Cauta in 21.294 retete
Aperitivul recomandat este o piftie din carne de porc dar si de vita, traditionala friptura de porc (cine nu cumpara macar o bucatica sa aiba pe masa de Craciun) si cozonacul, care face casa sa miroasa a sarbatori. Racitura (piftie de porc si vitel) Ingrediente: 1 kg. picioare, 3 litri apa, o capatana de usturoi, sare. Mod de preparare: Piftiile se pot face din picioare si din urechi de porc, dar si din picioare de vitel. Mai gustoase ies cele amestecate. Se pun la fiert, intr-un vas cu apa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Salata propusa de aceasta data are la baza o leguma agreata doar de o parte din voi, dar foarte sanatoasa: ceapa. La aceasta adaugam un desert pentru indulcire, o prajitura cu alune. Salata de ceapa Ingrediente si cantitati : 6 cepe mari dressing de salata 50 g. masline Mod de preparare : Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Se sareaza dupa gust si se lasa circa o ora sa se scurga de zeama. Se intoarce usor, presarandu-se intr-o sita, se aseaza intr-o salatiera, se stropeste cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Orez cu pui si morcoviIngrediente si cantitati:Piept de pui, taiat fasii1/4 ceasca cu unt sau margarina1 1/2 ceasca de orez cu bob lung5 morcovi de marime medie, feliati1 ceapa medie, taiata marunt1/2 ceasca de ciuperci feliate1/4 ceasca ardei rosu, taiat marunt2 cesti supa de pui2 lingurite de patrunjel proaspat, taiat maruntMod de preparare:1. Rumeneste puiul in unt sau margarina, la foc mediu; ia-l de pe foc atunci cand s-a calit. Adauga in vas orezul, morcovii, ceapa, ciupercile si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
...ma rog, unele dintre ele sint chiar de zi cu zi (cafelele mai ales :P), dar nu-i bai, vine Craciunul si totul se invaluie in mister :)) ...si nu i-am uitat nici de data asta pe prichindei!!! :P Ciocnesc cu voi, virtual, un "pahar" de sampanie inghetata...si multe altele, la alegerea voastra :)) 1. Sorbet de sampanie: http://savalaura.blogspot.com/2009/06/sorbet-de-sampanie-pentru-voi-toti.html 2. "Cupa" cu pepene si sampanie: http://savalaura.blogspot.com/2009/09/bautura-cu-pepene-si- ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Cateva retete, publicate deja in blogul meu... http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/01/sushi-cu-somon-afumat-si-branza-un.html l http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/10/tartelette-de-cartofi-ardei-si-bacon_03.html http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2009/12/salata-exotica-cu-crevete-si-grepfruit.html http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/04/crocant-moalefraged-o-salata.html http://ciocolatasizahar.blogspot.com/2010/03/tarta-cu-brocoli-bacon-si-camembert.html
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
500 ml frisca, 2 oua, 2 plicuri gelatina (20 gr.), 100 gr. zahar, 2 plicuri zahar vanilat, coaja de portocala, zeama de lamiie pentru insiropat piscoturi, esenta de rom si de vanilie, 1 cutie compot de ananas, fructe (struguri, 2 banane, 1 portocala, stafide, nuci), 250 ml frisca pentru ornat, eventual o lingurita de cacao Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pana devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , mere, leustean) Ei, acum e acum: meniu pentru 16 (Doamne ajuta sa ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
3 fructe de grapefruit curatate, 3 portocale curatate, un varf lingurita sare, un castravete mediu, taiat marunt, seminte de floarea soarelui, 2 buc avocado, taiate felii, 2/3 cana otet, 1/3 cana zahar, o ceapa mica taiata inele Mod de preparare: Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca citricele, castravetele, ceapa, feliile de avocado. Peste sucul de la grapefruit si portocala se mai adauga suc de portocale, pana se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Toba, sunca, lebar, carnati, caltabos Nu vreau sa le mai vad, nici sa le-arunc la cos, Nici sa le bag pachete in congelator Unde sa le uit pana anul viitor.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si se lasa cam 1/2 de ora. Se bat albusurile cu mixerul pina devin tari, se adauga zaharul (inclusiv cel vanilat), iar la final cele doua galbenusuri. Se amesteca aceasta compozitie cu gelatina inmuiata si se pune pe foc mestecind incontinuu. In momentul in care compozitia capata consistenta unei smintini se da la o parte si se lasa sa se raceasca. In acest timp, se bate frisca pina devine tare. De asemenea, 3/4 din ananas, bananele, portocala...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dragii si dragele mele, va multumesc din suflet pentru urarile primite de la voi de Sarbatori si pentru ca m-ati urmarit inca un an. Va doresc si eu un an excelent, cu realizari si surprize cat mai multe si numai placute. Desi aparitiile mele culinare pe blog in anul ce a trecut au fost sporadice, am constatat ca audienta blogului a ramas constanta, fapt pentru care inca o data va multumesc.
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Se pune faina intr-un castron, in mijlocul ei se face loc si se pune drojdia dizolvata in apa sau lapte cald (cca 150 ml) si o lingurita de zahar. Se presara deasupra drojdiei un strat foarte fin de faina, se acopera castronul si se lasa o jumatate de ora la caldura. Apoi se framanta un aluat potrivit, adaugandu-se treptat uleiul si apa sau lapte, daca e nevoie. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini si de pe vas, si cand apar basici in aluat, acesta este gata. Se acopera cu un prosop ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... am folosit Pasta de Tomate Bunica, foarte concentrate si foarte aromata ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... cum am primit punga cu resturile ramase de la decupaj, numai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie resturile de carne fiarta si se pun in zeama de la limba, impreuna cu ceapa taiata si cu sare. Dupa citeva clocote, se adauga cartofii taiati taitei, usturoiul si boiaua. Cind cartofii sint fierti se serveste supa cu crutoane. - Zeama de la o limba fiarta, 1/4 kg resturi de carne fiarta, 1 ceapa, 1/2 kg cartofi, 1 catel usturoi, 1 lingurita boia de ardei, sare, crutoane. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... . - 250 g cartofi, 2-3 rosii, 1 castravete, 200 g resturi de friptura (sau salam sau ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Bucatile de este fript sau rasol se asaza pe farfurie si se toarna pe deasupra un sos pregatit astfel: 1 galbenus de ou frecat cu ulei, mustar si zeama de lamiie, sare, verdeata, se subtiaza cu otet. Se pot adauga castraveciori tocati fin. Se garniseste cu patrunjel tocat, gogosari sau masline. - Resturi de peste, zeama de lamiie, 3-4 linguri ulei, 1 lingurita mustar, verdeata, 1 ou, gogosari sau masline pentru ornat. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb din ajun resturi de carne si oase. Se ia ... si se serveste rece. - 500 g resturi de carne, 2 buc. morcovi, 2 buc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
resturi de peste, zeama de lamiie, 3-4 linguri ulei, 1 lingurita mustar, verdeata, 1 ou, gogosari sau masline pentru ornat Mod de preparare: Bucatile de este fript sau rasol se asaza pe farfurie si se toarna pe deasupra un sos pregatit astfel: 1 galbenus de ou frecat cu ulei, mustar si zeama de lamiie, sare, verdeata, se subtiaza cu otet. Se pot adauga castraveciori tocati fin. Se garniseste cu patrunjel tocat, gogosari sau masline.
Reţetă de pe www.retete-bune.com