Cauta in 20.694 retete
3-4 legaturi ridichi, 1 ou rascopt, 2-3 linguri smantana, sare Mod de preparare: Se spala bine ridichile si se taie rotogoale subtiri. Galbenusul de ou se da prin sita si se freaca cu smantana, apoi se toarna peste ridichi. Se adauga albusul taiat felioare subtiri, sare si se amesteca bine.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
V-am prezentat in postarea anterioara, aperitivele festive pregatite pentru party-ul Nataliei (2 ani). Dar tot pentru Natalia am facut si acesti biscuiti turta dulce, moi si aromati, decorati cu personajele cele mai indragite de copii. Cum au fost apreciati? Se vede bine, nu-i asa? Voi posta ulterior si reteta de turta dulce. Am revenit cu reteta de turta dulce.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
1/2 kg. gutui, 50 gr. margarina, 1/2 lingurita zahar, 1/2 lingurita faina Mod de preparare: Gutuile spalate, sterse, se taie in felii inlaturind partea fibroasa si simburii. Se fierb inabusit cu margarina si putina apa. Se adauga apoi un sos caramel si se lasa la foc domol.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 fasole boabe,1/2 kg carne ,o ceapa (100 g), 50-100 ml untdelemn, un ardei gras,1/4 l suc de rosii, o foaie de dafin,piper sau ienibahar, marar, tarhon, cimbru,boia de ardei, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste ,2 minute, cu 4-5 linguri de untdelemn ,la foc mic.Se pune un varf de lingurita cu boia de ardei sau 1/2 lingurita cu pasta de ardei ,se amesteca de 2-3 ori si, imediat, se adauga carnea taiata in bucati.Se amesteca pana cind se coaguleaza la suprafata,se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
by Alice albinutza Astazi avem o prezenta mai putin extrovertita in blogosfera culinara de la noi din tara, o fata gingasa si firava si foarte timida. O fata retrasa si cu un bun simt de-ti aminteste de bunele maniere pierdute in neantul urban. E fata de la Alldaycooking , Nicol. Daca nu o stiti, apai mergeti la ea si vedeti ce minunatii mestereste ea zilnic (allday, no?) in bucatarioara ei tipic banateana. Te vei indragosti instant. Ma bucur ca deruland acest proiect (sper sa tina cat mai...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
... ml de sos. Se lasa mincarea sa clocoteasca, se ia vasul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 morcov, Mod de preparare: Se curata ceapa, morcovul, patrunjelul, dovleacul. Dovlecelul se curata de simburi (daca are simburi)si se da pe razatoare, se freaca cu o lingurita de sare si cu o lingurita de otet se lasa 15 minute. Ceapa, morcovul, patrunjelul, ardeiul se taie un in cubulete sau se dau pe razatoare, se inabusa cam 5 minute, apoi se adauga dovleacul, se pune apa cat sa cuprinda legumele(foc mediu). Cind legumele sunt fierte, intr-o cana se pune o lingura de faina, se amesteca si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 2 linguri ulei, 2 linguri smantana, 1 lingura faina, 1 ceapa, boia, 1 lingurita otet de vin, sare, patrunjel si marar Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se rumeneste in uleiul incins. Se adauga faina si boiaua, apoi se stinge cu un pahar de apa clocotita. Se pun cartofii cruzi, curatati si taiati in sferturi. Se fierbe totul 20 min. Se adauga sarea, otetul, smantana, verdeata taiata marunt si se lasa sa mai dea 2-3 clocote.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
by Alice albinutza Astazi in micul nostru proiect vine ca un simplu si talentata profan in ale cucinatului, Radu Lacatusu . Este un bun prieten al nostru, plecat peste ocean, tocmai hat-departe in diaspora din S.U.A So, let's see... ce ne-a pregatit azi, Radu al nostru. dar.... mai inainte sa va mai spui ca Radu e cel ce tine in "proprietate" Masivul Ceahlau . Deci...muntzomanul nostru s-a apucat de gatit si sigur nu se va opri aici. Acesta e doar inceputul . Insa, stim bine ca atunci cand ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
1 kg somn, 4 linguri ulei, 2 linguri faina, 1 ceapa mare, rosii, 1/2 lingurita zahar, 3-4 boabe ienibahar, 1 foaie dafin, sare Mod de preparare: Somnul curatat si spalat se taie in bucati, se sareaza si se lasa sa stea 1/2 ora. Ceapa taiata foarte marunt se rumeneste in ulei, se adauga 1/2 lingurita faina, sarea, zaharul, ienibaharul, foaia de dafin si rosiile fierte si strecurate. Se lasa sa dea citeva clocote si se ia de pe foc. Bucatile de somn date prin faina se prajesc rumen pe ambele ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cu ceva timp in urma am fost invitata de Qbebe.ro, portalul dedicat tuturor mamicilor, sa particip la campania lor dedicata alimentatiei sanatoase. Imi face o mare placere sa le raspund invitatiei, mai ales ca stiu cat e de important pentru viitorul micutului ca mama sa se hraneasca corect. Nu trebuie sa se infometeze, dar nici sa manance "cat pentru doi", asa cum gresit se crede. Campania este sustinuta si de Mihaela Bilic, medic nutritionist, autoarea cartii Sanatatea are gust . Pe siteul...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Stiu ca a cam trecut sezonul, dar nu e niciodata prea tarziu pentru o gustare sanatoasa! :) Asadar, fara prea multe vorbe, va prezint o idee simpatica de gustare: bradut construit din mere, cu merisoare confiate si "tulpina" din alune de padure . Stelutele de mar le-am taiat cu forma de cookies. Simpla, rapida si de efect, gustarea abia a rezistat celor cateva poze facute si a fost imediat rontaita! :)
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
6-7 gulii frumoase, 2 linguri unt sau untura, 1 ceapa, 1 pahar lapte, 2 linguri faina, 1/2 lingurita zahar, 1 lingurita marar si patrunjel tocat, sare Mod de preparare: Se curata guliile, se spala si se taie felii groase de 1cm. fiecare felie se da prin faina si se prajeste usor pe o parte si alta. In restul de untura, seprajeste ceapa tocata marunt pana ce devine galbuie, se adauga o lingurita de faina, se lasa sa se rumeneasca, apoi se stinge cu laptele si se lasa sa dea un clocot. In acest...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Revin cu cateva instantanee din diminetile noastre, sa va arat cateva din variantele de mic dejun ale Nataliei. Dupa cum va spuneam, mancam multe oua. Oua bune, proaspete, delicioase, crescute la curte, cu mancare buna si multa dragoste de bunica Nataliei. Abia dupa ce am pregatit pozele am realizat cat de asemanatoare ne sunt unele dimineti. Natalia adora ouale si castravetii, asadar, veti vedea doua omlete cu branza (una facuta clasic, sub forma de clatita si cealalta papara), paine, ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
300-400 g carne, o ceapa(50 g), cca 300 g castraveti(acriti ), 50 -100 ml untdelemn, 2-3 linguri suc de rosii sau 1/2 lingurita pasta de rosii, 50 ml vin, 20 g faina, marar, patrunjel, sare, 3-4 catei usturoi, o frunza de telina, o foaie de dafin. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt si carnea se prajesc in untdelemn. Sare nu se pune, deoarece castravetii sareaza suficient. Dupa ce sarea carnea s-a calit 10 minute, se stinge cu 200 ml apa si se adauga castravetii, rasi prin razatoarea cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o varza, 2 oua, 150 gr. faina, 1 buc. ceapa, condimente (piper, cimbru, marar, foi dafin), 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Se alege o varza potrivit de indesata si se taie felii de 1,5 cm care se prajesc in ou cu faina ca snitelele. Se pun feliile intr-o cratita cu putina apa calduta, peste care se taie marunt o ceapa, se adauga citeva boabe de piper, cimbru, marar (sau foi de dafin) si se acopera cu bulion. Se da la cuptor. Se poate pune si carne tocata pregatita ca pentru musaca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O varza, 600 g carne de porc, o lingura untura, o lingura faina, 3 linguri smantana, o ceapa, marar, cimbru, sare. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt, impreuna cu carnea taiata in bucati se inabuse intr-o lingura de untura, adaugind cite putina apa calduta. Cind carnea a fiert mai mult decit pe jumatate, se adauga varza taiata si oparita, sarea necesara, rosiile taiate in bucati, se adauga marar si cimbru dupa gust si atita apa calda cat sa se acopere. Se fierbe la foc incet. Cind toate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
A venit vara si avem liber sa ne desfatam cu deserturi reci. Foarte reci! :) Copil fiind am suferit de boala grea. Mai mereu aveam rosu in gat si mama ma ungea cu albastru de metil. Amintirea albastrului de metil este inca vie in memoria mea si inainte de a avea copil imi imaginam ca inghetata nu se da pruncilor decat dupa ce isi iau buletinul (sau ma rog, undeva in zona aia :))), doar-doar ii poti scapa de nenorocirea de "gat rosu". Dar apoi am mai invatat si eu cate ceva si iata cum, la 2...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
200 g orez, 400 g carne bucati, 2 linguri sos de soia, o lingura ceapa verde, o doza de 227 muguri de bambus, 15 rosii mici, 3 catei usturoi, 100 ml supa de legume, 4 linguri sos asiatic iute, o lingura curry pasta rosie Mod de preparare: Orezul se pune la fiert in apa sarata. Se taie carnea cuburi, ceapa se toaca si se pune la calit cu o lingura sos de soia si mugurii de bambus. Se spala rosiile si se taie cuburi. Se toaca marunt usturoiul. Se pun toate impreuna cu carnea la calit. Se adauga...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600 gr. ciuperci, 3-4 cepe, 4-5 rosii mari, 3 linguri ulei, marar si patrunjel tocat, sare, piper Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati. Ceapa taiata subtire se prajeste usor in ulei, se adauga ciupercile si rosiile curatate de pielite si seminte taiate felii, sarea, piperul si verdeata. Se lasa sa fiarba incet, pana cind scade bine de tot. Mod de servire Se poate servi calda, insa este mult mai gustoasa rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com