Cauta in 21.294 retete
Faina se amesteca cu drojdia si sarea, se adauga untul, oul + galbenusul, treptat laptele caldut si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca o ora, apoi se iau parti mai mici din aluat si se intinde, se taie triunghiuri care se umple cu sunca taiata cubulete si se ruleaza. Se ung cu ou batut si se presara deasupra cascaval ras. Sunt delicioase, rapide si foarte dragastoase mai ales ca merg de minune cu o sticla de vin rosu de la rece. Un aperitiv delicios pentru o seara in doi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... speciala pe care urmeaza sa o petreci alaturi de iubitul tau. Lumina lumanarilor, muzica in surdina, o cina, un film ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
4-5 salate frumoase, 4-5 catei de usturoi, o felie slanina afumata, 2-3 linguri otet, 1 1/2 l lapte dulce fiert, 2 oua, 3-4 linguri smantana, Mod de preparare: Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina. Se adauga imediat ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
imi pare rau ca pozele nu sunt reusite ... * am taiat deci o varza medie am masat-o putin cu sare si am lasat-o sa-si astepte randul ;) * intr-o cratita incapatoare, am pus cateva bucati de slanina (sotul meu e ardelean, pita si slana-s la baza, in orice :))) ) iar cand s-au topit am adaugat niste costite afumate si le-am perpelit bine * cand astea au fost facute, am taiat o ceapa marunt si am aruncat-o peste ele * am adaugat si varza, am condimentat si NU AM ADAUGAT NICIUN STROP DE APA !!!!...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
2-3 scrumbii sarate, 2-3 oua, 4-5 mere rase, 1 ceapa rasa, 2 linguri smantana, 5 linguri maioneza, 1 farfurie adinca plina cu cartofi fierti Mod de preparare: Pestele sarat (heringi sau scrumbii) se curata si se toaca marunt. Se amesteca apoi cu cartofii fierti si taiati felii, cu ouale fierte, taiate de asemenea felii, merele rase, ceapa rasa. Se amesteca toate cu putin otet indulcit si cu doua linguri de smantana. Deasupra se toarna maioneza. Mod de servire Se asaza pe o farfurie si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Papricasul taranesc preparat in Ardeal, inspirat desigur din cel unguresc, se remarca prin faptul ca, asemeni multor feluri de mancare locale, nu-i lipseste  ci mai degraba ii prisoseste  smantana. Un papricas zdravan, servit cu paste proaspete stropite cu unt cald. O reteta taraneasca, descrisa de la capo al fine , ravnita dar nerecomandata persoanelor cu un colesterol ridicat. Portii: 4-6 Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 1 pui 3 morcovi 3 radacini de patrunjel (sau 1/2...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de mine, dragi prieteni. Azi petrecem! P.S. si va mai sunt recunoscatoare ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Pestele sarat (heringi sau scrumbii) se curata si se toaca marunt. Se amesteca apoi cu cartofii fierti si taiati felii, cu ouale fierte, taiate de asemenea felii, merele rase, ceapa rasa. Se amesteca toate cu putin otet indulcit si cu doua linguri de smintina. Deasupra se toarna maioneza. Se asaza pe o farfurie si se orneaza cu maioneza. - 2-3 scrumbii sarate, 2-3 oua, 4-5 mere rase, 1 ceapa rasa, 2 linguri smintina, 5 linguri maioneza, 1 farfurie adinca plina cu cartofi fierti. Livrare la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Hai sa ne jucam putin: Luam cel mai simplu muffin, Cu M&M si glazura Avem o super prajitura.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Intr-o oala se fierb puiul, cartofii si morcovii curatati, dar intregi, ceapa curatata si netaiata si pastirnacul. Se acopera si se lasa la fiert aproximativ o ora, spumind din cind in cind. Dupa ce au fiert si puiul si legumele, se strecoara zeama. Din legumele ramase se poate incropi o salata Boeuf insa cu carne de pui. ideaua se fierbe separat inainte de fiecare servire, in apa condimentata cu putina Vegeta, se repartizeaza in fiecare farfurie o cantitate egala si se adauga lapte sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune carnea la fiert. Se ia spuma. Apoi se adauga pe rand morcovul dat pe razatoare, telina taiata cubulete, ceapa si ardeiul gras taiate marunt. Cand ciorba e aproape fiarta (se incearca daca zarzavatul e aproape fiert), se adauga rosiile decojite si tocate marunt. Inainte cu 10 min. de a opri focul se toaca marunt impreuna, slanina, patrunjelul si usturoiul. Se adauga la ciorba. La sfarsit ciorba se acreste dupa gust cu otet. Se serveste fierbinte. - 1 kg tacamuri de pui, 2 morcovi, 1 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala ciolanul afumat si se pune la fiert in apa rece cu sare timp de 30 min se spumeaza si se adauga ceapa,telina albitura intregi crestate si morcovul tocat cubulete si se fierb impreuna inca 20 min. Se ia de pe foc se scoate carnea se desozeaza si se taie marunt. Legumele intregi se scot. Intr-un bol se pun ouale ,smantana si faina se amesteca cu telul, se ia cu un polonic din supa si se toarna in bol amestecand continu pana se ajunge la o temperatura aproape egala cu supa. Tot...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele. Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Salata se spala foarte bine si se oparesete in apa clocotita 5-10 minute. Se scoate cu sita, se scurge foarte bine si se lasa la racit. In acest timp, se taie marunt slaninuta si usturoiul si se pun la prajit in oala intr-o lingura de ulei. Salata racita se taie foarte marunt si se adauga peste usturoi si slanina. Se adauga imediat otetul lasind sa se caleasca putin si salata. Se adauga 4-5 cani de apa si laptele si se lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc, se adauga mararul tocat fin si se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata dovleacul si se razuie in fasii mai lungi. Se pune ulei la incins, se adauga o lingura de faina, putina boia si se prajeste putin. Se stinge cu laptele dulce. Se pune apoi dovleacul stors in lapte si se fierbe. Se adauga sare, ardeiul gras curatat de seminte si taiat in jumatati, delikat si marar. Cand este fiert dovleacul se pune laptele batut. Se serveste calda sau rece (la temperatura camerei), dupa preferinta. Se poate adauga smantana. - 1 dovleac, 1 l lapte dulce, 2 l lapte...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fasolea se pune in apa rece cu o seara inainte. Se scurge fasolea la preparare si se da la fiert in apa rece. Afumatura se da un clocot separat si se spumeaza. Apoi se da la fiert impreuna cu fasolea si zarzavatul de ciorba. Separat se prepara un rintas cu ceapa si faina. Cind fasolea si carnea de pe oase s-a fiert se amesteca cu rintasul turnat in ploaie. Se acreste cu otet, se sareaza dupa gust si se adauga tarhon din belsug. Se serveste cu ceapa rosie si piine de casa. - 500 g fasole...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... au prea mult timp de petrecut in bucatarie, este ideala! Tipareste ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Pe 23-24 septembrie 2011, Gradina Uranus va prinde viata. Va fi invaluita de spiritul balcanic ! Festivalul Balkanik va izbucni si va incepe o petrecere cu muzica, dans, arta, mancare, cafea armeneasca, vin si multe alte surprize. Locatia: Gradina Uranus (str. Uranus nr.144, Bucuresti) Detalii complete despre evenimente, bilete la concerte si meniul zilei pe website-ul oficial al festivalului  www.balkanikfestival.ro
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... in ceea ce priveste retetele, o petrecere cu bufet suedez te va ... poti bucura din plin de petrecere si de invitatii tai. Idei ... cocktail-urile exotice de aici . Petrecere frumoasa! Un articol de Otilia ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... la Revelion, ne gandim la petrecere, distractie si la cei dragi ... festiva din an, in care petreci pana in zori. Pentru ca ...
Reţetă de pe retete.eva.ro