retete italiane
Pagina 1 din 5
Italienii au obiceiul de a savura aceasta prajitura alaturi de un pahar de vin rosu, dulce. Te invit sa le urmezi exemplul. Ingrediente si cantitati: 2 oua 2/3 ceasca de zahar 4 linguri cu unt topit 1/4 ceasca de ulei de masline 1/3 ceasca de lapte 1/2 lingurita cu esenta de vanilie 1 1/2 ceasca de faina 3/4 lingurita cu praf de copt un praf de sare 2 linguri cu coaja rasa de lamaie 2 linguri cu coaja rasa de portocala 300 g boabe de strugure negru Mod de preparare: 1. Incinge cuptorul la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mai cunoscut preparat din bucataria italiana. Ingrediente si cantitati: 1 pachet de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este un tip de omleta italiana, in care se incorporeaza diferite ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pana acum contact cu bucataria italiana autentica, probabil ca pastele se ... diferite arome si condimente. Bucataria italiana este una dintre cele mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... serveste bauturile invitatilor. Sgroppino (cocktail italian) Ingrediente si cantitati pentru 2 persoane: 1 cana de Prosecco (vin spumos italian, alb); 2 linguri votca rece; 1/3 cana ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Supa rece cu avocado si struguri Prajitura italiana cu struguri negri ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... combinatii, folosind ingrediente diverse. Specialitatea italiana "prin excelenta", pasta sau vermicelli ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in castroane mari. Desert specific italian - Cassata di sulmona Nu mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... este adesea folosit in bucataria italiana. Busuiocul este ideal pentru condimentarea ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sunt: busuioc pentru orice specialitate italiana, marar pentru preparatele gustoase cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze). Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius) Dupa o ora scoate coca din castron si mai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... adevarata reteta italiana este, de regula, simpla. Atat de simpla incat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Încinge doua linguri cu ulei de masline într-o tigaie mare si adauga ceapa, usturoiul si jumatate din cantotatea de oregano. Caleste la foc mediu, timp de cinci minute. Adauga restul de ulei de masline si da focul mare. Adauga vinetele si lasa-le pe foc trei minute. Adauga conserva de rosii tocate, otetul balsamic si lasa sa clocotesca timp de doua minute. Presara busuiocul si jumatate din cantitatea de parmezan ras. Întinde amestecul pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asa cum le doriti. Dressingul italian este un sos simplu de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iubesti pastele? Sau, pur si simplu, doresti un sos preparat in casa pentru tortilla? Iata o reteta delicioasa "a la Italia"... Ingrediente si cantitati: 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ceasca de ceapa tocata marunt 1/2 ceasca de patrunjel tocat marunt 3 catei de usturoi, taiati marunt 2 cesti sos de rosii 3/4 ceasca de ciuperci feliate 1 1/2 ceasca de apa 3/4 ceasca de vin rosu 2 linguri cu busuioc uscat si pisat 2 linguri cu oregano uscat si pisat 1 lingurita cu sare 1 lingurita rasa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Culoarea, gustul si esenta Italiei sunt cuprinse in aceasta salata desavarsita prin simplitate. Insalata Caprese sau salata a la Capri, preparata in culorile tricolorului statutui peninsular verde, alb, rosu e considerata adevaratul simbol al bucatariei italiene. Numita pe alocuri, din ratiuni ce tin de orgolii regionale, salata Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico , salata Caprese are o cerinta esentiala pentru o reusita garantata: ingrediente proaspete si de buna...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bustrengo este o prajitura delicioasa originara din zona Romagna. - 100 gr. fana de malai - 200 gr. faina obisnuita - 100 gr. firimituri de paine - 200 gr. zahar sau miere - 3 oua - 500 ml lapte - 100 gr. stafide - 100 gr. smochine taiate feliute - coaja de la o lamaie - coaja de la o portocala - 500 gr. mere decojite si taiate feliute - 60 ml ulei de masline - 1 lingurita sare Amestecati cele doua feluri de faina, firimiturile de paine, ouale intregi si uleiul, apoi incorporati laptele. ...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Încalzeste cuptorul si topeste untul într-o tigaie adânca, în care pui apoi usturoiul, ciupercile si ceapa, taiate marunt. Dupa trei minute, adauga faina si amesteca pâna când sosul de ciuperci se închide la culoare. Toarna încet laptele si amesteca pâna când compozitia devine legata, apoi adauga condimentele. Lasa compozitia deoparte si fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge apa. Asezi un strat de sos de ciuperci pe fundul unei tavi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge carnea cu vin rosu, si lasa totul pe foc, sa fiarba inca 15 minute. Potriveste de sare si piper. Unge o tava, care merge la cuptor, cu unt. Aseaza carnea rumenita, cu tot cu sos, intr-un strat uniform, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro