mod de uscare a smochinelor coapte
Pagina 5 din 5
Te-ar mai putea interesa:
mod de preparare pastrama de capra, frisca hulala mod de preparare, mod de preparare muschi tiganesc, mod de preparare pentru surimi congelat, mod de preparare kaizer din carne porc, vinete coapte borcan iarna, dulceata smochine coapte, mod de preparare musaca cu cartofi si carne tocata
Taiem capacul bostanului si inlaturam semintele. Ciupercile si ceapa sunt date la mixer, pana se obtine o pasta mai groasa. Radem morcovul, peste el adaugam uleiul, delikat-ul si il lasam pe foc spre a fi inabusit. Peste morcov, adaugam orezul si putina apa. Dupa ce orezul este fiert, se amesteca cu ciupercile si ceapa trecute prin mixer, cu nuca, stafidele si patrunjelul. Impaturim sarmalele, le asezam intr-o oala si le lasam la fiert pana sarmalele devin potolite. Dupa ce au dat in clocot...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ciupercile se taie lamele grosute si se pun pe o foaie de copt, intr-o tava la cuptor. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei de masline si se lasa la cuptor 5 minute. Ceapa si ardeiul se taie marunt, se calesc si se amesteca cu rosiile date pe razatoare. Se adauga busuioc, oregano, usturoiul pisat, sare, piper si se lasa la fiert 10-15 minute. Cand se ia de pe foc se adauga frunzulite de patrunjel proaspat. Pastele se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj si la final se amesteca...
Reţetă de pe retete.eva.ro
6 mere mari, ionatane, 200 gr. zahar, 8 linguri ulei, 2 linguri lichior de fructe, esenta de vanilie sau migdale; Optional - 6 linguri frisca vegetala Mod de preparare: Merele se curata de cotoare cu un cutit bine ascutit. Trebuie sa ramina intregi, iar in spatiul ramas in locul cotoarelor se adauga cite o lingura ulei (se poate folosi si margarina vegetala). Se dau la cuptor cca 30 min, la foc moderat. Pentru glazura, zaharul se rumeneste, apoi se adauga o lingura ulei, lichiorul si esenta....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 mere mari, 3 linguri de unt, 3 linguri zahar pudra, scortisoara si cuisoare macinate, 2 linguri zahar brun Mod de preparare: Se scoate miezul merelor, apoi se freaca 2 linguri de unt cu zaharul pudra, scortisoara si cuisoara. Acest amestec se introduce in mere. Merele se tavalesc in untul ramas topit, apoi in zaharul brun, dupa care se introduc la cuptor pentru 15 min., la foc mediu. Mod de servire Se servesc calde
Reţetă de pe www.retete-bune.com
In trecut, experienta mea cu supele de rosii a fost una destul de trista. Le asociam cu un soi de bulion, cu taitei sau galuste, nu cine stie ce la gust si cu o munca migaloasa in spate, pentru curatarea de coaja a rosiilor. Si cum ma stiti pe mine ca sunt mereu in cautare de solutii rapide, ideea de a pregati o astfel de supa nu ma incanta. Dar pentru ca aveam o gramada de rosii si era pacat de ele, am improvizat. Si uite asa, cand improvizeaza omul, descopera minuni! Ingrediente 1 kg de...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Astazi nu va prezint o reteta, ci mai mult o idee pentru a rezolva cu minim de efort un mic-dejun. Ouale ochiuri nu le mai pregatiti in tigaie, ci in forme de briose :) Ungeti cu putin ulei tava si spargeti cate un ou in fiecare compartiment. Dati la cuptor la foc mare pana se coc. Merg grozav pentru a face sandwichuri :) Eu le-am combinat cu paine prajita frecata cu usturoi si cascaval. Pofta buna!
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
pentru 10 mere se ia 1/2 pahar de dulceata Mod de preparare: Se spala merele in apa rece, se scobeste mijlocul fara sa se strapunga marul de la un capat la celalalt, se umplu merele cu dulceata si se pun pe tava. Se adauga 2-3 linguri de apa si se da tava la cuptor pentru 15-20 minute. Imediat ce merele se inmoaie se scot din cuptor se lasa sa se raceasca putin dupa aceea se asaza pe platou si se toarna deasupra siropul pe care l-au lasat merele in tava. In dulceata este bine sa se adauge 1/2...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 mere mari, olingurita miere, coaja si zeama de la o lamiie, o lingurita margarina degresata Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se scobesc merele si se indeparteaza cotoarele. Cu un cutit, se cresteaza merele pe verticala la distante egale. Se pun intr-o tava de teflon. Se amesteca mierea, margarina, coaja si zeama de lamaie. Se toarna cu o lingurita amestecul obtinut in mere, se acopera cu o folie de aluminiu si se introduce tava la cuptor timp de 40-45 minute. Mod de servire Se servesc...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... farfurie, puneti peste iart, merele coapte si presarati cu scortisoara. PS ... cea mai mare e gustul merelor coapte in ulei de cocos! :) Uleiul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... de pulpa, cind acestea sint coapte), ajutindu-ne si de un ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se toarna pandispanul peste merele coapte, dupa care se pune din ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pregateste maiaua din drojdie,apa calduta si zahar.Se pune faina in castron ,se face o adancitura unde punem maiaua.Framantam un aluat care nu se lipeste de maini si il lasam la dospit.Dam varza pe razatoare,o frecam cu sare si o punem la calit.Potrivim gustul de sare si piper.Luam din aluat bucati,care le intindem cu sucitorul,punem 2 linguri de umplutura ,le adunam la colturi si le intindem cu sucitorul.Cand am terminat totul,incepem sa le prajim in baie de ulei.Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 g cartofi, 250 g branza de vaci, 250 g faina, 1/4 l lapte, sare, bucatele de sunca, 2 linguri unt cald Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa sarata, se decojesc si se farimiteaza. Se amesteca cu branza, laptele, faina, sare, piper, vegeta, pana rezulta un aluat mai moale dar care nu curge. Se iau cu lingura si se pun in tava unsa, la distanta intre ele. Deasupra se presara citeva bucatele de sunca. Se ung cu unt incalzit si se coc pana primesc o culoare maronie. Mod de servire Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se spala atatea gutui cate dorim sa pregatim. Se scobesc bine la mijloc si se umplu cu zahar. Se pun intr-o forma si se dau la cuptor. Cand zaharul din gutui e topit, se mai umplu gutuile din nou cu zahar. Se tin pana sunt destul de coapte si se servesc in forma in care au fost coapte. - 1 kg gutui, zahar. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Taiati 4 bucati de folie de aluminiu, suficient de mari cit sa infasoare o felie de brinza. Plasati in centrul fiecarei folii cite una dintre cele 4 felii (feliile nu trebuie sa fie foarte groase, aproximativ 1-1,5 cm in grosime). Presarati oregano peste brinza si adaugati citeva picaturi de ulei de masline. Apoi impaturiti foliile, astfel incit sa acopere integral feliile. Pachetele astfel realizate sint asezate intr-o tava si se lasa la copt in cuptor preincalzit pentru 15-20 de minute. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se scoate miezul merelor, apoi se freaca 2 linguri de unt cu zaharul pudra, scortisoara si cuisoara. Acest amestec se introduce in mere. Merele se tavalesc in untul ramas topit, apoi in zaharul brun, dupa care se introduc la cuptor pentru 15 min., la foc mediu. Se servesc calde. - 4 mere mari, 3 linguri de unt, 3 linguri zahar pudra, scortisoara si cuisoare macinate, 2 linguri zahar brun. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 conopida 100 gr unt 1 lgt sare sau vegeta Taiem cotorul si rupem frunzele. Conopida ramane intreaga dar scobim cat mai mult din cotor. Asezam conopida intr-o tava putin mai mare decat ea si nu in tava aragazului. Ungem conopida cu untul moale pe toate partile. presaram sare peste tot si o dam o ora la 200 de grade. La interval de 15 minute scoatem tava si ungem conopida cu untul topit. Trebuie sa intre cutitul foarte usor si atunci este gata. O taiem pe jumatate si apoi buchetele. mai...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Banana se curata de coaja si se taie in doua, pe lungime. De-a lungul ei se infig stafide sau fructe confiate. Se unge un vas rezistent la foc cu unt si se asaza bananele. Se lasa cam 10-15 minute. Apoi se scoate si se lasa la racit. Se pune deasupra frisca si se orneaza cu visine sau cu sirop ori fructe confiate. - O banana mare, stafide, frisca, unt, visine din compot, fructe confiate, sirop acrisor. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata rata de eventualele urme de pene sau tuleie, eventual se parleste. Curatati sau indepartati excesul de piele de la gat. Infigeti in pieptul ratei cele 12 cuisoare, cate 6 pe fiecare jumatate de piept. Faceti o marinata din miere, marmelada de portocale, sosul de soia, coniac, sucul celor 2 portocale si cate o lingurita rasa de scortisoara si nucsoara. Turnati marinata peste pasare si fiti siguri ca ajunge peste tot, atat in interior cat si in exteriorul ratei. Introduceti rata la...
Reţetă de pe www.eculinar.ro