retete italiane
Pagina 3 din 5
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt.Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine.Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt.Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza.Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... imediat . Sunt atat de buuuuuuuneeeeeee ! :) Meniu italian de vara ! Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit. Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini. Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! :) Am primit un iepuras...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
4 bucati file din piept de pui, o mozarella , 3 rosii, oregano, ulei de masline, lamiie, sare, piper, unt pentru prajit Mod de preparare: Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamiie. Se intorc pe ambele parti pana sunt aproape gata. Rosiile se taie felii se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano. Se aseaza doua-trei felii de rosii pe fiecare gratar de pui si se acopera cu o felie de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am vrut sa fac paste zilele trecute, ca sa le am in casa pentru zilele cand ni se face pofta. Fiind vorba de o cantitate mai mare, l-am rugat pe Umberto, proprietarul restaurantului Ciao Bella de la noi din sat, sa ma lase sa ma folosesc de sculele de la el din bucatarie. Claro che si! Si iata-ma eu inarmata cu faina si cu oua, ascultand atenta la Umberto cum imi da instructiuni: pui faina toata in malaxor, dar ouale le adaugi unul cate unul, dupa ce le-ai spart intr-o ceasca. Ca sa fii...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
O supa crema de rosii cu arome distincte italiene, dulce acrisoara, picanta si parfumata, servita cu ravioli umpluti cu branza. O adevarata sarbatoare de vara. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 800 grame passata de rosii (pulpa de rosii decojite) 2 cani supa de pui 1 ceapa medie 1 ardei iute 2 linguri de unt 2 linguri de faina 1 lingura frunze de busuioc tocate 300 grame ravioli Preparare: Curatati ceapa si tocati-o. Indepartati semintele ardeiului si tocati-l. Topiti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pulpele dezosate de curcan sunt predispuse pentru a se transforma intr-o friptura delicioasa. In combinatie cu gusturile italiene de usturoi si rozmarin, stropite cu ulei de masline si pudrate cu praf de chili, curcanul se transforma intr-o friptura excelenta. Portii: 4 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,4 kilograme pulpa de curcan dezosata 6 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingura rasa fulgi de chili sau boia de ardei iute (optional) 4 linguri ulei de masline 150 ml vin...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
6 oua, 6 linguri de telemea, 100 gr.sunca, 2 buc. rosii mari, 2 linguri de unt netopit, putin sos picant, patrunjel verde, sare, piper Mod de preparare: Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele parti, apoi, fiind inca in tigaie, se acopera omleta cu verdeata tocata, cu sos picant si sunca taiata in cuburi mici. Deasupra se pun rondele de rosii, apoi felii de branza. Se lasa citeva minute la cuptor sa se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta excelenta pentru a pregati cotletele de miel, cu gusturi proaspete, mediteraneene: ulei de masline, lamaie, usturoi si rozmarin. Pregatiti aceste cotlete pentru iesirile la iarba verde sau pentru un gratar in familie. Portii: 2 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 3 crengute de rozmarin 3 catei de usturoi sare piper Preparare: Preparati marinata: Curatati si pisati usturoiul. Extrageti zeama...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Prea putin folosit la noi, dar deja prezent in majoritatea supermarketurilor, feniculul este perfect pentru garnituri sau gustari deosebite. Reteta de mai jos, simpla dar satioasa, scoate in evidenta aroma proaspata, ce aduce a anason, a feniculului. Portii : 3 Timp de preparare : 50 de minute Ingrediente : 3 bulbi de fenicul 10 linguri de parmezan ras 100 grame unt sare si piper Preparare : Indepartati foile exterioare ale feniculului si taiati-l in 2 pe lungime. Taiati frunzulitele verzi si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Unul dintre cele mai populare sosuri italiene, marinara, isi trage numele si faima din porturile din sudul Italiei. Amestec simplu de ingrediente proaspete, de baza, sosul marinara se poate combina in fel si chip cu carne, peste si fructe de mare, ciuperci samd. Midiile in sos marinara sunt o combinatie clasica si se pot consuma ca atare sau cu paste. Portii: 2 Timp de preparare: 30 Ingrediente: 500 de grame carne de midii 1 cutie de rosii in bulion 1 pahar vin alb sec 2 linguri de ulei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se pune la fiert cu putina sare cam 3/4 l apa si o lingurita ulei. Cand da in clocot se adauga malaiul (grisat) ca pentru o mamaliga obisnuita. Cand mamaliga e gata se adauga cascavalul taiat cubulete. Se amesteca bine. Separat se taie carnatii rondele si se prajesc in tigaie fara grasime (teflon). Se amesteca mamaliga cu untul topit si cu carnatii prajiti. Se serveste imediat cu muraturi sau cu salata si poate fi un singur fel la masa de pranz deoarece este satioasa. - 200 g malai, de doua...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa stea presarat cu sare 5 min. Se curata morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subtiri, se pun intr-o oala, se adauga sare si boabe de piper si se acopera cu vin alb. Se fierbe zarzavatul 20 min., dupa care se pun scrumbiile intregi si se fierb impreuna cu zarzavatul inca 20 min. Se scot si se pun pe un platou usor adancit, si se inconjoara cu sos de ciuperci. Sosul se prepara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele parti, apoi, fiind inca in tigaie, se acopera omleta cu verdeata tocata, cu sos picant si sunca taiata in cuburi mici. Deasupra se pun rondele de rosii, apoi felii de brinza. Se lasa citeva minute la cuptor sa se gratineze. Omleta se serveste cit este fierbinte. - 6 oua, 6 linguri de telemea, 100 g sunca, 2 buc. rosii mari, 2 linguri de unt netopit, putin sos picant, ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe orezul, se scurge si se pune intr-un vas pentru salata. Se adauga morcovul taiat cubulete, ardeii si maslinele. Se pune tonul din conserva si se adauga putin ulei si sare. Optional se pot adauga si 2 oua fierte, taiate marunt. Se da putin la rece si apoi se serveste. - Orez, masline, o conserva de ton, 2-3 morcovi, 2 ardei grasi, ulei, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe orezul,se scurge si se pune intr-un vas pentru salata. Se adauga morcovul taiat cubulete, ardeii si maslinele. Se pune tonul din conserva si se adauga putin ulei si sare. Optional se pot adauga si 2 oua fierte, taiate marunt. Se da putin la rece si apoi se serveste. - Orez, masline, o conserva de ton, 2-3 morcovi, 2 ardei grasi, ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... 1 chirivia 1/4 pimiento rojo 2 pimientos verdes italianos 6 champinones 4-5 cucharas aceite virgen de ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
... , 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Presaram ossobuco cu sare si piper, apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de pe ele. Prajim ossobuco in uleiul incins, pe ambele parti, pana sunt usor rumene. Le scoatem din tigaie. Adaugam untul in tigaie si apoi legumele (ceapa, telina, morcovul) taiate cubulete mici. Le calim un pic pana se inmoaie. Adaugam vinul si fierbem cca 2 minute sa se evapore alcoolul. Adaugam carnea inapoi in tigaie, adaugam dafinul, cimbrul, ienibaharul, rosiile rupte cu furculita si supa (poate fi si supa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru început pregatim umplutura. Decongelam spanacul într-o craticioara cu putina apa sau la cuptorul cu microunde (daca folosim congelat) sau îl oparim (daca folosim proaspat), dupa care îl lasam sa se racoreasca. Când a ajuns la o temperatura decenta sa punem mâna pe el, îl stoarcem bine, bine si apoi îl taiem grosier. Speck-ul îl taiem fâsii nu tocmai micute, dupa care îl punem peste spanac, desfacând manual feliutele, caci altfel vor ramâne garantat gramada. Mai amestecam...
Reţetă de pe retete.eva.ro