Cauta in 21.294 retete
Italienii au obiceiul de a savura aceasta prajitura alaturi de un pahar de vin rosu, dulce. Te invit sa le urmezi exemplul. Ingrediente si cantitati: 2 oua 2/3 ceasca de zahar 4 linguri cu unt topit 1/4 ceasca de ulei de masline 1/3 ceasca de lapte 1/2 lingurita cu esenta de vanilie 1 1/2 ceasca de faina 3/4 lingurita cu praf de copt un praf de sare 2 linguri cu coaja rasa de lamaie 2 linguri cu coaja rasa de portocala 300 g boabe de strugure negru Mod de preparare: 1. Incinge cuptorul la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , apoi se toarna aluatul de pasca. Se incinge cuptorul la 180 ... se rumeneste frumos la suprafata. Pasca fara aluat se scoate pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Lupul de mare ( Pesce lupo, italiana ) este  alaturi de intrega familie ... mare europeni, numiti branzino in italiana  pestele favorit al Italiei si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
by Alice albinutza Pasca de anul acesta mi-a iesit super! Dulce ... de a baga tava. Am copt pasca cam 45-50 minute, la ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Tare lene mi-a fost saptamana asta. Cred ca se trage de la faptul ca sunt in concediu. N-am avut nici un chef sa mai scriu, dar prietenele mele Angelica si Lory ma tot trag de maneca sa le povestesc cum a fost la Milano si la Roma. Si sa pun poze, bineinteles. Ce nu fac eu pentru voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux si a avut norocul sa castige nu trei zile in Italia, ci o experienta din care isi va hrani sufletul mult timp de acum incolo. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt. Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine. Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt. Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza. Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul ... smantana. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste ... cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Te-ai saturat de carnuri, dulciuri, sosuri, combinatii calorice bomba pentru organismul tau? Esti obosita, nu mai ai energie sa gatesti feluri alambicate si pretentioase? Tocmai te-au anuntat prietenii ca vin la cina si nu ai nimic in frigider? Nu-i nimic. Avem un preparat foarte usor de facut, delicios, perfect pentru tine si pentru musafirii tai. Pastele cu verdeturi, un produs specific bucatarie italienesti, ar fi alegerea perfecta. Ingrediente: 500 g de spaghete fierte 200 ml smantana ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -aliment deosebite, originara din provincia italiana Emilia Romagna. Numita uneori si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fierbem cartofii 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoatem din apa, ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii curatam. Se paseaza cu telul. Peste cartofii pasati, se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de ordine), cu exceptia mozzarellei, suncii de Praga si 2-3 linguri de parmezan. Se mixeaza pana obtinem o pasta. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si pesmet. Se pune jumatate din compozitia placintei de cartofi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un castron destul de mare se pune uleiul de masline, drojdia, un praf de sare, laptele putin incalzit peste care se adauga faina cat cuprinde pana se face o coca numai buna de framantat. Se framanta vreo 6 min dupa care se lasa la crescut cat puteti (pana creste considerabil). Dupa ce creste, se imparte aluatul in doua si se intinde cu facaletul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Se fac doua tavi si se mai lasa putin la crescut si in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Painea asta m-a cucerit complet! Am pregatit-o intr-o dupa-amiaza tarzie si intunericul acesta de toamna m-a luat pe nepregatite. De aceea nu am reusit sa o pozez prea mult proaspata, insa ceea ce m-a surprins a fost ca a treia zi dimineata (cand am facut pozele la sectiuni) painea era in continuare incredibil de moale si ....nici nu mai indraznesc sa spun nimic de aroma! Cred ca este painea ideala pentru micul dejun. In principiu nu mai ai nevoie de nimic pe langa ea! :)) Reteta de paine...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Bradut le-a declarat "cele mai bune paste pe care le-a mancat vreodata" si mie asta imi suna a cel mai frumos compliment. Unde mai pui ca este prima oara cand gatesc midii - aha, sunt tot eu, aia care includea midiile in top of dislikes . M-a convins Bradut sa le mai incerc odata in aprilie ce tocmai a trecut si le-am nimerit bine facute, asa ca am prins curaj. Azi am cumparat si am preparat. Dupa pofte, fara retete, fara inspiratie. Se facea in poftele mele ca midiile erau insotite de niste...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda,la diametrul formei,de 3cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu ulei. Restul de coca,se impleteste un colac de dimensiunea formei,se aseaza peste foaie si se lasa la crescut,fara umplutura.Inante de a fi data la cuptor se pune umplutura.Dupa ce este gata,se lasa la racit in forma. POFTA BUNA TUTUROR !
Reţetă de pe retete.eva.ro
Un risotto cu adevarat deosebit de toate celelalte, in care gustul somonului afumat da noi intelesuri acestui preparat. O reteta excelenta pentru o cina cu musafiri, alaturi de un vin alb. Portii: 3-4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli) 200 de grame de somon afumat 1 pahar de vin alb sec 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 linguri zdravene de unt 800 ml supa de pui 4 linguri de parmezan ras piper negru proaspat macinat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
100 g ciocolata, 2 linguri cu cacao, 2 linguri cu faina, 4 oua, vanilie, 1 pahar cu lapte, 100 g unt Mod de preparare: Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele cite putin si se bate totul pana se ingroasa compozitia. Se ia apoi de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga 100 g unt si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Aceasta crema se pune pe aluatul din tava si se da la cuptor pentru 40 de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Originar din Milano (Italia)- mai poarta numele de paine de Milano -, panettone isi are originea inca de pe vremea romanilor care indulceau painea cu miere. Este gatit in mod traditional, de Craciun, si in Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile si Peru, inlocuind pe alocuri traditionala roscon de reyes (prajitura regelui). O adevarata industrie cu peste 117 milioane de bucati produse in fiecare an in Italia, cozonacii panettone sunt nelipsiti de pe mesele de Craciun. Portii : 1 panettone (aprox....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... aluat puteti vedea reteta de Pasca cu branza dulce singura modificare ... asta am hotarat sa fac o pasca mai micuta, de aceea am ... si crucea facuta din aluat. Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... cu galbenus si se da pasca la copt in cuptorul fierbinte ... de ora. Cind aluatul a devenit rumen si stralucitor, pasca este gata ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... reteta italiana foarte rapida pentru a obtine un pate de somon afumat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro