Cauta in 19.009 retete
Reteta de bame grecesti este pentru 2 portii. Fiecare portie are 9 g. de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Grecii adora vinetele. Daca incerci aceasta reteta, le vei adora si tu! Ingrediente : patru vinete mari, doua linguri zeama de lamaie, o ceapa mare, 500 grame carne tocata de vita, doua linguri de pesmet, doua oua, sare, piper, patru-sase rosii mari si coapte, cimbru proaspat, o mana de masline negre (dar fara samburi), o cana de vin, doi catei de usturoi, ulei, o cana de suc de rosii,100 grame telemea putin sarata si uscata (ca sa poata fi rasa). Preparare: Taie fiecare vanata in doua, pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In cazul in care doresti sa gusti ceva mai consistent, care sa nu fie dulce, poti incerca sa prepari aceasta reteta de oua umplute. Ingrediente si cantitati: 6 oua fierte tare; 1/4 ceasca branza feta; 6 masline mari verzi; 1/4 ceasca de maioneza; 1/2 lamaie; praf de oregano. Sfatul Eva: Cauta in supermarket o varianta de maioneza degresata! Mod de preparare: 1. Taie ouale pe jumatate si indeparteaza tot galbenusul, pastrand doar albusul. 2. Amesteca maioneza cu branza feta maruntita si cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 gr. cartofi, 1 buc. ceapa, un fir de praz, 1/2 l lapte, o lamiie, 100 gr. smantana, sare, crutoane Mod de preparare: Cartofii, curatati, spalati si taiati, se fierb intr-un litru de apa cu sare impreuna cu ceapa si prazul marunt taiate. Cind cartofii sunt fierti si se sfarima, se trece totul prin sita, se adauga laptele fiert si se stoarce lamiia. Pentru crutoane, se taie in cuburi felii de piine alba si se rumenesc in cuptor. Mod de servire Inainte de a o servi se drege supa cu smantana
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... rosii, imbatat de aroma mirodeniilor grecesti, ce-si tradeaza aici provenienta ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copti cu mustar la cuptor, are ca origine nu Franta, asa cum probabil ne-am astepta, ci Grecia, o tara suprinzator de iubitoare de mustar. Inevitabil mustarului i se alatura uleiul de masline si oregano pentru a realiza o garnitura excelenta pentru friptura de porc sau pui dar, mai ales, de miel. Portii: 4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 1 kilogram de cartofi 1 lingura de ulei de masline 3 linguri de mustar galben 3 catei de usturoi...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... vinetelor. Chiftelute de vinete Vinete grecesti Tocanita cu vinete in stil ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... timp! Iata sugestiile noastre: Oua grecesti Sos "de inghetata" Sandvisuri cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... o buna parte a culturii si bucatariei grecesti. In secolul XIX nu exista ... ingrediente de baza, specifice bucatariei grecesti si atat de dragi grecilor ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... nu doar in largul coastelor grecesti ci si in cuptoarele grecilor ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , cu legume de sezon? Vinetele grecesti sunt preparatul ideal. Le poti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Frigaruile de pui grecesti nu sunt, cel putin aparent, cu nimic ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Souvlaki , frigaruile grecesti din carne de porc, vita, miel, pui si ... proaspat macinat pentru servire: 2 lipii grecesti (pita) 1 ceapa mare 2 rosii cartofi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sosul tzatziki Amesteca într-un bol iaurtul cu castravetii cubulete, uleiul de masline, zeama de lamâie si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga mararul si amesteca. Frigaruile de pui Într-un bol mic, amesteca iaurtul, zeama si coaja de lamâie, oregano, pudra de usturoi si boia. Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt si lamâie, acoperind carnea pe toate partile cu sos. Înfige fiecare felie de piept de pui pe betele pentru frigarui, întepându-le pe o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ce parere aveti de un gratar vegetarian? La noi gratarul din legume este pe primul loc in preferinte, dupa care urmeaza cel din carne. Vinete, dovlecei, ardei, ceapa sau alte legume care se preteaza a fi preparate la gratar sunt printre preferatele noastre.Pe langa ca sunt mancaruri gustoase, sunt si sanatoase. Si de multe ori, cum este cazul vinetelor, nu trebuie nici o garnitura langa ele. Un sos cu ulei de masline si usturoi sau cu iaurt este suficient. Ingrediente pentru 2 persoane: - 1...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Sosul tzatziki Amesteca într-un bol iaurtul cu castravetii cubulete, uleiul de masline, zeama de lamâie si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, adauga mararul si amesteca. Frigaruile de pui Într-un bol mic, amesteca iaurtul, zeama si coaja de lamâie, oregano, pudra de usturoi si boia. Într-un alt vas, pune peste feliile de pui amestecul de iaurt si lamâie, acoperind carnea pe toate partile cu sos. Înfige fiecare felie de piept de pui pe betele pentru frigarui, întepându-le pe o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Din acest motiv, chiftelele marinate grecesti ( Soutzoukakia ) nu seamana nici la ... turcesti. Pentru ca in chiftelele grecesti marinate se intalnesc mirodeniile Orientului ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , pentru ca imi plac branzeturile grecesti, am preparat aceasta tarta savuroasa ... Feta masline Kalamata 7-8 gogosari micuti grecesti umpluti cu feta condimentati( iuti ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la temperatura normala-medie-pina se fac aurii-maronii. Se scot, se asaza pe platou, se pune miere deasupra si scortisoara. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava adanca se asaza in straturi mararul, patrunjelul si tarhonul (spalat, fara a fi tocat). Deasupra se pun stavrizii, cap la coada, in rand, apoi se toarna vinul amestecat cu ulei si apa, mirodeniile si sarea. Tava se acopera cu un capac si se da la cuptor, unde se lasa cam 35-40 minute. Se scoate cu grija pestele, se aranjeaza pe un platou, deasupra se toarna sosul din tava, strecurat. Se serveste cald, cu cartofi fierti, sau rece, cu salata verde. - 1,5 kg stavrizi, 300 ml vin alb,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro