Cauta in 16.330 retete
1 ) Cernem faina, o amestecam cu sifonul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si uleiul. 2 ) Nuca macinata o amestecam cu cacaua si scortisoara, apoi cu nuca taiata si dulceata de visine, pe care le punem in aluat. 3 ) Compozitia obtinuta o coacem la un foc potrivit. 4 ) Dupa ce s-a copt o taiem si o pudram cu zahar. POFTA BUNA TUTUROR!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nu fie cocoloase, apoi adaugati gemul si mai amestecati o data. Urmeaza nucile pisate si stafidele. Turnati aluatul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de aluat. Ungi aluatul cu gem si razi aluatul ramas. Bati ... zaharul pudra, adaugi miezul de nuca macinat si intinzi compozitia peste ... , 1/2 lamaie, 100 g zahar pudra, 10 nuci, 1 praf de copt, 1 lingurita otet, 5-6 linguri gem, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... 1 plic zahar vanilat 3 maini de nuca tocata 2 linguri de coniac alexandrion ... mirodenii: cuisoare, scortisoara, anason, etc Nuca se da putin la cuptor ... vanilat, o lingura de coniac si nuca. Fierbem vreo ora pana se ... si dam la congelator. Gustam gemul sa vedem daca mai trebuie ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... vanilat 1 borcan mic gem de gutui 1-2 maini nuca rumenita un praf ... care separam galbenusul de albus. Nucile curatate se dau foarte putin ... se inlatura hartia. Umplem cu gemul care este la temperatura camerei ... -l putem intinde si presaram cu nuca peste tot. Rulam la loc ... zahar vanilat, eu am pus nuca de cocos. Cel mai bine ... cu o lingura de gem si o...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... . Reteta: Cornulete fragede cu gem sau nuca Ingrediente: 550 grame de ... rasa de sare 400 grame gem acrisor, consistent (preferabil caise, visine, prune) 300 grame nuca ... bezeaua obtinuta cu miez de nuca macinat pentru a obtine o crema consistenta ... pentru umplutura cu gem si 2 pentru cea cu nuca.[/tip] Intindeti ... bucati. [note]Pentru varietatea cu...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de la o lamaie 3 maini de nuca rumenita 2 lg de cognac grecesc ... proba cu farfurioara, punem putin gem pe o farfurioara si vedem daca se inprastie. Daca nu s a legat gemul mai putem adauga zahar treptat ... sfarsit punem 1 lg cognac si nucile. Mai lasam putin, gustam si ... inca de la inceput, ajuta gemul sa-si pastreze culoarea frumoasa ... o ora doua inainte sa gatim gemul pt a...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... facute dupa aceasta reteta - 350 g. gem de prune (sau in amestec cu gem de corcoduse ) - 200 g. nuca macinata - 50 ml. rom sau jumatate de ... . Ungeti o forma rotunda cu unt; asezati o clatita, ungeti-o cu gem, presarati nuca amestecata cu jumatate din zaharul pudra si cateva stafide ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... , scortisoara, ghimbir, cardamon etc 4 maini nuca putin rumenita tocata mai mare ... spre sfarsitul fierberii. Adaugam lamaia, nucile si mirodeniile. Daca nu aveti ... sa mai zic. Se pune gemul fierbinte in borcane sterilizate si ... putin la cuptor sa prinda gemul o pojghita dupa care se pun ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... g margarina 2 linguri de cacao 150 g nuca macinata 150 g biscuiti macinati esenta ... plus: 2 foi de napolitane 1 borcan gem, eu am avut de afine ... opreste focul si se adauga nuca, biscuitii macinati, cacaoa si esenta de rom. Se ung cu gem foile de napolitane pe partea ... biscuiti, se toarna compozitia de nuca si aseaza inca un strat ... napolitana cu partea unsa cu gem in jos....
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... zahar 4 lg coniac metaxa 3 maini nuca rumenita Cateva fasii coaja lamaie ... , ajuta la mentinerea culorii frumoase a gemului. A doua zi scoatem dinainte sa ... de citrice fara partea alba. Nuca se marunteste putin. Zahar folosim ... functie de cat se leaga gemul. Punem la fiert 40-60 ... prinda. Spre sfarsit punem si nuca. Cand e gata punem a 4-a lingura de ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cocoloase. Se adauga uleiul,stafidele, gemul de prune,cinci linguri de ... glazura fierbinte . Se orneaza deasupra cu nuca de cocos. Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune orezul la fiert într-un vas cu apa. În alt vas pune laptele la fiert împreuna cu zaharul. Dupa ce orezul da în clocot de câteva ori, strecoara-l si adauga-l în laptele îndulcit. Lasa-le sa fiarba pâna când orezul începe sa se umfle. Adauga praful de vanilie, pentru un plus de aroma. Dupa ce fierbe orezul, adauga nuca rasa si amesteca bine. Acopera mai apoi orezul cu un strat delicios de crema de alune. Gustarea este gata!
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , adaugam treptat laptele, untul si nucile tocate. Se lasa la foc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... forme adauga câte o lingurita de gem, dupa care se acopera cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 205 grade Celsius. Într-un bol se amesteca faina, praful de copt si zaharul. În alt bol se bate oul si se amesteca cu laptele si uleiul, dupa care se toarna peste ingredientele uscate. Se încorporeaza toate, amestecând cu o spatula sau o furculita, iar la final se adauga curmalele si nuca. Se toarna în formele pentru briose si se lasa la cuptor 25 de minute. Se lasa la racit la temperatura camerei, înainte de a le scoate din forme.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: mere dulceata nuci Spalati bine merele si scobiti-le cotorul. In gaura facuta puneti un amestec facut din dulceata si nuca macinata. Asezati merele in cuiburi de folie de aluminiu si puneti la cuptor. Le puteti lasa la copt aproximativ 20 de minute si le serviti fierbinti.
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Se fierb pastele cu un praf de sare 10 minute, se scurg si se trec sub un jet de apa rece. Se topeste untul intr-o tigaie, dupa care se prajeste in el pesmetul cu nuca si zaharul (nuca se marunteste putin, nu se lasa intreaga). Apoi se adauga coaja de lamaie rasa si o lingurita de scortisoara si se amesteca. Se pun pastele in aceasta compozitie si se amesteca usor. Spiralele cu pesmet, nuca si scortisoara se servesc si calde si reci, sunt...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si galbenusurile. Incorporam pe rand nuca si apoi faina impreuna cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se face aluatul ca pentru paine si dupa ce a stat la dospit, se intinde aluatul intr-o foaie subtire si se decupeaza bucatele mici cat pentru un corn. Se umplu cu gem si se ruleaza, apoi se aseaza in tava de copt. Se dau la cuptor pentru 30 de min si apoi se ung cu apa si miere pentru aspect de stralucire. Pofta Buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro