Cauta in 20.697 retete
... , sarat, rulat si uscat, ce poate fi cumparat din bacaniile italiene ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... aveti posibilitatea, alegeti vinurile frantuzesti, italiene, unguresti sau, de ce nu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
...  e considerata adevaratul simbol al bucatariei italiene. Numita pe alocuri, din ratiuni ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Saltimbocca alla romana este cea mai buna dovada a faptului ca retetele bune fac istorie! Pentru ca nu doar romanii au facut istorie ci si mancarurile lor. Culegerea de retete a patricianului Marcus Gavius Apicius sta marturie in acest sens. Dar parca si mai palpabila este o portie de saltimbocca alla romana, combinatie de carne de vita, sunca si salvie, intr-un sos dens de vin . Un snitel natur sau o friptura la tigaie cu un insolent gust de salvie. Numele retetei, de arunca in gura, ne...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Numele acestei prajituri, originara din cea mai saraca zona a Venetiei medievale, locuita de cei porecliti nicotti , spune cam totul despre originea sa modesta si simplitatea ingredientelor ce o compun. Lista ingredientelor aminteste de budinca de paine, cu care are in comun majoritatea ingredientelor, forma sa aduce cu un pandispan sau un sufleu, iar gustul sau va va duce cu gandul cu siguranta la o prajitura cu branza. Asadar, o prajitura economica, generoasa in satisfactii. Incercati macar...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... impreuna cu sosul. Urmati sfatul italienilor si preparati pastele "al dente ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... , cu riscul de a primi influente italiene - predominant siciliene -, spaniole, nord africane ... din bucataria malteza au aluzii italiene. Mqarrun il-Forn (macaroane la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de iarna cu gusturi proaspete, italiene, care necesita doar o mana de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele mai cunoscute branzeturi italiene, Gorgonzola, este o branza fementata moale produsa din lapte de vaca si inobilata cu mucegai albastru (penicilinum gorgonzola). Specifica regiunii italiene care-i poarta numele, faima branzei Gorgonzola s-a extins in toata Europa fiind apreciata in combinati cu paste, pizza, fripturi de vita sau pui sau consumata ca atare, ca desert, alaturi de alte branzeturi si fructe. Gorgonzola are o consistenta cremoasa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta ce cucereste prin simplitate si rafinament. Dolvecei si rosii uscate la soare, totul sotat usor intr-un ulei infuzat cu usturoi si ardei iute. Paste minunate pentru serile de vara, ideale inainte de un vin rosu. Portii: 2 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 250 grame linguini (sau alte paste lungi  spaghetti, tagliatelle etc) 1 dovlecel 12 rosii uscate la soare 3 catei de usturoi 1 lingurita fulgi de ardei iute (optional) 4 linguri ulei de masline extravergine parmezan ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... dupa cum doriti. [tip]Bucatarii italieni recomanda fierberea pastelor uscate al ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Unite, chiar in randul comunitatilor italiene din New York. In fond ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... di Trevi. In majoritatea filmelor italiene, lumea sta pe treptele care ... apreciat ca toti chelnerii erau italieni si ne-au spus cate ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... venetienilor. Iata o reteta de spaghetti italiene cu ingrediente grecesti: feta, dovlecel ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , turci si tatari, englezi si italieni, remarcabili prin spiritul deosebit si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... multe modalitati de clasificare a pastelor italiene, dar cele mai intalnite sunt ... rosii. Valabil pentru toate pastele italiene, exista variante mai mari/groase ... (paste umplute) Prezente pe mesele italienilor inca din secolul XIV, pastele ... __________________________________________________________________________ Varietatea tipurilor de paste italiene nu se opreste doar la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bruschetta con funghi porcini (tartina cu hribi) este o gustare calda cu adevarat speciala. Gustul unic al hribilor sotati in unt, aromati cu usturoi si verdeata, fac din aceasta tartina o delicatesa exceptionala. Portii: 2 Timp de preparare: 10 minute Ingrediente: 100 grame hribi 2 catei de usturoi 1 lingura de unt 1 lingura verdeata (patrunjel si/sau marar) 2 felii de paine sare piper Preparare: Curatati usturoiul si pisati-l. Tocati verdeata. Curatati si taiati ciupercile julienne sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . Pastele si parmezanul sunt specifice italienilor, dar le folosim frecvent si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... italiana) au aparut in comunitatea italienilor din New York in secolul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Risotto nu e doar numele generic al orezului in italiana (din riso ) ci un mod unic si distinct de a-l prepara. Dens, cremos, risotto-ul nu se poate confunda nici cu orezul asiatic  uscat si desfacut bob cu bob  si nici cu pilaful pentru ca, in ciuda aparentelor, sub aspectul cleios si lipicios se ascund boabele de orez cu miez al dente. Principala caracteristica a unui risotto este fierberea prelungita a boabelor de orez scurt si rotund  Arborio , Carnaroli sau Vialone Nano  prin...
Reţetă de pe www.cevabun.ro