Cauta in 73.104 retete
... se ia din solutia de muratura circa 250 ml si se ... sa se formeze floare pe muratura si mentine legumele tari pana ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Muraturi Asortate Ingrediente diverse legume Preparare Amestecul de legume se poate ... a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea ... la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se ... in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
gogosari gogonele verzi morcovi varza alba telina ceapa conopida Condimente pentru muraturile turcesti: boabe de mustar, boabe de piper, sare, zahar sau miere de albine, foi dafin. Saramura de muraturi: 1/3 otet, 2/3 apa.
Reţetă de pe www.retete-mancare.ro
Ingrediente necesare 4-6 portii ? 30 minute, plus timpul de murare Ingrediente si cantitati: 1 sfecla, 4-5 gulii sau napi, 1/2 cana otet, 2 linguri sare, 4-6 catei de usturoi, 3-5 frunze de telina, o radacina de telina, 1 lingurita zahar, 2 morcovi (opcional). Mod de preparare: 1. Guliile, curatate si taiate felii, sfecla, curatata si taiata felii, cu usturoiul curatat, frunzele de telina si radacina de telina, curatata si taiata felii se pun in borcane, la intamplare, incercand s acoperim...
Reţetă de pe www.retete-online.com
Ingrediente necesare Ingrediente: 1 sfecla rosie, 1 morcov, 1 telina, 1 ceapa rosie, 1 ardei , 1 jumatate varza murata taiata marunt, 2 castraveti murati, cateva masline, cateva nuci taiate bucatele, cateva stafide, 1 lingurita chimen, 2 linguri ulei de masline, sare, piper, plante aromatice Preparare: sfecla, morcovul si telina se rad pe razatoarea mare. Celelate ingrediente se taie marunt sau feliute subtiri. Se amesteca cu uleiul si mirodeniile. Se lasa la rece 2 ore. Va dorim pofta mare...
Reţetă de pe www.retete-online.com
10 kg gogonele 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 kg telina 2 kg gutui 2 kg mere 1 buc sfecla rosie 3 legaturi frunze de telina usturoi frunze de visin bete de marar piper sare
Reţetă de pe www.sfaturiculinare.ro
Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cit de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustar ,foile de dafin. Intr-un borcan de 800 gr. se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata....
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
... " Reteta Culinara : Tocanita de pui cu muraturi " Va dorim " Pofta Buna ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
Ingrediente necesare 4- 6 portii ? 40 minute, plus timpul pentru murare Ingrediente si cantitati: 1 conopida mare, 4-5 morcovi mici, 4-5 castraveti mici, 1 sfecla (sau o varz rosie mic), 2 mere acre mici, 2-3 dovlecei tineri, 500 g fasole pastai lunga, moarea din: 2 cani apa, 1 cana otet concentrat, 1 lingura zahar, usturoi, foi de dafin, dup gust, 2 linguri sare. Mod de preparare: 1. Toate legumele se spala. Conopida se desface buchetele, morcovii mici curcaci se taie in lungime, sfecla...
Reţetă de pe www.retete-online.com
Mod de Preparare: Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit. Repartizati-i in cele 3 sticle, sterilizate si uscate. In doua sticle, printre usturoi, puneti cate 3 ardei iuti. Intr-una din sticlele cu ardei iute, adaugati si foile de dafin, iar in cealalta, crengutele de rozmarin. In sticla a treia puneti crengutele de cimbru. Separat, dati in clocot otetul diluat cu 250 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
... " Reteta Culinara : Salata de cartofi si muraturi " Va dorim " Pofta Buna ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cat de dulce vreti sa fie compozitia),...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
INGREDIENTE: gogonele, castraveti, conopida, morcov, mere, pere, gutui, frunze de telina si radacina, hrean, seminte de marar, boabe de piper, frunze de visin, usturoi, apa, sare. PREPARARE: Se prepara saramura din apa si sare. Ca si cantitati se folosesc o lingura de sare neiodata, la un litru de apa. Legumele si fructele se spala. Gogonelele, [&]
Reţetă de pe dragomirnadina.blogspot.com
Pregatirea muraturilor asortate este asemanatoare cu a patlagelelor verzi (gogonele) murate, cu ...
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
... a da un gust mai placut muraturilor si pentru a ajuta la conservarea ... la mijlocul si la suprafata muraturilor. Borcanul se infunda si se ... in permanenta plin. Dupa acrire, muraturile se pun la rece, in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mod de Preparare: Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna. Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa, catei de usturoi, morcovi taiati rondele, 3-4 fasii de hrean, cateva felii de gutui si ardei iuti. Urmatorul strat va fi de castraveti si gogonele,dupa care urmeaza conopida, morcovi, ardei iuti. Se pot...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Mod de Preparare: Spalati bine gogosarii, conopida si scurgeti-le. Goliti gogosarii de cotor si seminte, pe la partea de cotor si umpleti-le cu buchetele de conopida. Asezati-le in borcane, peste stratul de frunze de telina, boabe de piper si dafin, intercalate cu feliute de morcov taiate dintat si de hrean, feliat. Puneti deasupra un saculet de tifon cu boabele de mustar, daca nu doriti sa fie imprastiate in borcan, sau le adaugati, presarandu-le. Separat, preparati solutia, pe foc, din ...
Reţetă de pe www.gospodine.net
Mod de Preparare: Se taie varza si ardeii marunt (pestisori). Se rade hreanul si se amesteca cu varza si ardeii, se adauga sare dupa gust. Zaharul se dizolva in otet si se toarna peste compozitie. Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa, preferabil, 30 de ore dupa care se poate pune in borcane si deja se poate servi. .
Reţetă de pe www.gospodine.net
Se curata gogonelele de seminte si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung, apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt, fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas, se fierb impreuna otet (1 l la 2 l de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cat de dulce vreti sa fie compozitia), boabele de piper, mustarul, foile de dafin. Intr-un borcan de 800 ml, se pun in ordine aleatorie toate legumele, taiate in prealabil si varza tocata....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Mod de Preparare: Se amesteca apa cu sarea si se fierbe cca 30 minute. Se trage vasul de pe foc si se adauga otetul. Se amesteca si se omogenizeaza solutia. Saramura fierbinte astfel pregatita, se toarna peste legumele puse in borcane sau putini. .
Reţetă de pe www.gospodine.net