Cauta in 20.692 retete
Punem feliile de bagheta la prajit (sau le cumparam gata prajite ) , dupa ce s-au prajit le ungem cu o pensula cu putin ulei si asezam deasupra amestecul de rosioare taiate marunt, patrunjel, sare piper.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Soteaza dovlecelul pâna când devine usor moale, aproximativ zece minute. Asezoneaza-l cu sare si piper. Bate ouale într-un bol, adauga lingurita cu apa si bate iar, pâna când amestecul este omogen. Toarna ouale peste dovlecei si lasa pe foc timp de cinci minute, amestecând cu grija, pâna ce ouale s-au coagulat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
...pe care le puteti taia in diferite forme :) Eu le-am "stantat" cu formele mele de braduti si clopotei...asta fiindca tot ne uitam de cateva zile (eu cu Bogdi)...aproape non-stop, la "Clopotica" :P Cu mare drag, deci, va prezentam (le-am facut impreuna cu puiul meu ;) ) varianta de post a viitoarelor fursecuri de sarbatori ce vor fi asternute cat de curand pe blog si care ne vor umple casa cu mireasma lor seducatoare de iarna... Ingrediente: - 150 g. margarina - 200 g. faina - 80 g. nuci ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Încinge o lingura si jumatate de ulei într-o tigaie din teflon. Adauga cartofii si lasa-i timp de 8 minute sau pâna se rumenesc, amestecând din când în când. Adauga jumatate de cana cu apa si lasa pâna începe sa fiarba. Redu focul si lasa sa fiarba partial acoperit timp de 8 minute sau pâna când cartofii sunt moi. Presara cu jumatate de lingurita cu sare si un praf de piper. Încinge restul de ulei (o lingura jumatate) într-o tigaie din teflon. Presara somonul cu sare si piper....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pretentii, ci una dezarmant de simpla. Totusi, pentru iubitorii macului - printre ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... o banalitate nedreapta. Probabil ca ingredientele simple sau timpul foarte scurt de ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... simplu da' bun astazi o prajitura simpla cu caise. Prajiturile de casa ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Bate galbenusurile si albusurile de oua separat. Toarna galbenusurile condimentate cu sare si piper in unt care sfaraie intr-o tigaie mica. Cand ouale incep sa se faca, adauga o lingura plina de smantana si albusurile spuma. P.S.: Desigur ca reteta se poate imbogati dupa preferinta, cu verdeturi tocate, patrunjel, marar, fasii subtiri de sunca sau/si ciuperci, branza, etc.
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Într-o cana mare, amesteca faina, pudra de cacao, praful de copt, zaharul brun, zaharul tos si sarea. Adauga uleiul, laptele si esenta de vanilie, apoi amesteca bine, pentru a obtine o pasta fina. Adauga fulgii de ciocolata si amesteca cu grija. Pune cana în cuptorul cu microunde si lasa timp de doua minute, pâna când negresa s-a copt în interior, iar atunci când înfigi o scobitoare iese curata. Lasa la racit timp de cinci minute înainte de a mânca.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amesteca pudra de cacao, uleiul de cocos si siropul de artar într-un bol, pâna când obtii o pasta omogena. Pune ciocolata în forme speciale sau în forma pentru cuburi de gheata. Lasa forma la racit în frigider pâna când ciocolata se întareste. Scoate apoi cubuletele din forma si pastreaza-le în frigider.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune într-un vas apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamâie, sarea si vanilia si amesteca bine 2-3 minute. Adauga putin câte putin faina, amesteca, apoi framânta pâna obtii un aluat omogen, pe care îl lasi la dospit, la loc cald, o jumatate de ora, pâna îsi dubleaza volumul. Presara faina pe blatul de lucru si întinde aluatul într-o foaie de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui pahar decupezi gogosile, iar pentru a gauri centrul fiecarei gogosi folosesti o forma mai mica,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De fiecare data cand am de organizat o masa pentru mai multi invitati petrec mult timp cautand retete si adaptand retete pentru gusturile tuturor. Cele doua retete de azi le-am pregatit pentru petrecerea organizata pentru aniversarile noastre (si eu si Petru suntem nascuti in aceeasi luna, asa ca facem un party mai mare de fiecare data) si au fost super-super apreciate. Amandoua se fac destul de repede, asa ca nu va faceti probleme ca veti sta prea mult in bucatarie. Branza halloumi o iau de...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... , cel care scrie blogul "Placeri simple" . S-o numi asa blogul, si poate ... de pe el or fi simple, dar va garantez ca dupa ... o raita pe blogul lui "Placeri simple" si incercati cate ceva de ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
3 vinete potrivit de mari, 6 linguri de ulei Mod de preparare: Se coc vinetele la foc viu, pe jaratec sau la flacara de aragaz. Se curata repede de coaja, cu grija sa nu ramina bucatele negre. Se pun pe un fund de lemn putin inclinat sa se scurga. Apoi se toaca cu un satir de lemn. Se trec intr-un castron si cu o lingura de lemn se bat bine cu uleiul turnat putin cite putin. Cine doreste poate adauga citeva picaturi de zeama de lamiie. Se pune sare. Se aranjeaza pe un platou, garnisite cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Peste tot in lume unde se cultiva ananas vei afla diverse intrebuintari, atat pentru fructul in sine, cat si pentru frunze. Fruct raw, stors si facut suc, transformat in gem sau dulceata, pus la conserva, pus in salate dulci sau acre/iuti, adaugat la frigarui de pui sau porc -- asta ca sa mentionez numai ce imi vine in minte despre fruct la prima mana. Plus frunzele care servesc ca hrana pentru diverse animale (foarte des pentru elefanti, in Thailanda) sau sunt transformate in fibre textile...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Pentru aluat: 1 dl (60 gr.) faina, 0,5 lingura zahar, 50 gr. margarina. Umplutura: 3 mere, 1 lingura zahar Mod de preparare: Se amesteca faina, margarina si zaharul pana se obtine o compozitie gen "firmituri" (dureaza citeva minute). Se pun merele curatate si taiate felii pe fundul formei (cu diametrul de cca 23 cm), se presara zaharul (evental si scortisoara) si aluatul. Se coace la 225 grade pana cind merele se inmoaie, iar aluatul devine brun deschis, ia circa 20 minute. Mod de servire Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pastele se pun la fiert în multa apa cu sare, iar dupa ce sunt al dente se scurg de apa. Între timp se face în robot sosul de avocado, mixând bine avocado, frunzele de busuioc, usturoiul, uleiul de masline si zeama de lamâie. Se asezoneaza cu sare, piper si fulgi de ardei iute, dupa care se toarna peste pastele calde, imediat dupa ce le-ai scurs de apa. Se adauga jumatatile de rosii cherry si se amesteca bine pâna când pastele sunt acoperite de sosul cremos de avocado.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 176 de grade Celsius. Fulgii de cocos se amesteca cu laptele condensat, se modeleaza putin cu o lingura pentru înghetata si se pun în tava de copt tapetata cu hârtie. Se lasa la cuptor aproximativ 14-16 minute pâna când se rumenesc. Mare atentie, deoarece se pot arde foarte usor!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Se înteapa cartoful cu o furculita de câteva ori, se asaza pe raftul din mijloc al cuptorului si se lasa timp de 45-60 de minute în cuptorul preîncalzit sau pâna când este copt. Se scoate cartoful din cuptor si se lasa sa se raceasca în coaja. Odata racit, se cojeste. Se pune cartoful într-un castron de dimensiuni medii si se paseaza usor cu o furculita. Se amesteca restul ingredientelor, fara sare, cu ajutorul unei linguri de lemn, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 gr faina,120 gr unt, 40 gr drojdie, o lingura zahar, o lingurita rom, 1 Mod de preparare: Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com