariei. nu, nu este bucataria moleculara sau vreo alta tehnica ... un departament format din trei bucatari cu stele michelin si experienta ... posibilitatea de a invata din experiente. bucatarul alege ingredientul principal, tipul de ... de mancare. astfel rezultatele muncii bucatarului se pot invarti intr-un ... conform regulilor create de toti bucatarii din lume care au creat ... unde...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Frumoasa a fost vara asta, dragilor. Exact pe gustul meu: nu foarte fierbinte, relaxanta, cu mancare buna si carti din belsug. Asta e si motivul pentru care nu m-ati mai vazut pe aici. Doua luni am trait viata din plin. Si m-am intors la voi cu povesti si retete noi. Cat sa ne tina pana la urmatoarea vacanta :) Pe unde ne-am plimbat noi in vara asta? Mai intai in Grecia. N-am fost prin vreo insula, ci in Halkidiki. Pentru cei care nu stiu, aceasta regiune este o peninsula formata din trei ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
In perioada 20 - 26 noiembrie, se va desfasura Saptamana Bucatariei Italiene in lume. In acest cadru, la data de 22 noiembrie, ICE - Agentia Italiana pentru Comert Exterior organizeaza, la Athene Palace Hilton, prima editie a evenimentului ,,Degusta Italia". Evenimentul, care include o prezentare cu degustare de vinuri si produse alimentare Made in Italy, [&] Post-ul Saptamana bucatariei italiene in lume apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Topinambur - am pregatit aceasta leguma, ca si cartofii prajiti pai si in piureu. Santem multi dintre noi, cand cautam informatii despre ceva ce nu cunoastem, pentru ca santem amatori, ne uitam in pic pe Google, dar mai ales pe Wikipedia. Am observat de nenumarate ori... Fotografia plantei de pe Wikipedia: Deci, pentru a nu face o descriere a plantei stiintifica (pentru ca nu sant nici agronom, nici botanist de meserie), va voi da cateva detalii, nu prea dificil de retinut : - planta seamana...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Este curios, dar smantana lichida suporta fierberea, mai bine decat smantana ingrosata. Smantana ingrosata la fierbere devine lichida, iar smantana lichida o putem reduce pe foc rapid, pana la consistenta pe care o dorim. Daca doriti o consistenta groasa, timpul recomandat de fierbere pentru smantana lichida este intre 15-18 minute. Dar, smantana lichida lejera, cu 15%MG (materii grase) sau mai putin nu suporta fierberea.Aceasta smantana se ajuta la preparatie numai in ultimul moment.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Bicarbonatul de sodiu este o pudra alba de origine naturala extrasa dintr-un mineral, biodegradabil. Bicarbonatul exista incepand cu anul 1846, cand chimistul francez Nicolas Leblanc, in 1971, cautand a transforma sarea in sodium, a inventat carbonatul de sodium. Dar, procedeul de fabricatie era foarte artizanal si poluant, utiliza amoniac, la temperaturi ridicate cu eliberare de deseuri toxice. Cinci ani mai tarziu, John Dwigth si Austin Church, doi brutari din New -York, descopera ca ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste -pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii -carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa -zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert -zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Aliment sezonier in tarile in care antotimpul rece alterneaza cu cel cald, inghetatei ii revine tot timpul rolul de regina, sensibila si capricioasa, a deserturilor. In spatele unei inghetate de buna calitate  dincolo de ingrediente, bineinteles  sta masina de inghetata. Adevarata inventie care a facut posibila inghetata. Masina de inghetata a fost inventata in secolul XIX in Statele Unite, spatiul in care familiile bogate ce dispuneau de ferme si proprietati intinse, plateau taietori de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru unele persoane, cu toate ca este un aliment bun pentru sanatate, varza nu este prea usor de digerat. Pentru a evita acest lucru, puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de soda in apa de fierbere.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pestii, cu exceptia celor care sant preparati sarati, uscati sau afumati, trebuie consumati foarte, foarte proaspeti. Pestii vanduti congelati nu trebuie sa aibe cristale de gheata intre punga de plastic si peste (daca apar cristale in interiorul pungii, inseamna ca produsul s-a decongelat si recongelat, ca temperatura nu a fost respectata, deci atentie). Acest semn, de cristale intre produs si ambalaj , pentru orice produs congelat, inseamna ca temperatura de congelare nu a fost respectata....
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru a obtine o culoare frumoasa a carnei, inainte de a o pune in cuptor, facem o prajire in cratita cu ulei. Untul hraneste carnea, nu da culoarea, deci folositi ulei. Asezonati carnea pe o fata cu sare si piper, puneti la prajit in cratita. Daca asezonati inainte, sucul carnei se va elibera.Asezonam cu sare si piper cealalalta parte si o intoarcem pentru a o praji. Cand intoarceti carnea, nu folositi furculita, pentru nu a impunge carnea si sucul sa iasa. Aceasta etapa o puteti face in ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : - 1 lingura de bicarbonat - 1/2 ceasca de sapun negru lichid - 0.5 litri apa calda - 5 picaturi de ulei esential de arbore de ceai - 5 picaturi de ulei esential de lavanda Toarna toate ingredientele intr-o sticla de spalat vase si amesteca bine.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puneti la fiert apa, cand clocoteste puneti la fiert migdalele intregi timp de 2 minute si apoi le treceti prin apa rece.Dupa aceea, cu unghia inlaturati foarte usor pielea. Daca vreti sa obtineti migdale in pudra este mai bine sa le prajiti in cuptor, le supravegheati sa nu se arda, dupa care le mixati. Astfel prajite vor da mai putin ulei, nu veti obtine o pasta ci migdale in pudra. Si gustul va fi mai bun daca le prajiti un pic.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puneti catelul de usturoi in apa calduta timp de o ora,dupa ce se va curata foarte usor. Sau daca nu aveti timp, puneti apa la clocotit, dupa ce da in clocot, puneti la fiert usturoiul timp de 2 minute, apoi il puneti in apa rece. Si daca incepe sa incolteasca, inlaturati partea centrala care este indigesta.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca vreti sa utilizati numai cateva picaturi de zeama de lamaie, nu este necesar sa o taiati in doua, infingeti dintii unei furculite de mai multe ori si apoi o presati. Daca vreti sa recuperati maximum de zeama, rulati si presati lamaia pe un blat cu podul palmei,de 2-3 ori si apoi taiati lamaia in doua. Inainte de a presa cele doua jumatati, infingeti furculita de mai multe ori in miezul lamaii, astfel nu aveti nevoie de un aparat pentru presare. Pentru a conserva o lamaie, puneti...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Untul clarificat (vezi reteta) nu mai contine caseina, deci untul nu arde cand prajim de exemplu cartofii,legumele sau carnea. Se poate pastra mai multe saptamani in frigider, deci putem prepara o data, o cantitate mai mare si utilizam cand avem nevoie.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... sare si piper *pentru aceasta reteta m-am inspirat din Practic in bucatarie Se spala puiul si se taie fasii cat mai ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com