Cauta in 21.294 retete
Se curata merele, se dau pe razatoarea mare si se calesc împreuna cu zaharul si scortisoara. Apoi se da la racit. Pâna se raceste ne ocupam de luat. Într-un castronel punem drojdia sfarâmata cu 2 lingurite de zahar, putina apa calduta si amestecam bine. Pe deasupra punem o lingura de faina si lasam la crescut. Dizolvam zaharul în apa calduta si adaugam peste faina. Apoi punem razatura de la o lamâie, zaharul vanilinat, drojdia crescuta, margarina si le amestecam pâna se omogenizeaza...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga ouale, un praf de sare, restul de lapte, faina cat cuprinde (cca 400g) si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la crescut. 2. Ceapa se taie pestisori, iar dovlecelul necuratat de coaja se taie rondele. 3. Legumele taiate se calesc in ulei pana se inmoaie putin, se adauga sunca afumata taiata bucatele. Se iau de pe foc si se potriveste gustul de sare si piper. Eu am taiat cateva rondele de morcov, dovlecel, ardei, ceapa si le-am...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fie ca iti doresti sa tii intreg Postul Pastelui, fie ca preferi sa consideri aceasta perioada de purificare spirituala drept o simpla cura de detoxifiere primavaratica, cert este ca toate gospodinele se orienteaza, pana la sarbatoarea Invierii, spre preparate si meniuri usoare, fara ingrediente de origine animala. Si, de ce sa nu recunoastem, postul reprezinta o excelenta ocazie de purificare sufleteasca si trupeasca, in acelasi timp. Dupa atatea mese grele si imbelsugate din timpul iernii,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie merele felii, lamâia si ceapa în 4, zdrobeste usturoiul si amesteca-le pe toate cu uleiul de masline si condimentele. Pregateste doua tavi cu hârtie de copt si distribuie în mod egal legumele în ele. Puiul se freaca cu uleiul ramas de la legume, adaugându-se jumatate de lingurinta de sare si înca jumatate de piper. Bucatile de pui se pun printre legume si se lasa 10 minute la cuptor. Dupa 10 minute se întoarce puiul si se mai lasa înca pe atât. Se scoate tava si se introduce...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Azi la pranz...ce avem? Hmm...niste aripioare crocante, fara grasimi, bunee-bunee, suculente. Poftiti de va serviti! Asadar ingrediente : 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 gr pesmet 1 lingurita boia (iute, dar eu am pus dulce, pentru ca am un soricel mititel care gusta de toate si nu-i prieste bine iuteala :P) 2 lingurite seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4 linguri ulei Astfel ca, dragilor, aprindeti cuptorul la treapta 6 sau 200C, in functie de felul ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Iti doresti sa mananci ceva bun, satios, care sa fie apreciat de familie si prieteni deopotriva? Avand diferite umpluturi - carne, ciuperci, smantana sau mirodenii, tarta se transforma intr-o gustare delicioasa atunci cand nu dispui de timpul necesar pentru a lua masa. Totodata, fie ca doresti sa le servesti in timpul unei cine alaturi de familie, ca aperitiv, fie ca le pregatesti pentru un picnic, tartele nu au cum sa-ti iasa decat delicioase. Nu te lasa influentata sau descurajata de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
ZIUA I Pranz: 1. Bors de dovlecei Mod de preparare: fierbe 2-3 dovlecei taiati cubulete in putina apa cu un varf de cutit de sare. Strecoara-i si fierbe in zeama 3-4 fire ceapa verde tocata si 2 linguri de orez. Cand s-a fiert orezul pune dovleceii, 1 cana de bors fiert separat, verdeata tocata si mai da-le intr-un clocot. Stinge focul si presara patrunjel verde. 2. Mamaliga cu ciuperci Mod de preparare: caleste 150 g ciuperci taiate cu un catel de usturoi tocat, o lingurita de ulei de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... votarea la concursul FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE si se va desfasura pana ... aici: pt categoria celor mai gustoase mancaruri romanesti: http://www.gustos ... /voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/mancaruri-traditionale-romanesti pt categoria ... /voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/torturi pt categoria celor mai ... /voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/dulciuri-diverse pt categoria celor ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Preîncalzeste cuptorul, unge o tava cu putin ulei sau pune foaie de copt. Înfige pe frigarui crevetii si jumatatile de felii de lamâie. Introdu crevetii la cuptor pentru 5-7 minute, pâna când acestia devin roz si tari. Se topeste untul într-o tigaie la temperatura medie. Se adauga sucul de lamâie, usturoiul, oregano, cimbrul si busuiocul si se lasa pe foc aproximativ aproximativ 2 minute pâna când aromele se îmbina. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Serviti imediat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... (carnea acestui peste este foarte gustoasa si nu are oase multe ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... (cea galbena este cea mai gustoasa), 300 gr sunculita afumata - tocata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... (cea galbena este cea mai gustoasa), 300 g sunculita afumata - tocata marunt ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin. Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui.Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care se doreste sa se serveasca salata si se stropeste cu 1/3 din dressing. Deasupra de paine se pun bucatele de peste afumat fara piele (dupa preferinta pestele se taie sau se rupe, eu l-am rupt in bucati)....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Indicat este sa cumparati filet de peste, verificati sa nu aiba oase, si taiati in bucati medii si lasati deoparte. Intr-un vas, puneti berea, faina si amidonul, apoi amestecati bine pana nu mai sunt cocoloase. Berea ajuta sa se umfle frumos cand se va praji si amidonul ajuta sa se lege frumos compozitia si nu va fi tare crusta. Lasati compozitia cca o ora la frigider. Intr-o farfurie, puneti putina faina( ajuta sa se lipeasca mai bine compozitia), trecem pestele intai prin faina, apoi punem...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru inceput, se pregateste dressingul, amestecand omogen zeama de lamaie, mustarul si uleiul de masline extravirgin. Se prajeste painea (la toaster sau pe plita), apoi se freaca bine cu catelul de usutori, sa se imbibe cu aroma lui. Painea se taie in cubulete si se pune in farfuria in care se doreste sa se serveasca salata si se stropeste cu 1/3 din dressing.Deasupra de paine se pun bucatele de peste afumat fara piele (dupa preferinta pestele se taie sau se rupe, eu l-am rupt in bucati)....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de simpla si atat de gustoasa, numai buna pentru o zi de ... : si extra parmezan pentru pofticiosi: O zi gustoasa de toamna va doresc ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... autentic "mozzarella melanzano", o teribil de gustoasa asociere intre branza traditionala a italienilor ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... sunt pline de mancaruri foarte gustoase ( FARFURIE PESTE FARFURIE ) si aranjate ... aranja o masa cu multe bucate gustoase. Nu importa, e nunta sau cumatrie ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... foarte usor de facut si gustoasa si pufoasa Pontul mi l-a vandut ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com