racitura din gheare de gaina
Pagina 3 din 5
Te-ar mai putea interesa:
dulceata din corcoduse, prajitura rafaelo din lapte praf, sosuri pentru spaghete din bulion, vin din fructe de soc, prepararea coniac din vin, iutica din rosii ardei iute si usturoi si conservant, drob din ficat de porc si carne tocata, salata din castraveti pentru iarna, budinca din corasla, vin din boabe de porumb
... a doua zi. Eu am servit raciturile cu sfecla rosie si hrean ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in bucati lungi de 5 cm. Gaina se curata, se transeaza in ... gata mancarea, se toarna peste gaina din cuptor. Se servesc bucatile ... . - 4 catei de usturoi, 250 g morcovi, 1 gaina (cca 1,5 kg), sare, piper, 4 crengute ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gaina curatata, spalata, se taie bucati, se fierbe cu apa atat ... faina cat cuprinde. Dupa ce gaina a fiert, se scoate impreuna cu ... si se presara cu verdeata. - O gaina nu prea tanara, 300 g taitei ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gaina, curatata si spalata, se pune la fiert la foc mic ... la foc mic pina cind gaina este aproape gata. Se adauga ... pina sint gata. Se scoate gaina, se taie frumos in bucati ... , hrean sau mujdei de usturoi. - 1 gaina potrivit de mare, 2 morcovi, 1 patrunjel ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata gaina, se spala si se pune la fiert intr ... si sarea. In timp ce gaina fierbe se pregatesc taiteii : oul ... taie taitei foarte subtiri. Cind gaina este fiarta, se strecoara supa ... peste taiteii fierti, se pune gaina taiata in bucati si verdeata ... borsul este gata. - 2,5 l apa, 1 l bors, 1 gaina mijlocie, 1 buc. ceapa mica, o legatura ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Piftia de porc, numita regional racituri sau aituri (de la usturoi ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se fierbe orezul pe jumatate in zeama de carne impreuna cu ciupercile taiate felii. Se amesteca cu sare, paprica si
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... veche vorba romaneasca spune ca gaina batrana face zama buna, dar ... tanara n-o lasa indiferenta. Borsul de gaina cu smantana si verdeata este ... si smantanile si tarhonul ardelenesc. Gaina si leusteanul sunt bunuri nationale ... : 2-3 ore Ingrediente: 1,5-1,8 kilograme carne de gaina cu os (spate, gat, pulpe ... Preparare: Spalati bine carnea de gaina. Indepartati urmele de pene si ... piper dupa...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de urmatoarele: - zice titlul ca o gaina dar eu va spun ca ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... preparare: Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se fac din curcan, gasca, gaina (cocos), pui. Se curata pasarea ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . E vorba de niste bunatati numite racituri moldovenesti, cunoscute prin alte zone ... zeama se va tulbura si raciturile nu vor mai fi limpezi ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... pic de aspic (vezi reteta) Racitura sta la rece de pe ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Adica piftie fusion, sau combinata, sau din mai multe feluri de carne, sau cum vreti voi sa-i spuneti. Ideea e ca a iesit excelenta si o sa va dau si voua reteta sa vedeti ca am dreptate. Ingrediente: - jambon de porc (merg si picioare, urechi, bla-bla, dar ieri n-am gasit) - tacamuri de curcan - tacamuri de pui - foi de dafin - piper boabe - usturoi - sare Mod de preparare: Se spala, curata etc. tacamurile iar jambonul se parleste un pic (daca nu e deja parlit si curatat de la macelarie), se...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
300 g carne ,40 g faina ,30 -50 g unt sau untdelemn, 500-600 ml supa in care a fiert carnea cu zarzavat.100 ml smantana sau lapte,patrunjel ,"Vegeta", sare. Mod de preparare: Carnea se fierbe in circa 1 1/2 l apa clocotita ,ca sa se coaguleze repede la suprafata si sa ramina sucul in ea ,adaugindu-se imediat zarzavat de supa (morcov,telina, patrunjel,o ceapa alba) si o lingurita rasa de sare .In oala obisnuita sau in oala sub presiune ,zarzavatul fierbe impreuna cu carnea.Cind carnea este ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se prajesc bucatile de gaina in 2 linguri de ulei, se adauga ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
300-400 g carne, zarzavat, 150 g orez, 750 ml supa de carne, o lingurita ceapa rasa, untdelemn,frunze de patrunjel, telina, sare, untdelemn sau unt. Mod de preparare: Carnea se fierbe in supa de carne cu zarzavatul. Orezul curatat de impuritati, spalat in sita de sirma, bine scurs, se caleste, 2 minute, cu ceapa intr-o cratita cu 2 linguri de untdelemn sau 30 g unt, amestecand mereu ca sa nu se rumeneasca, apoi se stinge cu supa de carne cintarita si o lingurita cu varf de "vegeta" pentru ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Carnea cea mai potrivita pentru piftie sunt picioarele, de la gennchi in jos, si urechile. Se curata bine picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci. Se pun la fiert 4 picioare cu 5 l apa, carnea macra si sare. Se lasa sa fiarba in clocote mici pana cand carnea se ia de pe os, iar lichidul luat intre degete este lipicios. Se ia de pe foc, se scoate carnea, iar zeama se degreseaza; se ia carnea de pe oase si se distribuie in mai multe farfurii adanci. Dupa ce zeama...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Piftiile se pot face din picioare si din urechi de porc, de asemenea din picioare de vitel. Mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, doua picioare de porc si doua de vitel, bine spalate si curatite. Se lasa sa fiarba descoperite, la foc mic, si din cand in cand se ia spuma. Se sareaza. Sant gata atunci cand carnea se desface usor de pe os. Se scot oasele inainte de a se raci si se asaza carnea in farfurii. Zeama se curata de grasime si se incearca daca este...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala si se rad bine cu cutitul picioarele sau capul de porc (daca au par, se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satirul. Se asaza intr-o oala incapatoare si se acopera cu apa in asa fel, incit nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii. Se pune la foc potrivit lasind sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat, foile de dafin si ienibaharul. Se acopera vasul cu un capac, lasind numai la o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro