Cauta in 21.294 retete
Ingrediente necesare: 200 g curmale 200 g smochine 200 g prune 200 g stafide 200 g nuci sau alune 200 g stafide coaja de lamaie rasa faina si ulei, dupa preferinte Mod de preparare: 1. Se dau curmalele, smochinele, prunele si jumatate din cantitatea destafide prin masina de tocat. 2. Se amesteca cu nucile sau alunele, cu stafidele ramase si cu putinacoaja de lamaie rasa. Se adauga dupa cerinta faina si ulei. Totul se pune intr-o forma unsa cu ulei si se lasa sa stea putin.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Delicioase, usor de preparat si de transportat la serviciu. Ingrediente 1 foaie de tortilla 1 ceasca porumb din conserva 4 rosii cherry taiate cubulete 1/2 avocado 1 ceasca cubulete branza tofu Pentru sos 2 linguri zeama de lamaie 1 catel de usturoi mirodenii, dupa gust sare, piper 1/2 avocado 1 ceasca porumb congelat 1 lingura seminte de canepa 1 lingura seminte de in macinate apa cat sa acopere ingredientele in blender Mod de preparare Prepara lipia acasa cu putina faina integrala, apa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Combinatie dintre o gustare si o mancare draga romanului, mixul de zacusca pe baza de ceapa si gogosar cu iahnia de fasole cu morcov este o delicatesa unica: zacusca de fasole. [readalso] Vezi aici si reteta de: Fasole batuta. [/readalso] Reteta: Zacusca de fasole Ingrediente: 2 kg de ceapa (plus o ceapa) 1,5 kg de gogosari 2 kg de rosii 600 grame de morcov 1 kg de fasole boabe 1 kg ulei 5 foi de dafin 1 lingura cimbru uscat piper sare Preparare: Fierbeti fasolea in mai multe ape. Fasolea se...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Vinetele si dovleceii se feliaza rondele sau pe lungime, se sareaza si se lasa la scurs o jumatate de ora. Se pun toate legumele pe gratar, dupa care se lasa la racit. Se amesteca legumele coapte cu ulei de masline, un catei de usturoi dat prin razatoare, sare si piper. Se presara deasupra mozzarella fresca rupta cu mâna si frunzele de busuioc. Salata se poate servi si rece, fiind racoritoare în zilele caniculare.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie capacelul ardeiului si se scot semintele. Vânata se lasa în coaja si se scoate miezul cu o lingura. Legumele se pun trei minute în apa clocotita cu putina sare, dupa care se scot si se lasa la scurs. În acest timp se scoate miezul rosiilor cu o lingura. Se pregateste umplutura: legumele se curata, se taie marunt si se pun la calit. Se lasa pe foc pâna se înmoaie usor. Se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca. Se adauga parmezanul si se amesteca bine. Se pune sare, piper si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . A fost necesara asadar o revizuire a abordarii vegetariene. Cea mai buna solutie pentru ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru început, vinetele trebuie taiate în cubulete si puse într-un bol cu apa si sare. Se lasa asa timp de doua ore, dupa care vinetele sunt scurse bine. Daca aveti capere sarate, puneti-le într-un vas cu apa fierbinte, tineti-le acolo pentru cinci minute, iar apoi scurgeti-le bine. Tulpinile de telina se pun si ele în apa fierbinte pentru trei minute. Rosiile trebuie scufundate un minut în apa clocotita, pentru a putea fi decojite mai usor, iar apoi sunt taiate marunt. Se toaca ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta absolut delicioasa, pe care nu o vor refuza nici cei care nu tin post. Cantitatile le poti stabili tu, in functie de cati invitati ai la masa. Ingrediente si cantitati: 20 de ciuperci de marime medie crutoane de paine spanac sos de soia (optional) praz telina ulei de masline usturoi maruntit Mod de preparare: 1. Curata si taie cozile ciupercilor. Pune ciupercile (fata cozi) intr-un vas termo-rezistent si picura in ele putin sos de soia sau ulei de masline. Lasa-le in cuptor pana se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cartofii se spala bine si se pun la fiert în coaja. Dupa ce au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Puteti turna apa rece peste ei, se decojesc mai usor. Când s-au racit se curata de coaja si se taie felii. Într-o tava unsa cu unt si cu pesmet presarat, se aseaza bucatile de cartofi. Urmeaza un strat de brânza rasa, cascaval si smântâna. Cele trei oua se bat bine si se toarna pe deasupra startului de caryofi acoperiti cu branza. Se baga tava la cuptor pâna se rumeneste. La...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bucataria chinezeasca acorda un interes egal tuturor ingredientelor posibile, vegetale sau animale, si le utilizeaza de cate ori are ocazia. Cand vine vorba de vinete, doua retete se remarca in mod deosebit in bucataria chinezeasca. Vinetele in stil Szechuan (Sichuan,) gatite, asa dupa cum ati banuit, intr-un sos picant cu piper rosu de Szechuan, ce-ti anesteziaza limba, specific regiunii cu acelasi nume din sud-vestul Chinei. Si reteta mai domoala, a vinetelor in sos de usturoi, pe care o ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cateva exemple in acest sens. Vegetarienii pot incerca totilla de patatas ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Imam bayildi, tradus aproximativ prin expresia cutremurarea imamului (lider religios musulman), este o delicatesa vegetariana prin excelenta, simbol al bucatariei turcesti. Nu se cunoaste cu certitudine originea numelui sau insa exista cel putin trei variante care sugereaza de ce ar fi lesinat imamul la vederea acestei mancari. Prima, ca ar fi vazut pretul ingredientelor folosite; a doua, pentru ca ar fi vazut cantitatea de ulei folosita si a treia, si probabil cea mai apropiata de realitate,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente si cantitati: 1/2 ceasca orez nefiert 3/4 cana apa 4 ardei grasi, verzi 1 ceapa, tocata 4 linguri ulei de masline 200-230 g granule de soia 2 linguri patrunjel proaspat, tocat 2 cesti pasta de tomate sare si piper negru, dupa gust Mod de preparare: 1. Intr-un vas de dimensiuni medii, lasa orezul la fiert. Asteapta pana cand apa da in clocot, apoi lasa focul mic si mentine vasul la fiert pentru inca 15 minute. 2. Incalzeste cuptorul. 3. Indeparteaza cotorul ardeilor, curata-i de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încinge uleiul, se adauga curry, ghimbirul, coriandrul, semintele de chimen si fulgii de ardei iute. Se adauga apoi ceapa care se lasa putin la calit, dupa care se pune usturoiul, morcovul, telina si nautul. Se stinge totul cu sucul de rosii si apa cât sa acopere alimentele, lasându-se sa fiarba la foc mic aproximativ 15 minute. Se consuma atât calda, cât si rece cu o salata de varza murata sau de verdeturi proaspete.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se apropie postul. Din nou. In plus, caldura nu ii imbie pe toti la consum de carne. Asa ca va propunem o reteta usoara, de post, dar satioasa  o reteta de risotto cu tofu prajit, o combinatie interesanta de bucatarie italiana cu accente orientale. Portii : 2 Timp de preparare : 40 minute Ingrediente: 80 g de orez 300 g tofu 1 praz 60 g boabe de fasole verde (puteti folosi si fasole verde pastai congelata sau din conserva) 200 ml supa de legume 3 linguri de ulei 1 lingura de sos de soia 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Daca otomanii au dezbinat Balcanii, ghiveciul turcilor i-au unit. Bucurie de vara, din care toamna isi trage sufletul la borcan, zacusca. Vom gasi ghiveciul turcesc, rece sau cald, cu  dar mai ales fara carne  pana in Albania, in fiecare satuc unde a crescut o ceapa, la umbra unei vinete, sprijinite de o tufa de rosii, inghesuite la randul ei de una de ardei  jumatate gras, jumatate piscacios. Ingrediente : 6 rosii carnoase 2 cepe 2 dovlecei (400 gr.) 1 vanata mare 1 ardei kapia rosu 2...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se amesteca toate ingredientele maruntite si se stropesc din abundenta cu zeama proaspat stoarsa de lime, sare de mare si piper negru. Este o salata delicioasa ca atare sau consumata alaturi de peste la cuptor/gratar.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie usturoiul marunt si pune-l la rumenit în uleiul încins. Adauga ceapa tocata, lasa 1-2 minute si toarna sosul de rosii decojite din cutie. Pune sare si piper si lasa un sfert de ora la fiert, timp în care fierbi tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastele se scurg si se adauga sosul de rosii, ciupercile taiate felii, rosiile cherry si câteva frunze de busuioc deasupra. Se pot servi si cu parmezan ras sau feliat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca ai exclus din meniul tau produse pe baza de carne si ai adoptat un regim vegetarian, iti voi recomanda in continuare un preparat realizat din soia. Ingrediente si cantitati: 4 cutii de pateu de soia - cu sau fara arome o canita de orez 2 cepe 2 legaturi de usturoi 1 legatura marar si una de patrunjel 3 morcovi 3 ou o conserva de ciuperci 100 g cascaval ulei Mod de preparare: 1 . In prima faza se fierbe orezul in apa pentru a se umfla. Apoi, alaturi de el se pun pateurile de soia, ceapa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se mixeaza toate ingredientele în blender, adâugând câte putina apa pâna când obtii consistenta dorita. Se orneaza cu frunze de patrunjel, creveti si se consuma rece!
Reţetă de pe retete.eva.ro