Cauta in 16.331 retete
Toaca ceapa mare si caleste-o în ulei si unt la foc mic, apoi adauga cateii de usturoi curatati si maruntiti. Amesteca, iar dupa 20-30 de secunde, când ingredientele s-au înmuiat, adauga 700-900 mililitri de apa. Adauga cartofii, pastarnacul si morcovul, tocate bucati mari si cubul concentrat de pui. Dupa ce legumele s-au fiert, lasa putin supa sa se raceasca ti paseaza amestecul în blender. Pune supa înapoi pe foc si las-o sa dea în clocot, adauga ceapa verde tocata marunt, sarea si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In cazul in care dispuneti de un robot taiati in bucati mari toate ingredientele de mai sus si bagati-le la mixat sau, daca nu aveti un robot, le puteti da prin masina de tocat. In compozitie adaugati si 2 linguri smantana restul se pastreaza pentru uns checul inainte de coacere.Tapetati o forma de chec cu unt si pesmet si asezati compozitia checului picant din piept de pui in ea, niveland-o cu o lingura sau o spatula. Se pune deasupra smantana ramasa si 100 gr parmezan sau cascaval ras .Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata dovleacul si se da pe razatoare. Se presara putina sare pe el si se lasa cam 10 de minute, apoi se stoarce bine si se aseaza intr-un castron mai mare. Adaugi sunca taiata cubulete mici, si branzeturile maruntite fin. Pui morcovii dati pe razatoarea mica, ceapa si usturoiul tocate marunt. Amesteci bine, adaugi galbenusurile, uleiul, grisul, smantana, praful de copt si patrunjelul si mararul tocate marunt. Condimentezi cu sare si piper , dupa gust si apoi incorporezi usor albusurile...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul la 250 de grade. Într-un bol, amesteca pesmetul, sarea, piperul si parmezanul. Într-un alt bol, pune albusurile de ou, batute. Treci feliile de zucchini prin albus si apoi prin amestecul de pesmet si asaza-le într-o tava tapetata cu foaie de copt unsa cu putin ulei. Coace timp de 5 minute, apoi întoarce feliile pe partea cealalta si mai coace timp de înca 5 sau 10 minute, pâna de feliile sunt rumenite si crocante.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Într-o cratita se caleste putin ceapa în unt, dupa care se adauga conopida oparita în prealabil, curry, chilli, sarea, piperul si apa. Se lasa la fiert sub capac 10-15 minute. Dupa ce se raceste putin amestecul, se mixeaza în blender si se adauga smântâna.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aluatul se aseaza intr-o tava de tarta sau pur si simplu o tava rotunda. Nu este necesar sa ungem tava, foietajul are suficienta grasime in el. Ouale intregi se bat cu smantana si telemeaua rasa. Se adauga si putin piper, alb de preferinta, se omogenizeaza compozitia si se toarna peste foietaj. Taiem rosiile in felii cat mai subtiri, sau daca folosim rosii cherry, le taiem in jumatati. Feliile le asezam peste compozitie. Frunzele de ceapa verde se taie fasii subtiri, iar mararul se aseaza ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pestele si se spala bine.Legumele spalate si taiate felii.Ungem un vas termorezistent cu ulei si punem un strat de morcovi taiati rondele.Pestele il condimentam cu sare si piper si delikat il punem peste stratul de morcovi.In interior asezam jegumele taiate fasii restul legumelor impreuna cu o feliuta sau doua de lamaie le asezam pe deasupra pestelui si pe langa el, il dam la cuptor pentru 30 minute fiind stropit cu vin ,eu pun folie de aluminiu pentru 10 minute apoi il las fara ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mai întâi, toaca ardeiul si caleste-l putin în ulei, apoi scoate-l si pune-l pe un blat. Bate ouale bine, adauga o lingura de apa si fa-le într-o tigaie ca pe o omleta pe care o întorci pe o parte si pe alta ca sa se rumeneasca la foc. Când omleta e bine facuta, tai-o în doua si pune câte o jumatate pe fiecare lipie. Poti sa pui si o frunza de salata, apoi adaugi ardeii în mijloc si rulezi lipia. La sfârsit, taie fiecare burrito în bucati mai mici.
Reţetă de pe retete.eva.ro
În bolul unui blender, pulseaza fursecurile pâna când obtii pesmet fin. Adauga crema de brânza si amesteca bine pentru a obtine o pasta omogena. Amestecul ar trebui sa se modeleze atunci când este apasat. Ia câte o lingura din amestec si ruleaza-le pentru a forma bile. Pune bilele pe o tava tapetata cu hârtie de copt. Înmoaie fiecare bila în ciocolata alba astfel încât sa fie complet acoperita si asaza-le pe tava acoperita cu hârtie. Înainte ca ciocolata sa se întareasca,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a face aluatul se amesteca ingredientele si se framânta câteva minute. Apoi se împarte aluatul în doua parti si se întinde cu ajutorul unui facalet cât mai subtire. Se pune câte o lipie într-o tigaie încinsa (fara a pune ulei), se lasa 1-2 minute, dupa care se întoarce pe partea cealalta. Se da focul la mic, se aranjeaza ingredientele pentru topping si se mai lasa pe foc pâna se topeste brânza (4-5 minute). Ai optiunea de a pune ingredientele pentru topping crude sau de a...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se stropesc cepele decojite si cu ambele capetele taiate cu putin ulei de masline, se presara sare si se pun intr-un vas. Apoi, in fiecare ceapa se introduce cate un catel de usturoi si se mai pun cateva picaturi de ulei, cimbru si apoi se adauga 75 ml de apa peste. Se acopera vasul si se introduce la cuptor pana cand ceapa este usor rumenita si suficient de moale, astfel incat un cutit sa alunece usor in centrele lor. Lasati apoi la racit. Se scot cepele, lasand lichidul in vas. Scoate...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spala bine conopida si rupe-o în mai multe buchetele. Topeste untul într-o oala si caleste conopida timp de cinci minute. Dupa ce fierbi mazarea, toarna supa, pune sare si piper dupa gust, si pune-o pe foc. Când ajunge la punctul de fierbere, redu focul si mai las-o la fiert timp de 20 de minute. Între timp, taie baconul în bucatele mici si caleste-l în ulei. Paseaza bine conopida, pune-o iarasi pe foc, adauga smântâna, amesteca din nou, iar când supa începe sa clocoteasca ia-o de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie partea de sus a ardeilor, unde au codita, si se curata în interior de sâmburi. Într-o tigaie, pune la calit în ulei ceapa, orezul si ciupercile. Lasa-le pe foc aproximativ 5 minute. Adauga peste ele sare si piper si amesteca. Umplutura este gata. Las-o câteva minute sa se raceasca, timp în care asezi ardeii taiati si curatati într-o oala. Urmeaza sa-i umpli pe fiecare în parte cu o cantitate egala de umplutura formata din orez, ciuperci si ceapa. Mai apoi, toarna apa cu un...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Începe prin a curata cartofii de coaja si pune-i la fiert împreuna cu morcovul taiat în 3 l de apa. Cartofii si morcovii se fierb mai greu, asa ca începe cu ei! Dupa vreo 15 min de fierbere, adauga ceapa, fasolea verde si condimenteaza compozitia dupa bunul plac. Adauga putin ulei pentru mai multa savoare. Dupa ce opresti focul, adauga o legatura de patrunjel tocat marunt. În functie de preferinte se poate adauga bors, dar si smântâna. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie legumele cubulete. Toaca marunt varza. Pune-le la fiert, împreuna cu frunzele de dafin, în supa clocotita. Adauga sare dupa gust. Lasa la fiert 30 de minute, apoi adauga boabele de fasole si pastele fierte. Lasa sa mai dea în câteva clocote apoi ia oala de pe foc si adauga patrunjelul tocat. Se serveste cu parmezan ras presarat deasupra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Începem prin a curata legumele si de a le taia cubulete, rondele sau rase (în functie de preferinte). În timp ce pregatim legumele, putem pune pieptul de pui taiat cubulete la fiert împreuna cu sarea si piperul. Îl lasam doar 10 minute la fiert dupa care adaugam morcovul si mai lasam înca pe atât pe foc. Adaugam restul legumelor si bulionul, iar în jumatate de ora ciorba ar trebui sa fie gata. Daca va place patrunjelul, nu ezitati sa îl folositi dupa ce ati oprit focul. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spala cartofii si lasa-i la fiert, în coaja, în apa cu sare, acoperiti cu un capac. Fasolea trebuie spalata separat si fiarta în doua-trei ape, apoi se lasa la scurs într-o sita. Taie ceapa marunt si caleste-o în uleiul de masline încins, apoi adauga carnea, sosul chilli, boiaua, sarea, piperul, bulionul si fasolea fiarta. Toarna putina apa în mai multe rânduri, ca sa nu se lipeasca, si lasa sa fiarba la foc mic, pâna scade. Între timp, cartofii se scot din apa în care au fiert si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taie vinetele în felii de 1,5 cm grosime. Toarna ulei într-o cratita larga si prajeste cam trei minute pe fiecare parte feliile de vinete, pâna când acestea se rumenesc usor. Tine cont ca vinetele trebuie coapte în mai multe transe, fara sa le înghesui în tigaie, adaugând de fiecare data câte un sfrt din cantitatea de ulei. Când feliile se rumenesc, le poti pune într-un bol. Scurge uleiul ramas în cratita, pune usturoiul strivit si caleste-l timp de un minut. Toarba sosul si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fasolea se scurge de zeama si se pune in tigaie impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt si celelalte ingrediente. Se lasa sa scada la foc mic 30-60 de minute
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tava pentru cuptor, amesteca zucchini, cartofii, ardeiul rosu, usturoiul, pesmetul si uleiul de masline. Asezaneaza cu boia, sare si piper dupa gust. Pune tava la cuptor si las-o timp de o ora, amestecând din când în când, pâna ce cartofii sunt moi si usor rumeniti.
Reţetă de pe retete.eva.ro