prosciutto crudo si ficatei
Pagina 3 din 5
Sosul:pisam usturoiul,adaugam putina sare si cateva linguri de ulei,amestecam pana se obtine o maioneza peste care adaugam apoi iaurtul si amestecam. Spalam si apoi scurgem de apa ficateii de pui. Ii punem in tigaia in care am incins putin ulei si acoperim. Lasam sa se innabuse la foc mic.Cand sunt gata turnam sosul peste ei ,acoperim si lasam 3-4 min sa se patrunda gustul de usturoi. Servim cu mamaliguta calda.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Ficateii se spala si se fierb pentru 5 minute. Apoi se scot din apa si, eventual, se spala. iupercile se taie marunt. La fel si ceapa verde. Acestea se calesc impreuna in ulei. Ficateii se mixeaza la robot. Peste pasta rezultata se pun ciupercile si ceapa, ouale, verdeata, sare si piper. Toate aceste ingrediente se amesteca bine. Intr-o tava pentru chec sau cozonac se pune hartie de copt, apoi compozitia. De data asta eu am pus si oua fierte la mijlocul compozitiei (se pune...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... kg. ficati de pasare, 2-3 linguri faina, 150 gr. unt, 150 gr ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. ficat, slanina, otet, 1 ceapa, 1 fir cimbru, patrunjel, frunza de ... Mod de preparare: Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina ... , frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori la inceput cu ... de gatit. Mod de servire Ficatul se taie felii, se aseaza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ceapa, 1 kg ficat, un pahar cu bulion, o ceasca cu vin alb Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt, iar ficatul se macina. Se pune in putin ulei ceapa si se caleste. Se adauga ficatul, paharul cu bulion si se lasa la foc mic. Dupa 30 minute se adauga si paharul cu vin. Se fierbe pana scade sosul. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg ficat, 2-3 linguri grasime, 3-4 rosii, 1 pahar vin, sare, piper Mod de preparare: Se asaza ficatul in cratita cu grasime de gisca sau cu unt, se adauga citeva rosii, vin, piper, 1/2 foaie de dafin (facultativ) si se da la cuptor. Sarea se adauga dupa 20 minute, iar peste 30-40 de minute, ficatul este gata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10 oua, 200 gr. ficat, 200 gr. unt, sare, piper, nucsoara ... pentru umplut. Se prajeste inabusit ficatul fara sa se usuce si ... albusul de galbenus. Se freaca ficatul farimitat cu untul si cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... kg ficat de vitel sau vaca, 3 cepe, 3 oua, 3 linguri faina, 150 ... preparare: Ceapa taiata pestisori si ficatul bucati potrivit de mari, se ... si se stinge cu laptele. Ficatul tocat se amesteca bine cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
felii de piine, 1 cutie pate de ficat, 100 gr. unt, sare, piper, 2 lingurite vin Mod de preparare: Se amesteca pateul de ficat cu untul, sarea si piperul si se stropeste cu vin. Se ung feliile de piine si se garnisesc cu gogosari. Mod de servire Se servesc imediat ca sa nu-si schimbe culoarea
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... oua, 200 gr. ficati de pasare, unt, o cana smantana, sare, piper ... trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si ... fel se poate pregati inlocuind ficatii cu sunca fiarta, sau resturi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. ficat, un varf de lingura faina, o lingura arpagic tocat ... Mod de preparare: Se curata ficatul si se taie in bucati ... o lingura de unt, se pune ficatul si se intoarce cu o lingura ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de gisca sau 2-3 ficati de gaina, 2 cepe(dupa plac), 150 gr ... impreuna cu o lingura de unt, ficatul, laptele si citeva linguri de ... lasa sa se raceasca, apoi ficatul fiert si ceapa se dau ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. ficatei de pui, 150 gr. bacon sau slaninuta, sare, piper Mod de preparare: Se spale ficateii, se sareaza si se pipereaza apoi se impacheteaza in felii subtiri de slaninuta. Pachetele formate se leaga fiecare cu cite o scobitoare si se asaza intr-o tava un pic unsa cu ulei. Se dau la cuptor pana se rumenesc.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. ficat, 10-15 cepe, 2 linguri bulion sau 6-7 rosii, 2 linguri ... se mai fierbe. Se adauga ficatul taiat bucatele si se continua inabusirea impreuna cu ficatul. Se stinge cu vin, daca este nevoie ... , ca sa nu se intareasca ficatul. Ceapa se inabusa mai din vreme, iar ficatul se adauga numai aproape de masa, ca sa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ficat de porc, 1/2 l lapte, 1 ou, pesmet, faina, ulei, sare, salata Mod de preparare: Se sterge ficatul, se taie felii groase de 1 cm, se curata de pielita si se tin in lapte 15 minute. Se trec apoi feliile prin faina, ou si pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Se sareaza dupa ce au fost prajite si se servesc imediat, deoarece daca sta mai mult ficatul se intareste Se serveste cu o salata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... oua, 250 g de ficat, 200 g de unt, 1 castravete in otet, patrunjel ... , sare, piper. Mod de preparare: Ficatul se fierbe, apoi se da ... se omogenizeaza cu pateul de ficat, apoi se umplu jumatatile de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
ficatul si rincihii de miel Mod de preparare: Atit ficatul cat si rinichiul se taie in felii groase de 1 cm, se dau prin faina si se prajesc in unt amestecat cu untdelemn. Nu trebuie tinuti mult pe foc caci rinichii se intaresc iar ficatii nu au nevoie decit de citeva minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... grasime, 1 paharel vin Se curata ficatul de pielita si se opareste ... prajita, se adauga feliile de ficat. Aceasta operatie se face cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
ficat, lapte, sare, oua, castravete, zeama de carne Mod de preparare: Se curata ficatii de pasare si se tin in lapte citeva ore. Intr-o cratita se pune apa cu sare la fiert. Cind apa clocoteste, se pune ficatul si se lasa sa fiarba cam 5 minute. Dupa ce s-a racit se taie felii groase ca degetul si se asaza pe farfurie, se garnisesc cu felii de castraveti murati si felii de ou rascopt. Se toarna deasupra aspicul (zeama de carne foarte...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ficateii se spala , se curata de pielite si se pun in lapte rece pentru 30 min. Ceapa se taie marunt , o calim apoi adaugam ficateii de pui si lasam sa se prajeasca bine pe ambele parti. Se adauga bulionul, vinul, usturoiul si 50 ml apa calda , se lasa sa fiarba la foc mic pana scade sosul. Cand mancarea este gata se adauga sare si piper dupa gust. Se presara patrunjelul taiat marunt iar dupa preferinta se poate adauga si usturoi zdrobit. Se servesc alaturi de mamaliguta. Pofta Buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro