mediul viata fasolei
Pagina 5 din 5
1. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Pune feliile de cartofi într-o tava, stropeste-le cu ulei, presara frunzele de cimbru, asezoneaza si amesteca bine. Da la cuptor 25 de minute. 2. Amesteca cheddarul cu crema de brânza, pesmetul si mustarul într-un bol. Scoate tava din cuptor si împinge cartofii spre margini. Asaza fileurile de peste în mijlocul tavii si asezoneaza-le bine, apoi pune peste fiecare chutney de ceapa si amestecul de brânza. 3. Mai da tava la cuptor 15 minute, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata ciupercile, se taie coditele si se spala. Vinetele se spala si se sterg cu un prosop de hârtie si se taie în felii cu grosime de 1 cm. Coditele de ciuperci, tocate marunt, se calesc împreuna cu sarea, piperul, ceapa tocata marunt, cu usturoiul si cu jumatate din ardeiul iute. Ciupercile se umplu cu legumele calite, iar deasupra fiecareia se asaza o feliuta de cascaval. Pe fiecare felie de vânata se asaza câte o felie de cascaval. Se pun la cuptor într-o tava tapetata cu putin...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se eviscereaza pestii, se curata branhiile, solzii si se spala bine, apoi se sterg cu hartie absorbanta si se condimenteaza pe dinafara si pe dinauntru. Intr-o tava inalta si mai lunga se aseaza pestii pe un pat de felii de rosii, frunze, verdeata si cateva feliute de ardei iute. Garnisiti pestii si deasupra cu cateva feliute de ardei kapia, de ardei iuti si rosii. Adaugati in tava bulionul, otetul, uleiul si apa cat sa ajunga cam la jumatatea pestilor (sa nu-i acopere de tot). Dati tava la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert intr-o oala cu 1l de apa. Apoi se curata cartofii, se taie cuburi si se adauga in oala ce fierbe. Urzicile curatate si spalate bine se adauga la restul legumelor. Se fierbe pana ce legumele se inmoaie. Apoi adaugam si orezul si odata cu el si borsul care a fost fiert inainte. Cand e gata si orezul adaugam sare, pasta de tomate, ulei, dam inca un clocot si gata. La final adaugam nitel leustean
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune bucatile de mango într-un vas de salata. Într-un vas separat, amesteca sucul de lamâie si uleiul de masline. Adauga apoi fulgii de ardei, coriandrul, ceapa, sarea si piperul. Amesteca bine si apoi toarna peste fructele de mango. Lasa la frigider aproximativ 30 de minute înainte de a servi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-o tigaie prajim vreme de cateva minute condimentele, fara ulei, cu putina sare. Apoi le zdrobim intr-un mojar. Legumele le punem intr-o cratita cu ulei incins. Le acoperim si le lasam sa se inabuse timp de 15 minute. Adaugam usturoiul, ardeii iuti, ghimbirul si condimentele. Amestecam din cand in cand timp de cinci minute. Adaugam zeama si coaja rasa de lamaie. Apoi turnam supa cat sa acopere legumele. O lasam sa fiarba 25-30 de minute, pana cand legumele devin foarte moi. Pasam supa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se toaca varza cât mai mic, se freaca cu sare si se lasa la înmuiat aproximativ 10 minute. Imediat dupa aceea, aceasta se caleste împreuna cu ceapa si morcovul în uleiul deja încins, având grija sa amestecam cât mai des pentru a evita sa se lipeasca. Merele razuite vor fi si ele adaugate ulterior, apoi 250 ml de apa, putina sare si piper. Lasam la fiert aproximativ 30 de minute, completam cu zaharul, otetul si doua foi de dafin si ne pregatim ca în 5 minute sa închidem focul. Pofta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune ceapa, cartofii si supa într-un vas la fiert. Lasa aproximativ 15 minute dupa ce a început sa fiarba, la foc mediu. Strecoara supa si pune legumele si laptele evaporat în blender si lasa-le pâna obtii o crema. Toarna crema peste supa si adauga untul, sarea si piperul. Da focul la minim si lasa la încalzit. Se poate servi fie fierbinte, fie rece. Orneaza cu felii de ceapa verde.
Reţetă de pe retete.eva.ro
În uleiul încins se pun semintele de coriandru, ghimbirul si curry, dupa care se adauga ceapa tocata. De îndata ce s-a calit putin ceapa, se adauga bucatile de dovleac si rondelele de morcov. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa care se acopera cu apa si se lasa la fiert aproximativ 20-30 de minute. Se pune supa în blender si se amesteca pâna obtii o consistenta cremoasa. Se poate servi cu ardei iute, crutoane, ardei iute sau patrunjel proaspat tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune apa la fiert si toarna în ploaie grisul, amestecând pâna obtii o consistenta mai tare. Grisul se lasa la racit. Amesteca icrele cu mixerul si toarna câte putin din uleiul de masline pentru a se omogeniza bine. La final adauga grisul, condimentele, zeama de la o lamâie si ceapa, amestecându-le cu mixerul. Daca salata de icre are o consistenta prea tare, mai adauga putina apa.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am vrut sa fac gnocchi folosind cartofi copti, nu cartofi fierti ca sa evit acumularea de apa in cartofi, care este inevitabila la fierberea lor in apa. Am spalat cartofii si i-am sters bine, apoi i-am uns cu ulei de masline si i-am impuns pe toate partile cu furculita. I-am pus intr-o tava in cuptor pentru minim o ora. Sunt gata cand interiorul e moale iar coaja crocanta. Scoatem cartofii din tava, ii lasam cam 7 minute sa se odihneasca si apoi, folosind manusi de bucatarie sau servetele,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie toate ingredientele cubulete si se amesteca bine astfel încât sa poata fi distribuite în mod egal. Se face un sos simplu din iaurt si usturoi si se adauga peste întregul amestec. Iaurul ar fi indicat sa aiba o compozitie mai densa, însa sa nu fie foarte gras. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Masa pentru intreaga familie, intr-o tava: friptura de pui si garnitura la cuptor
Adauga la favorite
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca uleiul de masline, otetul, mierea, cimbrul, sarea si piperul. Într-o tava intinsa mare sau doua tavi mai mici, asaza cârnatii, pulpele de pui, cartofii, morcovii, pastârnacul si ceapa. Stropeste cu amestecul de ulei de masline si freaca toate ingredientele pentru a fi acoperite uniform, având grija ca puiul sa fie cu pielea în sus. Pune la cuptor, în raftul din mijloc, si lasa timp de 35-40 de minute, întorcând legumele si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare Scoatem miezul de la avocado cu ajutorul unei linguri. Spalam legumele. Tocam toate ingredientele marunt, amestecam cu 2-3 linguri ulei de masline,asezonam cu sare,piper,boia si zeama de lamaie,dupa gust . Servim cu chips tortillas . Deliciu garantat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Ciupercile se curata de pielite si de codite. Se scobesc apoi bine si se asaza pe o tava. Ceapa trebuie taiata foarte marunt pentru a nu se simti foarte mult. Rosiile trebuie, de asemenea, taiate în cubulete. Cartoful va fi ras si scurs foare bine. Mararul se alege si se toaca marunt. Poti toca, daca doresti, si coditele ciupercilor. Când toate ingredientele sunt pregatite, poti începe sa prepari umplutura. Într-un bol se pun ceapa, rosiile si coditele de la ciuperci si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara aluatul amestecând ingredientele. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si nu foarte vârtos. Se acopera cu un servet si se lasa la crescut, la loc cald pana îsi dubleaza volumul. Prazul se curata de frunzele exterioare si se toaca rondele fine. Prazul se înabuse în tigaie alaturi de ulei si o cescuta apa. Când lichidul a scazut iar prazul s-a înmuiat se adauga spanacul. se mai tine pe foc 5 minute si se lasa la racit. Când umplutura s-a racit se adauga brânza rasa si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata si se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun intr-un vas termo-rezistent si se picura in ele putin ulei de masline. Se lasa in cuptor pana se inmoaie. Se fierbe spanacul, apoi se scurge. In acelasi vas, unde a mai ramas putina apa in care a fiert spanacul, se pune usturoiul si uleiul la fiert. Se adauga apoi si prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci si telina tocata. Se lasa amestecul pe foc timp de 10 minute. Se adauga spanacul fiert, crutoanele, putina apa si ulei de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se scot sîmburii de la visine . Se separa galbenusul de albus la 5 oua . Galbenusurile se amesteca bine cu 8 linguri de apa fierbinte si 2 de ulei. Albusurile se bat spuma si se adauga prin amestecare 200 g de zahar. Acum se unesc cele doua amestecuri si se omogenizeaza punînd si 200 g de faina. Se toarna aluatul, care are consistenta unei mamaligi subtiri în tava tapetata cu folie unsa cu ulei (sa nu se lipeasca). Se plaseaza uniform pe suprafata visinele fara sîmburi si stoarse usor....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Toaca ceapa mare si caleste-o în ulei si unt la foc mic, apoi adauga cateii de usturoi curatati si maruntiti. Amesteca, iar dupa 20-30 de secunde, când ingredientele s-au înmuiat, adauga 700-900 mililitri de apa. Adauga cartofii, pastarnacul si morcovul, tocate bucati mari si cubul concentrat de pui. Dupa ce legumele s-au fiert, lasa putin supa sa se raceasca ti paseaza amestecul în blender. Pune supa înapoi pe foc si las-o sa dea în clocot, adauga ceapa verde tocata marunt, sarea si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In cazul in care dispuneti de un robot taiati in bucati mari toate ingredientele de mai sus si bagati-le la mixat sau, daca nu aveti un robot, le puteti da prin masina de tocat. In compozitie adaugati si 2 linguri smantana restul se pastreaza pentru uns checul inainte de coacere.Tapetati o forma de chec cu unt si pesmet si asezati compozitia checului picant din piept de pui in ea, niveland-o cu o lingura sau o spatula. Se pune deasupra smantana ramasa si 100 gr parmezan sau cascaval ras .Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro