Cauta in 18.725 retete
... a doua zi. Eu am servit raciturile cu sfecla rosie si hrean ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se cojesc polonezii (sau crenvustii), se taie in doua (pe lung ... si ceapa. Apoi se adauga polonezii si se calesc putin. Se ... cate-o lingura de smantana. - 400 g polonezi sau crenvusti mai grosi, 100 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de colindat... multe piftii sau racituri de degustat, insa nu ca ... sa ma laud, dar piftii (racituri) ca la noi acasa nu ... calitate. Pentru cele mai miraculoase racituri, avem nevoie de: - 7 picioruse de ... ). Se toarna in forme, cu polonicul si se da la rece ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... sacrifice calitatea in favoarea cantitatii, polonezii sunt foarte mandri de traditia ... incheie cu o varietate de deserturi, polonezii exceland atat in prepararea cat ... stropita bine cu alcool. Specialitatile poloneze Bucataria poloneza este grupata pe ... supa (zupa) foarte iubita in Polonia este zurek, o supa fierbinte, groasa ... stafide sau gemuri. Kielbasa, carnatii polonezi, sunt diferiti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... (aspicul), cunoscuta regional si ca racitura sau aitura (aluzie directa la ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Piftia de porc, numita regional racituri sau aituri (de la usturoi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . E vorba de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone ... zeama se va tulbura si raciturile nu vor mai fi limpezi ... acestea se strecoara zeama cu polonicul, foarte incet. Se da totul ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Un covrig ... cam polonez Mi-a spus alaltaieri, citez: ,,..." Haha, evident, glumesc. Covrigii fac cu ochiul, nu vorbesc. INGREDIENTE pentru aluat 300 g faina 150 ml lapte 10 g drojdie uscata 50 g unt la temp camerei 80 g zahar 2 pliculet zahar vanilat 1 ou 1 praf de sare pentru uns aluatul 100 [&] Post-ul COVRIGI POLONEZI CU UNT SI MIERE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Aceasta ciorbita uimeste mai ales prin culoare, data de o sfecla rosie. Incepeti prin a fierbe aproximativ 1 kg de carne de pui , sarati si spumati. Adaugati apoi 300 gr. de sfecla rosie , 300 gr. de varza alba, 500 gr. cartofi, 100 gr. morcovi, 300 gr. conopida si o ceapa. Dupa ce au fiert legumele, adaugati si borsul si eventual (daca doriti) si pasta de tomate. Eu una nu am pus pentru ca mi-a fost mila sa stric culoarea frumoasa data de sfecla rosie. E o ciorba acrisoara, ideala pentru ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1/2 carne de vitel sau de porc, fara oase, 150 g unt, 1 ceapa, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, 1 cescuta de vin alb, 1/2 kg cartofi, gogosari Mod de preparare: Se bat bine snitelele, se da sare si piper si se prajesc in unt cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se scot apoi si se tin la cald. Se stinge sosul cu vin si se toarna peste snitele. Mod de servire Se servesc cu cartofi fierti si cu gogosari
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Adica piftie fusion, sau combinata, sau din mai multe feluri de carne, sau cum vreti voi sa-i spuneti. Ideea e ca a iesit excelenta si o sa va dau si voua reteta sa vedeti ca am dreptate. Ingrediente: - jambon de porc (merg si picioare, urechi, bla-bla, dar ieri n-am gasit) - tacamuri de curcan - tacamuri de pui - foi de dafin - piper boabe - usturoi - sare Mod de preparare: Se spala, curata etc. tacamurile iar jambonul se parleste un pic (daca nu e deja parlit si curatat de la macelarie), se...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea, se taie, alegand bucatile potrivite pentru piftii. Se pune apa sa fiarba si cand da in clocot, se pun labele si capul, apoi bucatile pe rand, nu odata, pentru ca zeama sa nu iasa tulbure. Se ia spuma, se adauga putina sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana sunt gata, fara sa se sfarame camea. Se scot labele si capul, iar bucatile de pasare se asaza in farfurii. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este destul de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa ce zeama...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos de oua si unt. Bucatile de peste fiert se pun pe un platou, se garnisesc cu cartofi fierti. Se toarna deasupra sosul sau se serveste separat in sosiera. - 500 g salau, zarzavaturi, cartofi, sos de oua cu unt. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Piftiile se pot face din picioare si din urechi de porc, de asemenea din picioare de vitel. Mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, doua picioare de porc si doua de vitel, bine spalate si curatite. Se lasa sa fiarba descoperite, la foc mic, si din cand in cand se ia spuma. Se sareaza. Sant gata atunci cand carnea se desface usor de pe os. Se scot oasele inainte de a se raci si se asaza carnea in farfurii. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata, se spala si se fierbe pestele cu morcovul, ceapa, patrunjelul si ienibaharul. Cind este fiert se lasa sa se raceasca putin in zeama, apoi se scoate si se curata de oase cu atentie pentru a nu-i strica forma. Se asaza pe o farfurie lunga, la abur si se stropeste cu zeama de lamiie. Se scoate zarzavatul din zeama in care a fiert pestele si in ea se pun la fiert cartofii. Dupa ce au fiert se taie in cuburi. Se prajeste intr-o cratita untul cu faina si se stinge cu o ceasca de zeama de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , delikat, 300 g salam (parizer, cabanos, polonezi, kaizer, etc), 100 g cascaval, 100 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro