practic in bucatarieprajituri 2012
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
practic bucatarie ultimul numar, revista practic in bucatarie, practic in bucatarie, amandine revista practic, prajitura coada paun din revistra practic in bucatarie, revista practic bucatarie sos pt fripturi pt iarna 2kg rosii 2 kg gogosari, revista practic in bucatarie prajitura contesa
Branza va fi adaugata la sfarsit in sos, taiata in bucatele. Sosul nu trebuie sa clocoteasca si cand branza a topit il retrageti imediat de pe foc, daca nu branza se va transforma ca in grasime, sosul va deveni prea sarat si gustul va fi denaturat. Am patit lucrul asta, saptamana trecuta, cand am vrut sa fac ramequin de branza topita pe foc si gratinata in cuptor. Invatam multe, facand experiente gresite.Am vrut sa fac o reteta dintr-o carte, dar nu aveam prea multe detalii, cum si cand si de...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca ghimbirul este bine dozat, releva gustul alimentelor. Pentru al curata putem utiliza un cutit cu care il radem la fel ca si cartofii noi sau cu o lingurita mica. Cum are o putere aromatica foarte mare, nu utilizam o mare cantitate de ghimbir. O singura data ras pe o razatoare este suficient pentru un plat sau un desert. Dar, restul se poate pastra in congelator, cand avem nevoie, il scoatem, dam pe razatoare congelat si il punem imediat in congelator. Cand taiam un ghimbir, partea taiata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Aceasta reteta am descoperit-o acum 2 ani si am adoptat-o, pentru ca este foarte usoara si obtinem un orez care nu se lipeste. Si inplus nu avem nevoie sa-l supraveghem tot timpul. Se poate servi in garnitura cu carnea. Cartea de bucate din care am preluat reteta este "Cuisine chinoise" - Vie pratique/Cuisine, aparuta in 1981. In aceasta colectie sant 14 reviste, fiecare de aproximativ 80-100 pagini. Deci foarte multe retete... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 350 g orez lung - 0.75 l apa -...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
In contul tau nr 2012 la banca "viata" am depus 365 de zile de fericire, sanatate,dragoste si bucurii!Bucura-te atunci cand il vei goli...! La Multi Ani 2012! reteta de la foi o gasiti aici iar crema e cea de aici
Reţetă de pe bucatariadenysei.blogspot.com
Topinambur - am pregatit aceasta leguma, ca si cartofii prajiti pai si in piureu. Santem multi dintre noi, cand cautam informatii despre ceva ce nu cunoastem, pentru ca santem amatori, ne uitam in pic pe Google, dar mai ales pe Wikipedia. Am observat de nenumarate ori... Fotografia plantei de pe Wikipedia: Deci, pentru a nu face o descriere a plantei stiintifica (pentru ca nu sant nici agronom, nici botanist de meserie), va voi da cateva detalii, nu prea dificil de retinut : - planta seamana...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Este curios, dar smantana lichida suporta fierberea, mai bine decat smantana ingrosata. Smantana ingrosata la fierbere devine lichida, iar smantana lichida o putem reduce pe foc rapid, pana la consistenta pe care o dorim. Daca doriti o consistenta groasa, timpul recomandat de fierbere pentru smantana lichida este intre 15-18 minute. Dar, smantana lichida lejera, cu 15%MG (materii grase) sau mai putin nu suporta fierberea.Aceasta smantana se ajuta la preparatie numai in ultimul moment.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Bicarbonatul de sodiu este o pudra alba de origine naturala extrasa dintr-un mineral, biodegradabil. Bicarbonatul exista incepand cu anul 1846, cand chimistul francez Nicolas Leblanc, in 1971, cautand a transforma sarea in sodium, a inventat carbonatul de sodium. Dar, procedeul de fabricatie era foarte artizanal si poluant, utiliza amoniac, la temperaturi ridicate cu eliberare de deseuri toxice. Cinci ani mai tarziu, John Dwigth si Austin Church, doi brutari din New -York, descopera ca ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Inainte de a scrie acest subiect m-am documentat in carti (mai multe) si am o anumita experienta, pentru ca imi plac biscuiti sau fursecurile facute de casa. Cand facem acasa propriile noastre fursecuri, stim exact ce am pus ca si ingrediente, nu avem nevoie sa fim chimisti. Ingredientele pe care le folositi sant aceleasi ca si pentru aluat de tarte zis "pate sablee" - ceea ce in romana ar insemna aluat nisipos. Dar, cum vad in multe bloguri acest aluat cand in franceza, cand in romana,...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
-ficatul nu se sareaza inainte de prajire pt ca se intareste -pestele praospat trebuie sa aiba bronhiile rosii -carnea de vita care fierbe mai greu este batrana, pt a inlesni fierberea si patrunderea ei la fiert se adauga o lingurita de alcool la un litru de apa -zarzavaturile pt supe si ciorbe se recomanda sa fie curatate si taiate cu putin inainte de a fi puse la fiert -zarzavaturile si legumele nu se pun la fiert in apa rece, ci intotdeauna in apa care fierbe ,intrucat incalzirea lenta ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Pentru unele persoane, cu toate ca este un aliment bun pentru sanatate, varza nu este prea usor de digerat. Pentru a evita acest lucru, puneti o jumatate de lingurita de bicarbonat de soda in apa de fierbere.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pestii, cu exceptia celor care sant preparati sarati, uscati sau afumati, trebuie consumati foarte, foarte proaspeti. Pestii vanduti congelati nu trebuie sa aibe cristale de gheata intre punga de plastic si peste (daca apar cristale in interiorul pungii, inseamna ca produsul s-a decongelat si recongelat, ca temperatura nu a fost respectata, deci atentie). Acest semn, de cristale intre produs si ambalaj , pentru orice produs congelat, inseamna ca temperatura de congelare nu a fost respectata....
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Pentru a obtine o culoare frumoasa a carnei, inainte de a o pune in cuptor, facem o prajire in cratita cu ulei. Untul hraneste carnea, nu da culoarea, deci folositi ulei. Asezonati carnea pe o fata cu sare si piper, puneti la prajit in cratita. Daca asezonati inainte, sucul carnei se va elibera.Asezonam cu sare si piper cealalalta parte si o intoarcem pentru a o praji. Cand intoarceti carnea, nu folositi furculita, pentru nu a impunge carnea si sucul sa iasa. Aceasta etapa o puteti face in ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente : - 1 lingura de bicarbonat - 1/2 ceasca de sapun negru lichid - 0.5 litri apa calda - 5 picaturi de ulei esential de arbore de ceai - 5 picaturi de ulei esential de lavanda Toarna toate ingredientele intr-o sticla de spalat vase si amesteca bine.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puneti la fiert apa, cand clocoteste puneti la fiert migdalele intregi timp de 2 minute si apoi le treceti prin apa rece.Dupa aceea, cu unghia inlaturati foarte usor pielea. Daca vreti sa obtineti migdale in pudra este mai bine sa le prajiti in cuptor, le supravegheati sa nu se arda, dupa care le mixati. Astfel prajite vor da mai putin ulei, nu veti obtine o pasta ci migdale in pudra. Si gustul va fi mai bun daca le prajiti un pic.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puneti catelul de usturoi in apa calduta timp de o ora,dupa ce se va curata foarte usor. Sau daca nu aveti timp, puneti apa la clocotit, dupa ce da in clocot, puneti la fiert usturoiul timp de 2 minute, apoi il puneti in apa rece. Si daca incepe sa incolteasca, inlaturati partea centrala care este indigesta.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca vreti sa utilizati numai cateva picaturi de zeama de lamaie, nu este necesar sa o taiati in doua, infingeti dintii unei furculite de mai multe ori si apoi o presati. Daca vreti sa recuperati maximum de zeama, rulati si presati lamaia pe un blat cu podul palmei,de 2-3 ori si apoi taiati lamaia in doua. Inainte de a presa cele doua jumatati, infingeti furculita de mai multe ori in miezul lamaii, astfel nu aveti nevoie de un aparat pentru presare. Pentru a conserva o lamaie, puneti...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Untul clarificat (vezi reteta) nu mai contine caseina, deci untul nu arde cand prajim de exemplu cartofii,legumele sau carnea. Se poate pastra mai multe saptamani in frigider, deci putem prepara o data, o cantitate mai mare si utilizam cand avem nevoie.
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Dragii si dragele mele, va multumesc din suflet pentru urarile primite de la voi de Sarbatori si pentru ca m-ati urmarit inca un an. Va doresc si eu un an excelent, cu realizari si surprize cat mai multe si numai placute. Desi aparitiile mele culinare pe blog in anul ce a trecut au fost sporadice, am constatat ca audienta blogului a ramas constanta, fapt pentru care inca o data va multumesc.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
... aceasta reteta m-am inspirat din Practic in bucatarie Se spala puiul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... , l-am facut de vreo doua ori, sursa practic in bucatarie, nr 2/2012, pg 72 Chec pufos cu nuci Ingrediente ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com