Cauta in 16.218 retete
1.Taie pestele în bucati, stropeste-le cu lamâie si presara sare. Asaza-le într-o tava, toarna 100 ml de ulei si lasa la cuptor sa se patrunda bine. 2.Separat, înabusa ceapa în restul de ulei. Adauga faina dizolvata în 100 ml de apa. 3.Pune rondele de morcov si usturoi, cubulete de rosie si ardeiul iute tocat fin. Toarna pasta de rosii dizolvata într-un litru de apa calduta. 4.Da sosul în câteva clocote, dupa care pune-l peste bucatile de peste si baga la cuptor. Spre final,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se intampla lucruri suspecte in bucataria mea! Duminica am scos din congelator niste oase de pui (cele ramase de la puiul manastiresc) ca sa fac o supa buna pe ele pentru niste cartofi boulangere. Cand s-a dezgetat, am taiat zarzavatul si urma sa pun puiul la fiert. Doar ca am deschis punga cu carnea si stupoare, acolo nu erau oasele de pui ci oasele de miel ramase de la gyros si pe care am avut inspiratia sa las un pic de carne. Dar nu asta este lucrul suspect, ci faptul ca punga cu oasele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , piper, 100 ml vin alb sec, 100 g masline negre (fara samburi ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... smintina, 200 ml vin alb sec, 1/2 l supa in care a fiert pestele ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... iute dupa gust), vin alb sec. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie caracatita in bucati mici. Se caleste in ulei de masline aproximativ 10 minute, amestecind constant. Se adauga ceapa, sarea, dafinul si vinul. Se acopera vasul cu un capac, se lasa 15 minute, amestecind din cind in cind. - 500 g caracatita, 4 lingurite ulei de masline, 2 cepe mari, taiate julien, sare, piper, o frunza dafin, 50 ml vin alb sec. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Într-o tigaie adânca puneti ulei de masline la încins. Pregatiti cozile de creveti (daca folositi creveti congelati, decongelati-i înainte si înlaturati surplusul de apa) si puneti-le în tigaie la rumenit. Crevetii se înrosesc când sunt gata. Întoarceti-i din când în când pentru a se face uniform. Dupa ce crevetii s-au rumenit, adaugati usturoiul tocat si amestecati. Adaugati rosiile tocate cuburi si lasati putin la fiert sa lase rosiile zeama. Separat, puneti pastele la fiert...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Presaram ossobuco cu sare si piper, apoi le trecem prin faina. Scuturam excesul de pe ele. Prajim ossobuco in uleiul incins, pe ambele parti, pana sunt usor rumene. Le scoatem din tigaie. Adaugam untul in tigaie si apoi legumele (ceapa, telina, morcovul) taiate cubulete mici. Le calim un pic pana se inmoaie. Adaugam vinul si fierbem cca 2 minute sa se evapore alcoolul. Adaugam carnea inapoi in tigaie, adaugam dafinul, cimbrul, ienibaharul, rosiile rupte cu furculita si supa (poate fi si supa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se amesteca toate ingredientele, iar la servire se pot adauga cuburi de gheata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Topeste untul într-o tigaie mare. Presara sare si piper pe somon si soteaza-l timp de 4 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Transfera somonul pe un platou, acopera-l si tine-l la caldura. Lasa tigaia pe aragaz, la foc mare, si adauga vinul peste untul în care ai sotat somonul. Adauga usturoiul tocat marunt si restul ingredientelor. Lasa sosul pe foc timp de 5-7 minute, pâna ce îsi reduce volumul la jumatate si se îngroasa putin. Serveste somonul peste care adaugi sosul de portocale.
Reţetă de pe retete.eva.ro
.Bucatile de peste se mai subtiaza daca fileurile sunt mai grosute,apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Castravetii se feliaza cat mai subtire posibil apoi se aseaza felie langa felie,pe bucatile condimentate de peste.Se pune in capat si cate un bastonas de cascaval apoi se ruleaza cu grija si se prinde cu scobitoare,in asa fel incat sa nu se desfaca. 2.Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tavita potrivita ca marime,unul langa altul,ridicate(nu asezate pe orizontal),apoi se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata ceapa verde de radacini si înjumatateste-le pe lungime. Pune-o la cuptor timp de aproximativ 10-15 minute la foc mediu pâna când se înmoaie si devine frageda. Între timp, pune pe foc o tigaie cu ulei de masline si adauga cartofii taiati cuburi, sare si pieper. Lasa-i pe foc pâna se înmoie, aproximativ 10 minute. Adauga apoi vinul alb, se amesteca un minut, dupa care se pune si supa. Se lasa amestecul sa fiarba, dupa care se lasa la foc mic si se mai adauga sare daca mai e...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru spaghetti cu sos de rosii si carnati pisam usturoiul si tocam ceapa marunt, apoi le punem la prajit in putin ulei pentru 3 minute. Adaugam carnatii (taiati in bucati de 1cm-1,5 cm) si patrunjelul tocat marunt si amestecam. Turnam o jumatate de pahar de vin si lasam sa se evapore, dupa care adaugam si pasta de tomate, putina apa si mai lasam 20-25 de minute ca sa se formeze sosul. Potrivim de sare si piper. Sosul se amesteca cu spaghetele si se servesc cu telemea de oaie rasa deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spalati pulpele de pui, condimentati-le si puneti-le intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Rumeniti-le pe ambele parti.Adaugati vinul, putina apa si puneti capacul sa fiarba la foc mic. In acest timp ardeii sunt in cuptor si se coc. Dupa ce s-au copt, ii curatati de pielita si le indepartati samburii. Nu spalati ardeii copti pentru se pierde aproape tot sucul lor. In final ii taiati bucatele. Mancarea de ardei copti cere putina ceapa tocata, calita in putin ulei. Cand ceapa e rumenita se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de prepararare: Puneti la fiert spaghetele în apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Într-o tigaie su pune smântâna lichida cu galbenusul de ou, parmezanul razuit, vinul, somonul, sare si piper dupa gust. Se fierbe câteva minute pâna se leaga sosul. La sfârsit, când se opreste focul, se aduga patrunjelul. Acest sos se amesteca cu spaghetele. În farfurie se poate adauga parmezan, dupa gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbeti pastele in apa clocotinda cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Incingeti uleiul si prajiti fileurile de somon, timp de 3 minute, pe fiecare parte. Presarati sare si piper, apoi indepartati pielitele si desfaceti in bucati cu ajutorul unei furculite. Intre timp, preparati un sos din smantana, vin, la care adaugati sucul de la 1/2 lamaie. Fierbeti la foc mic timp de 2 minute. Scurgeti pastele si turnati sosul deasupra. Amestecati cu somonul, presarati mararul proaspat,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pestele si se spala bine.Legumele spalate si taiate felii.Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele.Pestele il condimentam cu sare si piper si delikat il punem peste stratul de morcovi.In interior asezam jegumele taiate fasii restul legumelor impreuna cu o feliuta sau doua de lamaie le asezam pe deasupra pestelui si pe langa el, il dam la cuptor pentru 30 minute fiind stropit cu vin ,eu pun folie de aluminiu pentru 10 minute apoi il las fara ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Calim ceapa cu usturoiul în uleiul de masline pentru 1-2 minute. Adaugam morcovul si amestecam. Dupa 1-2 minute adaugam carnea de vitel tocata cu un cutit în bucati cât mai mici. Amestecam bine si lasam pâna carnea se rumeneste usor. Adaugam apa si lasam sa fiarba pentru 5 minute. Adaugam rosiile taiate din conserva, sucul de rosii, pasta de rosii, busuiocul si oregano, vinul rosu, frunza de dafin si mierea. Amestecam bine si fierbem sosul pentru 15 minute, amestecând ocazional....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune sarea, piperul, pudra de usturoi, boia, cimbrul, parmezanul, pesmetul si patrunjelul într-o punga rezistenta. Adauga bucatile de pui si agita pentru ca puiul sa fie bine învelit în compozitie. Unge cu ulei o tava pentru friptura si asaza bucatile de pui în ea. Stropeste-le cu untul topit. Pune tava neacoperita la cuptor si lasa timp de 45 de minute, la 175 grade Celsius. Scoate din cuptor, toarna vinul alb peste friptura, acopera tava cu capac sau folie de aluminiu si mai lasa înca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata si se taie castravetii cubulete. Se pun într-un blender castravetii împreuna cu un catel de usturoi, iaurtul, laptele, vinul alb si menta. Se mixeaza pâna se obtine o pasta fina. Se potriveste cu sare si piper, apoi se adauga uleiul de masline, zeama de lamâie si mararul, dupa care se mixeaza din nou. Supa se serveste bine racita, ornata cu marar proaspat si câteva frunze de menta.
Reţetă de pe retete.eva.ro