Cauta in 21.294 retete
Curatam cartofii, ii spalam si ii fierbem. Din ei facem un piure peste care adaugam morcovii dati prin razatoare, margarina si sarea. Ceapa o calim in ulei incins. Peste ea adaugam soia, o cana cu apa si legatura de marar tocata marunt. Amestecam pana ce soia se umfla. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina sau pesmet. Putem folosi si hartia de copt pentru a evita ca mancarea sa se lipeasca de tava. Adaugam un strat de piure, apoi umplutura de soia. Catelul de usutroi se zdrobeste si se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata cartofii si se taie rondele. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Dupa ce prinde putina culoare se adauga si carnea tocata. Se lasa aproximativ 15 minute, iar spre final se adauga rosiile pasate, usturoiul maruntit, patrunjelul, sarea si piperul. Intr-o tava se aseaza un rand de cartofi, apoi amestecul de carne, peste care se aseaza ultimul rand de cartofi. Deasupra se toana un amestec facut din ou batut ca pt omleta amestecat cu branza rasa. Se da la cuptor.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 1 kg carne tocata vita 1 punga spaghetti 1 ceapa(eu am pus praz) 3-4 linguri sos de rosii 2 oua 1 legatura marar Mod de preparare Se fierbe apa cu sare si putin ulei apoi se pun spaghettele(uleiul are rolul d ea le ajuta sa nu se lipeasca unele de altele)Cand apa clocoteste se pun spaghettele si se lasa sa fiarba.Cand sunt gata se scot cu o paleta si se lasa deoparte Intr-o cratita se caleste ceapa tocata marunt pana devine aurie apoi se adauga carnea tocata si se lasa pe foc ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Pai da, pentru ca la mine e inca iarna si zapada multa, asa ca se cere si musacaua in meniu. Am tot auzit (de-a lungul timpului) ca muscaua e un fel de mancare care se face greu, care necesita mult timp etc. Mie nu mi se pare si o sa va dovedesc ca am dreptate. Ingrediente: - 1 kg cartofi - 1 kg carne tocata (de preferat amestec de porc si vita) - suc de rosii - sare, piper, marar (sau alta verdeata; merge chiar un pic de cimbru sau rozmarin), apa Mod de preparare: Intai ne ocupam de cartofi,...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Grozavaaaaaa, o sa mai fac chiar si cu felii de cartofi 1 kg cartofi 1/2 kg ciuperci brune Cam 1/2 cescuta de lapte pt piure 2 cepe rosii 1 morcov mic Ulei 3 lg bulion Nucsoara 1 lgt curcuma 1 lgt boia dulce 1/3 lgt curry O nuca de unt Patrunjel Marar Eu am folosit doar 4 cartofi medii aproximativ 1/2 kg dar au fost prea putini pt umplutura de ciuperci. Cartofii se fierb sau se coc, eu i-am copt in coaja pt ca sunt mai gustosi apoi i-am curatat si trecut prin presa cu unt, sare si lapte...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ora. Apoi se toarna peste musaca smantana amestecata bine cu faina ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: 2 kg dovlecei 1 kg carne tocata 2 cepe 3 oua 4-5 linguri smantana 4-5 linguri sos rosii marar si patrunjel sare, piper cimbru Mod de preparare Curatam dovleceii de coaja si ii taiem felii nu foarte groase. Ii prajim usor in putin ulei si ii scoatem pe servetele absorbante. Tocam marunt ceapa si o calim in uleiul in care am prajit dovleceii. Adaugam sos de rosii si amestecam putin,. Adaugam carnea tocata. Lasam pe foc pana carnea incepe sa isi schimbe culoarea si se omogenizeaza...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Reteta am gasit-o intr-una din carticelele "Practic in bucatarie",doar ca eu am renuntat la ciuperci.E o mancare delicioasa,usoara,foarte usor de facut si buna chiar si pentru copii.O reteta care va ramane pe lista preferintelor. Ingrediente: 1 piept pui 1 kg cartofi 2-3 linguri margarina 1 pahar lapte 1 ardei gras rosu 200 gr cascaval 1 ceapa Mod de preparare Se prepara din cartofi ,margarina si lapte piure-ul.Reteta aici:...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
se taie toate legumele rondele si se aseaza in 2 straturi. Ceapa taiata rondele, morcovii, apoi ardeii, rosiile, cartofii si orezul...apoi inca un strat la fel.se pune sare, piper, apa, pana sus si se fierbe pe foc 20 de minute, apoi la cuptor inca 30
Reţetă de pe retete.eva.ro
... condimente. Se presara cascavalul pe musaca si se toarna laptele. Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O mancare excelenta pentru vegetarieni. Nu te speria de numarul mare de ingrediente, este o caracteristica a retetelor vegetariene. Ingrediente : un kilogram de cartofi, 3 morcovi, 700 de grame de ciuperci, 3 cepe rosii, o lingura de faina, 2 linguri de pesmet, 3 catei de usturoi, cateva linguri de suc de rosii, ulei, sare, 2 legaturi de marar, o legatura de patrunjel, 2 legaturi de ceapa verde. Preparare: - Spala si pune la fiert, in apa cu sare, cartofii intregi, necuratati de coaja. Curata...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1kg cartofi 200g smantana 4 oua pentru sos ragu: 2 linguri de ulei 2 cepe 1 morcov mai mic 4 linguri pasta de rosii sau 1/4 l suc de rosii 500g carne macinata porc, vita, amestec sare, piper, busuioc, patrunjel verde, 2 foi de dafin pentru uns vasul: putin unt si 2-3 linguri pesme Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase. Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
1/2 kg carne, 1/2 kg taitei Mod de preparare: Se fierb taitei, macaroane, spaghete sau fidea, se scurg de apa, se oparesc cu unt, apoi se asaza in cratita unsa cu unt, un rind de taitei si un rind de carne, ultimul rind fiimd de taitei. Carnea se prepara ca pentru musaca de cartofi. Deasupra se mai pune putin unt. Se da la cuptor fara a se mai adauga zeama. Musacaua trebuie sa fie bine stropita cu unt.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pune cartofii la fiert, din acestia va trebui sa iasa un piure obisnuit, însa unul fara unt sau lapte. Între timp, caleste ceapa taiata marunt împreuna cu pieptul de pui tocat. Când carnea capata o culoare mai deschisa, atunci poti adauga doua linguri de bulion, sare si piper, dupa care se lasa la racit. Într-un vas înalt, pune-ti un strat de piure pe care sa îl uniformizati, adaugati compozitia si repetati procedura de dinainte cu piureul. Pe deasupra puteti rade cascaval, dar si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O combinatie delicioasa, intre vinete, rosii, ierburi aromate si o branza fina. Ingrediente : Patru vinete potrivite, opt rosii coapte, doua cepe mari, o legatura de marar si una de patrunjel, trei-patru catei de usturoi, sare, piper, ulei, 150-200 de grame de branza, de preferat telemea noua, de oaie sau capra (grasa si putin sarata). Preparare : - Unge o tava cu ulei si tapeteaza-o cu o lingura de pesmet alb; - Taie vinetele pe lat, in felii groase de un centimetru, curata ceapa si toaca-o...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta simpla si gustoasa, si o fotografie nereusita ...daca voi reface aceasta reteta, poate voi reface fotografia... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 1 kg de cartofi nesfaramiciosi - 400 g carne de pui, vaca sau porc - 200 g ceapa - 4 linguri de ulei - 3 rosii - oregano, sare si piper dupa gust. Se curata cartofii, se taie in felii groase , se presara cu sare si se lasa cateva minute sa se scurga. Dupa care stergeti cartofii de apa si prajiti intr-o cratita cu 2 linguri de ulei pe ambele...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt. Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine. Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt. Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza. Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta trimisa de Gabriela Timp preparare: o ora si jumatate Ingrediente: doua-trei pulpe pui dezosate, 3 cepe potrivite, o jum. legatura patrunjel, condimente dupa gust (la copii pana in 3 ani doar cu putina sare si cimbru sau oregano) 4 oua, 1.5 kg cartofi,125gr. smantana 12%,putin ulei. Mod de preparare: Se dau prin masina de tocat pulpele. Separat se inabusa ceapa tocata marunt cu putin ulei si apa, apoi se adauga pulpele, condimentele. Patrunjelul taiat marunt si se lasa circa o jumatate...
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
100 gr. carne de vaca fiarta, 3-4 buc. cartofi, 15 ml ulei, 2 buc. rosii, o lingurita suc de ceapa, 2 linguri suc de rosii, verdeata, sare, 1/2 buc. morcov fiert Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si se taie felii. Carnea fiarta se da prin masina si se amesteca cu sucul de ceapa, morcovul fiert, sarea si verdeata tocata. Se asaza apoi in cratita cartofii taiati felii, un strat de carne, apoi iar felii de cartofi. Se amesteca rosiile tocate cu uleiul si verdeata si se toarna...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
...sau sarmale imprastiate cum spun piticii mei pt avem nevoie de: 1,5 kg varza murata 500g carne macinata de porc sau amestec porc-vita 2 cepe 100g orez 200ml smantana 200g carnati afumati, kaizer... sare, piper, cimbru, pasta de rosii sau boia, foi de dafin.,... Varza daca este prea acra sau sarata se spala si se stoarce bine in pumn apoi se toaca marunt. Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim varza, condimentam cu piper, foi de dafin,cimbru, boia sau pasta de rosii. La nevoie mai...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com